Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای با تاکید بر اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان مهارت‌آموز برای اشتغال خود با مشکل مواجه هستند، گفت: متاسفانه بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی نمی‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند چرا که هنوز آموزش‌هایی که در این دانشگاه‌ها ارائه می‌شود برچسب درجه 2 دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم صالحی‌عمران در کنگره ملی آموزش عالی مهارت، فناوری و اشتغال که صبح امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: نگاه تاریخی و تحلیلی به نظام آموزش عالی کشور می‌تواند کمک زیادی به سیاست‌گذاری در این موضوع کند. ما در دوره‌ای پدیده‌ای به نام گسترش آموزش عالی در کشور را شاهد بودیم که باید در این دوره رشد کمّی خواسته‌ها و ریشه‌های پدیده را بررسی کنیم. اوج رشد کمّی در آموزش عالی و به نوعی در آموزش مهارتی به دوران پس از جنگ مربوط می‌شود دوره‌ای که ما آن را بازسازی می‌نامیم و فکر کردیم که با سرمایه گذاری و توسعه منابع انسانی و تربیت نیروهای انسانی متخصص می‌توانیم به توسعه دست پیدا کنیم.

وی افزود: اتفاقا راهی که ما برای توسعه منابع انسانی در پیش گرفتیم کشورهای دیگر هم در پیش گرفتند و در کشور ما نیز بعد از جنگ تحمیلی اتفاق افتاد. در دوران رشد کمی طبیعی بود که بحث تاسیس و شکل گیری آموزش عالی و آموزش مهارتی هدف اصلی باشد چرا که ما به دنبال این بودیم که این مراکز را توسعه بدهیم و مدیریت آموزش مهارتی نیز شکل خاصی داشت، اما ناخودآگاه مدیران آموزشی ما هم سرگرم به تولیدات اداری، تاسیس آزمایشگاه‌ها و تجهیزات و تامین نیروی انسانی مورد نیاز از استاد تا پرسنل دانشگاهی شدند و وقت عمده مدیران ما سرگرم بهبود این نارسایی‌ها و کمبودها شد.

صالحی عمران تاکید کرد: متاسفانه مدیریت آموزش عالی ما در آن دوره مدیریت خدماتی بود و مدیریتی بود که سرگرم فراهم کردن حداقل‌های مورد نیاز دانشگاه‌ها بود. خوشبختانه این دوره پشت سر گذاشته شد و حالا به جایی رسیده ایم که جمعیت دانشجویان کشور به چهار و نیم میلیون نفر رسیده، اما بحث اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان به میان آمد و شاخص‌های متعددی هم در دنیا همین چالش را نشان داد. چنانچه ایران از وضعیت مناسبی در human capital (سرمایه انسانی) برخوردار نیست.

وی با تاکید بر اینکه یکی از شاخص‌های مهم کیفیت آموزشی آثار و مشارکت اقتصادی است، گفت: سیاست گذاری‌های آموزش عالی ما مناسب نیست در حالی که ایران رتبه چهارم در فارغ التحصیلان مهندسی را دارد متاسفانه ما درگیر تقاضای اجتماعی شدیم و تقاضای اجتماعی تبعاتی، چون تمایل ۶۰ درصدی داوطلبان کنکور برای رشته‌های پزشکی را در پی دارد و همین تقاضای اجتماعی نشان می‌دهد که ما استراتژی و برنامه ملی در عرصه آموزش به طور مطلوبی نداریم که البته این مسائل به بازار کار نیز مربوط می‌شود و تا تولید ناخالص ملی کشور افزایش پیدا نکند جذب فارغ التحصیلان با مشکل مواجه می‌شود.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: دانشگاه‌ها در شرایط جدید دوره انتقال را طی می‌کنند چرا که دیگر در اکثر دانشگاه‌های دنیا این دانشگاه‌ها هستند که نقش اجرایی را برعهده دارند.

وی با تاکید بر سرمایه گذاری در آموزش مهارتی توضیح داد: برای آنکه بتوانیم مشکل بیکاری را حل کنیم سرمایه گذاری در آموزش مهارتی اهمیت زیادی دارد، اما در این قضیه نباید افزایش بی رویه داشته باشیم باید سازوکارهای خاصی برای آموزش مهارتی وجود داشته باشد.

صالحی عمران گفت: متاسفانه بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی نمی‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند چرا که هنوز آموزش‌هایی که در این دانشگاه‌ها ارائه می‌شود بر چسب درجه دوم دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید آموزش‌های مهارتی را مطابق با فناوری و تکنولوژی‌های نوظهور پویا کنیم و آموزش‌هایی که در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود باید انعطاف پذیری نسبت به بازار کار داشته باشد چرا که این آموزش‌ها مانند دیگر آموزش‌هایی که در دانشگاه‌های کشور ارائه می‌شود، نیست و آموزش‌های مهارتی مستقیما با بازار کار ارتباط دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان

محمد قورزایی  در جلسه تخصصی حمایت از مهارت آموختگان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای که با هدف تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" برگزار شد، اظهار کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مناسب‌ترین راهکار برای تحقق شعار سال و ایجاد اشتغال پایدار است.

وی با اشاره به مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهدای وحدت در حاشیه شهر زاهدان، افزود: کارگاه‌های آموزشی کم سرمایه‌بر و زود بازده مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای مانند؛ تولیدات نان و شیرینی‌جات و دارو‌های گیاهی بستری مناسب برای اشتغال جوانان سیستان و بلوچستان است.

جلیل شهریاری مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه ضمن تقدیر از حمایت‌های سپاه سلمان از آموزش‌های مهارتی در بحث تولید و اشتغال گفت: عرصه مهارت آموزی، پروسه اشتغال و درآمد را برای جوانان این استان هموار کرده است و کمک سازمان‌های مختلف مانند بسیج سازندگی این امر را تسریع می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان