Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@06:11:13 GMT

احتمال بروز آرتروز در افراد پا پرانتزی

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۶۴۷۰

احتمال بروز آرتروز در افراد پا پرانتزی

خبرگزاری میزان- عضو هیئت مدیره انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی، گفت: انحراف پا پرانتزی به دلیل اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی شود در درازمدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز شود.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان،امین مرادی در آستانه پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی، اظهارداشت: هدف اصلی این کنگره جراحان ارتوپدی، متخصصان پزشکی ورزشی و متخصصان مرتبط با پزشکی ورزشی از جمله متخصصان توانبخشی، فیزیوتراپیست‌ها و سایر کارکنان مرتبط پزشکی خواهند بود تا در زمینه جراحی زانو و آرتروسکوپی مفاصل و تمام جوانب آسیب‌های ورزشی، همچنین در زمینه روش‌های درمانی محافظه کارانه و تکنیک‌های جراحی و مداخلات درمانی با کمترین میزان تهاجمی، دانش خود را گسترش داده و مهارت‌های جراحی خود را ارتقا بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به استئوآرتریت زانو مبتلا هستند که یکی از شایع‌ترین دلایل ناتوانی عضلانی اسکلتی محسوب می‌شود. مدیریت موفق استئوآرتریت زانو به شناخت نشانه‌های اولیه، تشخیص دقیق و درمان مناسب بستگی دارد.

این متخصص خاطرنشان کرد: آرتروز زانو در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی زانو است. غضروف مفصلی روی استخوان‌های مفصل زانو (پشت کشک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را می‌پوشاند. این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی می‌شود، خاصیت کشسانی خود را از دست می‌دهد، به مرور سخت و سفت می‌شود، ترک بر می‌دارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربه راحت‌تر از پیش آسیب می‌بیند و فرسوده می‌شود. بنابراین، چون استخوان‌ها نمی‌توانند به سهولت روی غضروف ناهموار حرکت کنند، استخوان تحریک می‌شود و باعث زانو درد می‌گردد.

مرادی بیان کرد: در صورتی که تخریب غضروف مفاصل که بافت زنده‌ای هستند بیشتر از میزان بازسازی آن باشد، زانو دچار آرتروز شده و به صورت آبشاری تخریب صورت می‌گیرد.

عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب‌های ورزشی، اظهار داشت: در صورتی که تخریب غضروف در مرحله اولیه باشد امکان درمان آرتروز زانو وجود دارد، اما وقتی میزان تخریب بیشتر از حد باشد، آرتروز دیگر درمان ندارد و فقط باید پیشگیری کرد یا مانع از گسترش آن شد که حداقل فرد بتواند به زندگی روزمره خود ادامه دهد.

وی افزود: در مراحل اولیه آرتروز، حرکات ناگهانی و نادرست در مفصل زانو باعث بروز درد و تورم در زانو می‌شود که اگر با دارو‌های ضد التهابی و یک دوره درمان غیر جراحی و فیزیوتراپی ۲ الی ۳ ماهه می‌توان مشکل را حل کرد.

مرادی خاطرنشان کرد: بیشتر مراجعات جوان‌ها به پزشک، بیماری کندرو مالاسی یا نرم شدگی و ساییدگی غضروف کشکک زانو است که با خم کردن زانو، صدای خش خش صدا از زانو شنیده می‌شود که پیش زمینه آرتروز است و با تغییر شیوه زندگی و ورزش مناسب و یا درست گرم کردن بدن و روی نیاوردن سریع به برخی از ورزش‌ها می‌توان این نوع مشکل زانو را برطرف کرد. فیزیو تراپی و آب درمانی زیر نظر پزشک متخصص نیز در این امر تاثیرگذار است.

عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب‌های ورزشی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای پیشگیری از آرتروز زانو وجود دارد، گفت: برای پیشگیری از آسیب زانو باید از خم کردن طولانی مدت زانو، بالا و پایین رفتن زیاد از پله مخصوصا پله بلندتر از حد استاندارد، بالا و پایین رفتن زیاد در مسیر‌های دارای سراشیبی و به طور کلی هر حرکتی که در زانو فشار زیاد و درد ایجاد کند، باید پرهیز کرد.

مرادی افزود: عضله چهار سر زانو را که در حقیقت مثل بالشتک زانو است باید تقویت شود تا نیرو‌ی کمتری وارد غضروف زانو شود و از وارد آمدن نیرو‌های ناگهانی به زانو خودداری گردد. هر چند عضله چهار سرزانو تقویت شود، احتمال بروز آرتروز کمتر می‌گردد.

این متخصص ارتوپدی اظهار کرد: انحراف پا پرانتزی به دلیل اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی‌شود در درازمدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز در فرد شود. البته همه افراد دارای پای پرانتزی نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه باعث ایجاد درد یا مشکل شود. در این صورت فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان‌های لازم صورت گیرد.

مرادی در مورد ارتباط چاقی با آرتروز زانو، گفت: افزایش وزن با وارد آوردن نیروی زیاد به مفصل زانو موجب ایجاد آرتروز می‌شود که با کاهش مصرف مواد غذایی و ایجاد تحرک لازم و انجام ورزش‌های مناسب می‌توان به وزن ایده آل رسید.

وی افزود: متاسفانه تعداد کسانی که به مطب متخصص زانو مراجعه می‌کنند بیشتر شده است. شاید یکی از علل آن شیوه زندگی نامناسب باشد که موجب بالا رفتن وزن و ضعف عضلات اطراف مفصل زانو و در نهایت موجب باعث تخریب غضروف زانو می‌شود. اگر می‌خواهید از آرتروز پیشگیری کنید با شروع درد در ناحیه زانو حتما به متخصص مراجعه کنند، زیرا در مرحله ابتدایی می‌توان تا حدودی جلوی تخریب مفصل را گرفت و مشکل را برطرف کرد. همچنین در صورت احساس قفل شدن و یا بی ثباتی در زانو و نیز وجود انحراف در اندام داشتید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در درازمدت انجام ورزش هوازی و شنا می‌تواند به درمان آرتروز کمک کند.

پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی ۲۵ تا ۲۸ بهمن ۹۶ در مرکز همایش‌های بین المللی جزیره کیش با حضور متخصصان جراحی زانو از ۵ قاره جهان در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • جان سینا به همراه WWE عازم فرانسه شد
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران