Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده در حوزه مسجد با اشاره به کمبود سفارش تالیف و نشر کتاب درحوزه مسجد، گفت: مسئولان و دستگاه‌های مرتبط با مساجد باید نیازهای روز مخاطب و خلاءهای موجود در این حوزه را شناسایی کنند.

حجت‌الاسلام محمدرضا پیشنمازی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مسجد کانون‌های  مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به کمبود سفارش تالیف کتاب در حوزه مسجد به نویسندگان، گفت: همان گونه که دیگر ادیان و مذاهب، مکانی برای عبادت دارند، مساجد هم مرکز استقرار و تصمیمات اسلامی بوده‌اند، زیرا در صدر اسلام پیامبر گرامی اسلام (ص) از همین مرکز، بسیاری از امور جامعه دینی را مدیریت می‌کرد، اما امروز کارکرد مساجد در تمامی حوزه‌ها حتی نشر کمرنگ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به کارکردهای اثربخش مساجد، افزود: با نگاه به کارکرد مساجد در گذشته می‌توان گفت، بسیاری از حوزه‌های علمیه و فضاهای علمی در این مرکز تشکیل می‌شدند و بسیاری از ارتباطات اجتماعی در آن شکل می‌گرفتند، امام خمینی (ره) هم مساجد را سنگر انقلاب می‌دانستند و می فرمودند "این سنگر مهم را رها نکنید." 

 

این کارشناس و محقق در حوزه مسجد با اشاره به دلایل کم رونقی و بی‌مهری‌های موجود در حوزه نشر کتاب با موضوع مساجد، اظهار کرد: معتقدم، مسیر تالیف کتاب در حوزه مسجد باید همانند سیستم‌های آموزشی به‌روز اما نه با فراموش کردن مباحث مطرح شده در گذشته باشد، زیرا متاسفانه  نویسندگان و افرادی که پا به عرصه نویسندگی و تالیف در این حوزه می‌گذارند، بعد از مدتی اصول و احکام اولیه در این زمینه را فراموش  می‌کنند.

 

پیش‌نمازی خاطر نشان کرد: با ظهور دین مبین اسلام وقتی جایگاه مساجد مشخص شد، رفته رفته با گذشت زمان در مورد رونق، معماری، اداره و ساخت مساجد هم مطالبی ارایه شد و کتب بسیاری تالیف شدند، اما در مورد به روزرسانی آن‌ها و اینکه از این کتاب‌ها استفاده کاربردی شود، اقدامی انجام نشد، بنابراین، امروز منبع مراجعه به مطالب با  موضوع مساجد همان کتاب‌های گذشته است، لازم است، یک ساختار منظمی مقرر شود که در عرصه‌ها و زمان‌های مختلف و براساس نیاز جامعه، کتاب‌هایی در حوزه مساجد نوشته شوند.

 

وی اظهار کرد: لازم است که مسئولان و دستگاه‌های مرتبط با مساجد نیازهای روز مخاطب و خلاءهای موجود در این حوزه را برای نویسندگان مطرح کنند، متاسفانه در این زمینه خط‌ مشیء نویسندگان تعریف نشده و برای آن سیاستگذاری نشده است، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که همانند سایر حوزه‌ها مطالب و کتب گسترده‌ای با موضوع مسجد منتشر شود.

 

این نویسنده و محقق در حوزه مساجد، ادامه داد: به عنوان مثال دولت امریکا هر وقت می‌خواهد به نیازهای فرهنگی مخاطبان خود در جامعه پاسخ دهد، از نهادهای تبلیغاتی مانند هالیوود می‌خواهد تا در موضوع مورد نظر فیلمی تهیه کند و از این طریق می‌تواند بیشترین بهره‌برداری را کند.

 

پیش نمازی ادامه داد: در حال حاضر ما هم اگر بخواهیم در حوزه مساجد کتاب‌های کاربردی و به‌روز تالیف کنیم تا به نیازهای مخاطبان خود پاسخ دهیم، باید در این زمینه از قبل برنامه‌ریزی‌هایی شود، به گونه‌ای که صداوسیما و سینما و دیگر نهادهای فرهنگی هم در این زمینه برنامه‌هایی را تولید کنند در غیر این صورت جامعه نمی‌تواند به اهدافش در این زمینه دست یابد.

 

وی خاطر نشان کرد: از طرفی باید کتاب‌هایی در زمینه تجربیات موفق ائمه‌جماعات و معرفی مساجد موفق تالیف شود تا مردم با الگوها و ایده‌های موفق آشنا شوند و مساجد به جهت قداست و جایگاه اثربخشی که در جامعه دارند، به شکل بهتری در جامعه معرفی شوند.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد کیامهر ظهر سه شنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: از اول ذی القعده که مصادف با ولادت حضرت معصومه (س) است تا ولادت امام رضا (ع) دهه کرامت نامگذاری شده است که در همین راستا نیز برنامه‌های مختلفی در سطح استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در هر استانی مجری برگزاری برنامه‌های دهه کرامت است، اظهار کرد: در همین راستا اولین و مهمترین وظیفه ما این است که سیره و زندگانی ائمه اطهار (ع) به ویژه زندگی و منش امام رضا (ع) و خواهر بزرگوارش حضرت معصومه (س) برای اعضای کانون‌های مساجد تشریح و تبیین شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان از برگزاری جشن‌های مردمی در سطح کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان نیز خبر داد و یادآور شد: برگزاری مسابقه کتابخوانی، تولید و اجرای آثار و برنامه‌های هنری، برگزاری طرح مسجد، پایگاه قرآن، اجرای طرح شنبه‌های کتاب و اجرایی شدن پیوند مسجد و مدرسه از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در سطح کانون‌های مساجد استان در دهه کرامت امسال است.

کیامهر افزود: در این دهه برنامه‌هایی از قبیل برپایی کرسی تلاوت قرآن و برگزاری جشن‌های مردمی با محوریت جشن ویژه دختران و اجرای طرح مسجد، محله کرامت نیز پیش بینی شده است که از ۱۹ تا ۳۱ اردیبهشت جاری در استان اجرا می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: برنامه‌های مردمی با حضور هیأت‌ها و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برگزار می‌شود و پیش بینی می‌شود که بیش از ۵۰ مسجد استان در مناطق مختلف استان جشن‌های عمومی به مناسبت دهه کرامت برگزار کنند.

کد خبر 6099427

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • تاکید رئیسی بر استفاده از مساجد در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده