Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@12:59:45 GMT

خروج از بحران؛ هنر هفتم در اردبیل جان می گیرد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۸۲۲۱

خروج از بحران؛ هنر هفتم در اردبیل جان می گیرد

اردبیل - ایرنا- پس از سال ها رخوت و سستی در سالن های سینمایی اردبیل که تا مرز ورشکستگی و در برخی مواقع تا تعطیلی آنها نیز پیش رفت این روزها نسیم امیدوارکننده ای از آشتی هنر دوستان با هنر هفتم در استان وزیدن گرفته است.

' واقعا جای خوشحالی است، تا چندی پیش این سالن در سکوت و سردی تمام بود، حتی پهن بساط لباس فروشی در نیمی از راهروری ورودی سینما فراموش کرده بودیم که اینجا نیز سینمایی هم هست'؛ این را حمید از سینما دوستان اردبیلی در سالن انتظار سینما قدس اردبیل می گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نقد و بحث سینمایی بین حمید با پنج شش دوستش در سالن سینما قدس اردبیل محل نمایش فیلم های جشنواره فجر حسابی گرم است، سالن هم حسابی شلوغ است، جمعیتی به تعداد صندلی های سالن نمایش به انتظار شروع نمایش فیلم نشسته اند.
این تصاویر در مقایسه با وضعیت یک سال پیش بیشتر به یک خیال می ماند، سینما به راستی در اردبیل تا همین نزدیکی ها به حال احتضار بود و اگر چه هنوز به طور کامل بهبود نیافته اما جای امیدواری برای رونق هنر هفتم در استان وجود دارد.
برخی کارشناسان هنری می گویند که هنوز فاصله سینمای اردبیل از گذشته درخشان خود بسیار زیاد است، هنوز در بسیاری از مناطق استان سینمای تعطیل شده داریم و در خود مرکز استان نیز سینما با تزریق برخی کمک های مالی و اجرای برنامه هایی از سوی سمن های فرهنگی رونقی به خود گرفته است.
به اعتقا آنها ، سینما در استان اردبیل تا به فرهنگ تبدیل نشود و جایی برای خود در سبد هزینه های خانورها نیابد، خطر همچنان باقی است؛ هر چند که گام های برداشته شده اخیر و تغییر مثبت در فضای سینماها و افزایش مشتریان آنها نیز غنیمتی است که باید قدرش را دانست.

** تنها در 3 شهرستان استان اردبیل سینما وجود دارد/ کمپین با هم سینما برای آشتی مردم با هنر هفتم
با وجود برخی اقدام های دلگرم کننده هنوز تنها در 3 شهر اردبیل، خلخال و پارس آباد مغان 4 سینما به فعالیت خود ادامه می دهند و همچنان هفت شهرستان استان فاقد سینمای فعال می باشند.
به گفته کارشناسان ، در شهر اردبیل با بیش از 500 هزار نفر جمعیت تنها 2 سالن سینما وجود دارد که هنوز مشتریان چندانی نداشته و تنها با ارایه برنامه های حمایتی و تخفیف بلیط قادر به فعالیت هستند.
'کمپین با هم سینما طرحی است که از سوی سازمان های مردم نهاد برای آشتی مردم با هنر هفتم در اردبیل راه اندازی شده و در آن هفته ای یک روز با نیم بهای بلیط فیلم خاصی در سینما قدس اردبیل به نمایش درمی آید.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با اشاره به برگزاری این کمپین از یک سال گذشته در شهر اردبیل گفت: در جریان برگزاری این کمپین شاهد مشارکت و همراهی جوانان در برنامه های فرهنگی و هنری هستیم و این مشارکت مدیون توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالیت های آنها است.
شفیع شفیعی افزود: با توانمندسازی سازمان های مردم نهاد و ارتقای کمی و کیفی آنها در دولت تدبیر و امید تحولات قابل توجهی در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی استان اتفاق افتاده است.
وی بیان کرد: اجرای طرح‌های فرهنگی توسط سازمان های مردم نهاد و مشارکت در آنها در اردبیل از اقبال حضور جوانان و دانشجویان و خانواده‌های اردبیلی برخوردار است و علاوه بر اینکه به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند بلکه سبب ساز رشد فرهنگی و توسعه برنامه‌های فرهنگی و هنری در اردبیل نیز می‌شود.
شفیعی گفت: یکی از این طرح های موفق کمپین همه باهم سینما است که توسط سازمان مردم‌نهاد موسسه مطالعات عصر پژوهش با هدف فرهنگ سازی برای حضور مردم در سالن های سینما و توسعه فرهنگی راه اندازی شد.
وی ادامه داد : با این کمپین علاقمندان هر هفته با یک فیلم دریکی از سینماهای شهرستان اردبیل حضور می یابند که این طرح علاوه بر کمک به پرکردن اوقات فراغت جوانان، کمک به اقتصاد هنر و رونق سینماها، سبب ارتقای نشاط و سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
مدیر سینما قدس اردبیل هم که این طرح در آن اجرا می شود، گفت: اجرای کمپین ' همه با هم سینما' باعث رونق حضور جوانان و نوجوانان در سینماها شده است.
ساسان ابی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کمپین توسط گروهی از جوانان و سازمان های مردم نهاد راه اندازی شده و هفته ای یک بار و گاهی نیز دو بار در ماه برای مشاهده فیلم ها به صورت گروهی در سینماهای اردبیل حضور می یابند.
وی گفت: بلیط فیلم مورد نظر برای این کمپین به صورت نیم بها بوده که هدف آن نیز تشویق حضور مردم در سینماها می باشد.
ابی زاده بیان کرد: حضور جوانان و گروه های مختلف هنری در سینماها بیشتر شده و امید می رود با افزایش تعداد روزهای حضور در سینماها توسط گروه 'کمپین ' استقبال بیش از پیش رونق یابد.
مدیر سینما انقلاب اردبیل نیز به خبرنگار ایرنا گفت: 'کمپین همه با هم سینما' گام مثبتی برای توسعه حضور در سینماها است که باید به صورت همه روزه اجرا شود.
بهنام شهبازی افزود: برگزاری این برنامه به میزان دو بار در ماه موفقیت چندانی در امر توسعه فرهنگ حضور در سینما نداشته و به صورت موقتی موفقیت آمیز خواهد بود.
وی با اشاره به اقدامات و نوسازی های انجام گرفته در سینما انقلاب اردبیل، برگزاری منظم کمپین ها و سایر برنامه های تشویقی از سوی مسئولان فرهنگی استان را در آشتی با سینما در بین مردم موثر دانست.
وی گفت: مراجعین 'کمپین همه با هم سینما' از تخفیف 50 درصدی بلیط فیلم ها برخوردار می شوند و انتظار می رود این حضور همه روزه از سوی دستگاه های فرهنگی و نهاد های اجتماعی هدایت شود.

** مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل: حال سینما در اردبیل رو به خوب شدن است
سید ناصر اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز گفت : وضعیت سینماهای اردبیل در سال‌های گذشته بسیار وخیم بوده و به دلیل فراهم نشدن زیرساخت‌های لازم از برگزاری برنامه‌ها و جشنواره‌های مناسب در این حوزه عاجز بودیم، اما خوشبختانه با رویکرد جدید شاهد تغییرات چشمگیری برای بهبود وضعیت موجود هستیم.
وی با بیان اینکه بازسازی و نوسازی سینما ها در استان اردبیل در حال انجام است افزود: وضعیت سینماهای اردبیل در گذشته بسیار نامطلوب بود ولی در سال های اخیر سینماها به لحاظ بازسازی و تجهیز لازم به استاندارد مورد نظر نزدیک شده اند.
اسحاقی از تجهیز 2 سینما در استان خبر داد و گفت: سینما حافظ اردبیل و سینما آزادگان مشگین شهر در حال تجهیز هستند و در صورت تکمیل، شاهد راه اندازی دوباره این سینماها خواهیم بود .
او درباره فعالیت دوباره سینما لاله اردبیل افزود: این سینما متعلق به بخش خصوصی است و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها برای احیای آن تلاش کرده اما مالک این سینما با بانک دچار مشکل شده و امید است وضعیت این سینما هم بزودی تعیین تکلیف شود .
وی همچنین از تجهیز سینما آزادگان مشگین شهر خبر داد و بیان داشت: سینمای مجموعه پل معلق این شهرستان نیز در فصل گردشگری بازگشایی خواهد شد.
اسحاقی اضافه کرد: برای راه اندازی سینماهای سیار در شهر سرعین و نیر تفاهم نامه ای با سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا شده و پیگیر هستیم در شهرهای نمین و هیر هم سینما سیار راه اندازی کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل همچنین گفت: در نشست با رئیس سازمان سینما و معاون سینمای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تفاهمنامه ای برای اکران فیلم بلند تولیدی استان و پنج مستند تولیدی دیگر امضا شده است.
گزارش: مینا میرقاسمی / سیفعلی موسی زاده
/6016/3006

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۸۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که صبح امروز با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت. 


رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 


وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد. 


رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 


وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد. 


معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 


رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 


وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 


در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 


به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 


کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 


در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

دیگر خبرها

  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • همکاری با ۵۰ برند و برگزاری ۱۲ کمپین موفق/ پلاتین دستاوردهای خود را جشن گرفت
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • ستاره سیتی، چهره جدید تبلیغات پپسی! (عکس)
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • خبر خروج السنوار از تونل‌های غزه صحت دارد
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل