Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@17:28:39 GMT

آثار هنری قرآنی در انتقال مفاهیم، روان و رسا باشند

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۰۱۴۲

آثار هنری قرآنی در انتقال مفاهیم، روان و رسا باشند

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد صبح امروز 24 بهمن‌ماه در آیین افتتاح هفته قرآن و عترت استان که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به پشت سر گذاشتن ایام‌الله دهه فجر و راهپیمایی 22 بهمن، گفت: حضور بسیار گرم و پرشور مردم در این برنامه زیبا (راهپیمایی 22 بهمن) به همه دست اندرکاران انقلاب امید بخشید و همه آن هایی که از این انقلاب سیلی خوردند را ناامید کرد لذا انقلاب می رود تا ریشه استکبار را بکند و پرچم را به دست صاحب اصلی برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده ولی فقیه در استان جشنواره قرآن و عترت را برنامه ای بسیار ارزشمند و از محتواهای انقلاب اسلامی خواند و افزود: قرآن و عترت نه محتوا که حقیقت انقلاب اسلامی است زیرا اصلا انقلاب اسلام است و اسلام نیز قرآن است و اگر چیزی غیر از این باشد بی معنا است.
امام جمعه شهرکرد اظهار کرد: جشنواره ما زمانی جشن واقعی است که این حقیقت در نشست و برخاست ها و کارها و نمایشگاه ها و ارائه برنامه های هنری در عرصه های مختلف نشان داده شود.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با اشاره به تاکیدات فراوان در برگزاری محتوایی جشنواره هفته قرآن و عترت، تصریح کرد: ارائه کارهای هنری بسیار ارزشمند است ولی حتما باید جنبه محتوایی مد نظر باشد.
نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: محتوا این است که هر کس از نمایشگاه بازدید کرد نگاه و معرفتی که کسب کرده تغییر یابد لذا باید از محتواهای قرآنی در این نمایشگاه بهره ببرد و آنچه شود که قرآن می خواهد.
امام جمعه شهرکرد با اشاره به ارائه داستان های قرآنی در نمایشگاه قرآن و عترت استان، عنوان کرد: ما هر چقدر زیبا بتوانیم داستان های قرآنی را در غالب هنر به عرصه بیاوریم و مردم را سر سفره این داستان های قرآنی بنشانیم بالاترین کار را انجام داده ایم.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: قرآن در مقام داستان سرایی نیست که از صفر تا صد یک قضیه را بخواهد ترسیم کند بلکه قرآن در مقام ارائه یک چهره محتوایی از یک قضیه است و قرآن یک قضیه را مطرح می کند و چهره محتوایی آن قضیه را بیان می کند و به گونه ای زیبا ترسیم می کند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام اظهار کرد: یکی از ویژگی هایی که باید در همه کارهای ارائه شده هنرمندان در این جشنواره ها مورد توجه باشد روان سازی است زیرا گاهی ما مغلق گویی و مغلق نویسی می کنیم و نقاشی ها، هنرها و هر چه ارائه می دهیم پیچیده است.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه خاطرنشان کرد: هنر گاهی باید یک محتواهایی در درون خودش داشته باشد اما این به معنای مغلق گویی و نامفهوم ارائه دادن نیست لذا باید آنچه که می خواهیم ارائه دهیم دارای مفهوم رسا باشد.
امام جمعه شهرکرد عنوان کرد: باید روان سازی را از خود قرآن یاد بگیریم زیرا قرآن به زیبایی و روان و همه کس فهم و ساده کل مطالب جهان هستی را در بر دارد هرچند قرآن بطن های بسیاری دارد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام خاطرنشان کرد: قرآن در همان نگاه اولیه هم روان است و مخاطب وقتی پای قرآن می نشیند حتی با یک نگاه به ترجمه قرآن مطلب برایش روشن می شود و سپس به تفسیر و بطن های بعدی می پردازد.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: قرآن و عترت باید روان در اختیار جامعه قرار گیرد تا بتواند مفهوم داشته باشد و مردم استفاده کنند و زدگی ایجاد نکند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با تاکید بر اینکه مضامین و معارف دینی قرآن در این جشنواره ها باید خودش را نشان دهد، اضافه کرد: توحید، نبوت، عدل، امامت، غدیر، مهدویت، ولایت، تقریب مذاهب، اسلام شناسی، اقتصاد مقاومتی در راستای منویات رهبری و شعار سال، تاثیر معارف اسلامی در تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در دفاع مقدس، مدافعان حرم، مقاومت و پایداری، خودباوری، کانون خانواده، سبک زندگی، عفاف و حجاب، یاسین، امر به معروف و نهی از منکر، راستگویی، مثبت اندیشی، صلح و دوستی، مهربانی ظلم ستیزی، گذشت، احسان به والدین، همسرداری، حقوق همسایه، حقوق شهروندی، محیط زیست، قانون مداری، امید و شعف، ازدواج، کار و تلاش، زکات، نماز، ریا، کسب حلال، ربا، کسب علم و دانش، توبه و معاد محتواهایی است باید در این جشنواره ها خودش را نشان دهد.
امام جمعه شهرکرد گفت: باید میزان خروجی ای که مخاطبان از این جشنواره می گیرند را خودمان قضاوت کنیم و نمره دهیم زیرا اگر خروجی ای دریافت نکنیم تلف کردن وقت و هدردادن بیت المال است بنابراین بکوشیم کارهایمان را محتوایی ارائه دهیم و به صرف یک سری ظواهر اکتفا نکنیم.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه هر کدام از شماها به نوبه خودتان کار تبلیغ قرآنی و دینی انجام می دهید، عنوان کرد: خود قرآن و عترت یکی از مسائل مهم اسلام است که بر اساس آیات و روایات باید در کنار هم به درستی ترسیم شوند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، این روزها فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» است که تا پایان اردیبهشت آثار بیش از ۱۷۰ هنرمند هنرهای قرآنی را بر روی دیوار برده است.

محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در بازدید از این نمایشگاه درباره فعالیت بخش خصوصی در عرصه هنرهای ایرانی و اسلامی، گفت: از نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی که نمایشگاه «روایت باران» به همت آن برگزار شده تشکر می‌کنم و لازم می‌دانم که به این نکته اشاره کنم که خانم کاظمی دولابی همت خود را در این نمایشگاه برای احیا و عرضه آثار هنر اسلامی و هنرهای قرآنی گذاشته و این موضوع بسیار مهمی است.

وی ادامه داد: ماجرای هنر اسلامی ما این است که حتی عنوان آن را هم ایرانی‌ها نام‌گذاری نکردند، قبل از ما غربی‌ها متوجه این گنجینه و این معدن ارزشمند شدند و این قابلیت کم نظیری که ما در هنرمان داشتیم و داریم اتفاقی است که متاسفانه این روزها کمتر در فضای هنری نگارخانه‌ها و نمایشگاه‌های هنری دیده می ‌شود و اینکه به نام قرآن کریم و با پرچم هنرهای قرآنی چنین آثار فاخری به نمایش درآمده، قابل توجه است. از این استقبال چشمگیری که هنرمندان داشتند لذت بردم و خدا را شکر می‌کنم که در شرایطی که بسیاری فکر می‌کنند ماجرای توجه به قرآن در کشور ما کمرنگ شده، اینچنین هنرمندان با جان و دل، با نوآوری و خلاقیت و با تمام وجود خلق اثر می‌کنند.

مدیرکل هنرهای تجسمی تصریح کرد: اینکه بخش خصوصی بدون رویکردهایی که گاهی ممکن است در فضاهای حاکمیتی یا دستگاه‌های عمومی وجود داشته باشد، این‌چنین از درون می‌جوشد و به صورت خودجوش کار می‌کند، افتخار دیگری است و امیدوارم چنین مجموعه‌هایی و چنین تشکل‌هایی توسعه پیدا کنند و فعالیت‌شان در داخل ایران و فراتر از مرزهای ایران هر روز پررنگ‌تر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که قطعاً حمایت‌های بخش دولتی می‌تواند در کنار فعالیت‌های بخش خصوصی حامی هنرمندان عرصه قرآنی باشد، توضیح داد: دقیقا همین طور است. طبیعی است که وظیفه حاکمیت است که در این عرصه ورود پیدا کند و اگر ظرفیتی وجود دارد در این حوزه قرار گیرد، مجموعه فرهنگسرای نیاوران نیز برای برگزاری نمایشگاه «روایت باران» زیرساخت را در اختیار گذاشت که این امر می تواند بخشی از این حمایت ها باشد. هر ظرفیت دیگری که در فرهنگسراها، موزه‌ها و نگارخانه‌های وابسته به دستگاه حاکمیتی وجود دارد، حتما باید در فضای کاری خودشان این اولویت را مدنظر قرار دهند و اگر توان و ظرفیتی دارند در این عرصه دریغ نکنند. چرا که وقتی دشمن ما محکم ایستاده تا قرآن را کمرنگ کند یا به قرآن اهانت کند، یا فضایی ایجاد کند که کم‌کم قرآن فراموش شود، حتما ابزار هنر و فضای هنر بهترین مسیر برای یادآوری و نمایش دوباره و احیای قرآن خواهد بود.

خراسانی زاده درباره این مهم که بخشی از حمایت‌های دولت می‌تواند در بخش اقتصاد هنر به ویژه در بخش هنرهای ایرانی و اسلامی باشد، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که رقم خورد کمک به ادامه مسیر برگزاری «حراج باران» بود که چند سال قبل شروع شده بود اما چند سالی دچار وقفه شد. در این راستا چند جلسه داشتیم و گفت‌وگو کردیم و مانعی که در این زمینه وجود داشت، برطرف شد و ما در حال حاضر قول تایید اولیه مجوز برگزاری حراج را داده‌ایم و منتظر هستیم که آثار فراهم و این حراج برگزار شود و بسیار علاقمندیم که چنین حراج‌هایی در کل کشور برگزار شود، چراکه واقعاً هر کدام از کلانشهرهای ما که پیشینه و دیرینه ارزشمندی در حوزه هنرهای اسلامی دارند می‌توانند برای خودشان چنین بازارهایی را چه در عرصه حراج و چه در عرصه هنربازارها اعم از اکسپو و آرت فر داشته باشند که حتماً استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6091833

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود