Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > مجلس - جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تحت تاثیر گرد و غباری بود که استان خوزستان را فرا گرفت. موضوعی که در پی آن نمایندگان اعتراض خود را به میزان بودجه اختصاصی برای حل این معضل در مقابل جایگاه هیات رییسه نشان دادند.

به گزارش خبرآنلاین، جلسه علنی امروز مجلس در حالی آغاز شد که تعدادی از نمایندگان استان خوزستان در جایگاه هیئت رئیسه حضور یافته و اعتراض خود را نسبت به شرایط بسیار بد موجود در این استان بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایندگان با حضور در این جایگاه خواستار افزایش بودجه مقابله با ریزگردها در لایحه بودجه سال 97 شدند.
علی لاریجانی رئیس مجلس هم در واکنش به اعتراضات نمایندگان خوزستان به وضعیت گردوغبار در این استان گفت: مشکلات خوزستان و مسائل مربوط به آن بسیار جدی است، هم باید در بودجه به آن رسیدگی شود و هم باید این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنیم.
وی افزود: بر همین اساس در لایحه بودجه سال آینده برداشت بودجه ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه برای حل مشکل ریزگردها را در نظر گرفته ایم که می تواند کمکی به حل این مشکل باشد. پس از اظهارات رئیس مجلس، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس و جمعی از اعضای هئیت رئیسه به همراه نمایندگان استان خوزستان در جایگاه هیئت رئیسه نشستی را برای حل مشکلات مربوطه برگزار کردند.

بنده غفلت کردم!
در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی احمد بیگدلی در تذکری با استناد به ماده ۱۸۷ آیین‌نامه داخلی مجلس نسبت به تعطیلی جلسات علنی مجلس بدون انجام رای‌گیری از سوی رییس مجلس انتقاد کرد و خطاب به لاریجانی گفت: ۲ نفر از نمایندگان در جلسات علنی روز گذشته و روز قبل از آن، نسبت به تعطیل کردن جلسات مجلس بدون انجام رای‌گیری تذکر دادند که متاسفانه جنابعالی در آن لحظه در صحن حاضر نبودید. بنده سراسر آیین‌نامه داخلی را مطالعه کرده‌ام و هیچ جای این آیین‌نامه تبصره یا ماده‌ای مبنی بر این‌که رییس جلسه می‌تواند بدون رای‌گیری از صحن، جلسات علنی مجلس را تعطیل کند، پیدا نکردم.
نماینده اصلاح‌طلب مردم خدابنده در مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در جلسات علنی قبلی، نمایندگان نسبت به این مسئله تذکر دادند و رییس وقت جلسه نیز این تذکرها را وارد دانست و موضوع را به جنابعالی ارجاع کرد.
علی لایجانی در واکنش به این تذکر توضیح داد: مسئله این است که روز پنجشنبه در تهران تعطیل است. در واقع پنجشنبه‌ها ذوحیاتین است و در تهران تعطیل است و در شهرستان‌ها تعطیل نیست.
بیگدلی عضو فراکسیون امید مجلس در این لحظه به اظهارات لاریجانی واکنش نشان داد و گفت که فقط بحث تعطیلی پنجشنبه نبوده و روزهای چهارشنبه و سه‌شنبه بعدازظهر نیز مجلس تعطیل بوده است.
رییس مجلس بدون اشاره مستقیم به این مسئله به ادامه سخنانش پرداخت و گفت: نکته دیگر این است که بخشی از مسائل مربوط به اداره کار مجلس با هیات رییسه است و خودتان هم می‌دانید که ما در مجلس بحث کردیم و گفتیم که با چالش‌های اساسی روبرو هستیم. نماینده مردم قم در مجلس همچنین با اشاره به تذکر دیگر نمایندگان در این رابطه گفت: تذکر نمایندگان به اینکه چرا مجلس را تعطیل کردیم، نبود. دوستان می‌گفتند چرا بدون رای‌گیری لایحه بودجه را به کمیسیون تلفیق ارجاع کردید.
لاریجانی در این رابطه نیز توضیح داد: در این مورد حق با شماست و باید رای‌گیری انجام می‌شد اما به علت ازدحامی که مقابل جایگاه هیات رییسه ایجاد شد، بنده غفلت کردم. بماند که خودتان هم قبول دارید اگر رای‌گیری انجام می‌شد، به آن رای می‌دادید.


تذکر کواکبیان به دلاری که هفت هزار برابر شده
در ادامه جلسه امروز مجلس، علی لاریجانی صندلی ریاست را به علی مطهری واگذار کرد و پس از آن مصطفی کواکبیان در تذکری پای افزایش نرخ دلار را هم به میان کشید و گفت: رسیدگی به داد مردم استان خوزستان ضروری است اما مسئله‌ای که به کل کشور مربوط می شود این است که قیمت دلار از ابتدای انقلاب تاکنون بیش از 7000 برابر افزایش یافته است و این در حالی است که قیمت دلار در کشورهای همسایه از جمله امارات، عربستان و کویت ثابت است.
نماینده مردم تهران در مجلس از تزریق پنج میلیون دلار به طور روزانه در بازار ارز توسط دولت خبر داد و در عین حال این اقدام را در افزایش نرخ دلار بی‌اثر دانست. وی از رئیس‌جمهور خواست تدبیر ویژه‌ای برای افزایش افسار گسیخته نرخ دلار و سکه بیندیشد. کواکبیان متذکر شد: از ابتدای انقلاب نرخ دلار از هفت تومان به بیش از 4900 تومان رسیده که این مسئله نشان می دهد که ارزش پول ملی بیش از 20 درصد کاهش یافته است.
مطهری در پاسخ به تذکر کواکبیان گفت: نظر مجلس و رئیس آن این است که رئیس کمیسیون اقتصادی در خصوص افزایش قمت دلار بررسی کرده و گزارش خود را به صحن علنی مجلس بدهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست تا تلاشش را برای حل بحران آب، محیط زیست، ریزگردها و مسائل اقتصادی افزایش دهد تا مشکلات و ناراحتی های مردم به ویژه در استان خوزستان تا سال آینده کمتر شود.
علی مطهری در پایان جلسه علنی امروز مجلس گفت: کمیسیون تلفیق بودجه درباره ریزگردهایی که این روزها استان‌های خوزستان و ایلام را درگیر کرده است به ویژه شرایط به بوجود آمده برای مردم این استان‌ها، در لایحه تلاش کند تا بتواند اقدام جدیدی در این خصوص انجام دهد.
وی از تاجگردون رئیس این کمیسیون خواست تا تلاش خود را برای پیش بینی بودجه های لازم برای مقابله با ریزگردها در استان‌های غربی کشور به ویژه استان‌های خوزستان و ایلام در رسیدگی به لایحه بودجه ۹۷ انجام دهد.

واکنش مطهری به کف زدن نمایندگان
در جلسه علنی امروز مجلس موسوی لارگانی در اخطاری به رئیس صدا و سیما گفت: اگر در برنامه‌های تلویزیونی کارشناسانی را دعوت می‌کنید، حتما باید از همه استانهایی که مثلا درگیر مسئله خشکسالی یا ریزگردها هستند، کارشناس دعوت کنید تا در خلال مباحثی که در نشست‌های تلویزیونی می‌شود به استان های دیگر توهین نشود. بی توجهی به این مسئله موجب ضایع شدن حق استان‎هایی می‌شود که کارشناس یا نماینده مدافع در برنامه تلویزیونی ندارند.
وی خطاب به علی عسگری رئیس صداوسیما گفت: بی‌توجهی شما به برقرار کردن تعادل در برنامه‌های کارشناسی تلویزیون آثار بدی بر استان‌هایی که نماینده یا کارشناس در برنامه‌های شما ندارد، می گذارد.
این سخنان موسوی لارگانی مورد تشویق برخی از نمایندگان مجلس قرار گرفت.
مطهری خطاب به نمایندگانی که با کف زدن از سخنان نماینده مردم فلاورجان حمایت کردند، گفت: لطفا کف نزنید. ما در کشور با بحران ها و معضلات متعددی روبرو هستیم اما مهم تشخیص اولویت‌ها در بحران هاست. نماینده تهران در مجلس ادامه داد: در اهواز براساس اعلام مراجع ذی‌صلاح آلودگی هوا بیش از ۴۷ برابر وضعیت طبیعی است. بنابراین اگر در مجلس به کمیسیون تلفیق ماموریت ویژه می دهیم تا در این خصوص تصمیم گیری کند به معنای بی توجهی به استانهای دیگر نیست.

27215

کلید واژه‌ها : مجلس دهم - نرخ ارز - ارز - بودجه 97 - استان خوزستان - دلار -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

بر اساس گزارش نشریه «پالتیکو» رئیس جمهور اوکراین چند ماه قبل در دیدار با رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به او برای تصویب بسته جدید کمک‌های درخواستی جو بایدن برای کی‌یف، ضرب‌الاجل داده بود.

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی پالتیکو در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین ماه دسامبر گذشته، کمتر از دو ماه بعد از آنکه «مایک جانسون» جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دیدار او در شهر واشنگتن رفته و به او این پیام را داده است: «زمان (برای ارتش اوکراین) رو به اتمام است.»

به نوشته پالتیکو، زلنسکی همچنان که به دیدار مایک جانسون در دفتر این رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ماه دسامبر رفت، تصریح کرد که کشور او مدت زمان چندانی برای آنکه در برابر موج حملات موشکی و پهپادی جدید روسیه دوام بیاورد، ندارد.

به نوشته پالتیکو دو منبع مطلع گفتند رئیس جمهور اوکراین به جانسون ضرب‌الاجل داده کمک‌های جدید واشنگتن به ارزش حدود ۶۰ میلیارد دلار برای کی‌یف را تا ماه «مارس یا آوریل» تصویب کند.

به گفته سه مقام مطلع دیگر که نامشان را فاش نساختند نشست این دو در ماه دسامبر تاثیر زیادی بر تصمیم چند روز پیش جانسون برای آنکه به رغم مخالفت هم‌حزبی‌های محافظه‌کارش بسته کمک‌های ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کند، داشته است.

پالتیکو در این مطلب نوشت: «جانسون کمتر از یک هفته مانده تا پایان ضرب‌الاجل ارائه شده از سوی زلنسکی این کار را انجام داد. شنبه هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا چهار لایحه جداگانه مربوط به کمک‌های درخواستی دولت جو بایدن برای اوکراین، اسرائیل و حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام به همراه یک سری تدابیر دیگر امنیت ملی تصویب کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز روز چهارشنبه گذشته با امضایش این لوایح تصویب شده را به قانون تبدیل کرد. حالا کمکی نظامی معادل یک میلیارد دلار شامل موشک‌های دوربرد که کی‌یف با آنها می‌تواند حملاتی به پشت مواضع روسیه داشته باشد رهسپار اوکراین شده است.»

به نوشته این روزنامه آمریکایی سه مقام دیگر گفتند جانسون قبل از این تصویب این بسته کمک‌ها برای اوکراین را وابسته به توافق بر سر سیاست‌های مرزی درخواستی محافظه‌کاران کرده بود و مشخص نیست که چرا او حالا به تصویب این کمک‌ها چراغ سبز نشان داده اما نشست چند ماه پیشش با زلنسکی او را تحت فشار گذاشت تا «تصمیم بگیرد آیا به خطر انداختن رهبری‌اش برای ارسال تسلیحات بیشتر برای اوکراین ارزشش را دارد یا خیر.»

پالتیکو خاطرنشان کرد که این مطلب را بر مبنای مصاحبه با هشت دستیار جمهوریخواه و دموکرات کنگره‌، لابی‌گر و مقام مطلع به مسائل اطلاعاتی غرب و آشنا به تفکر جانسون و گفتگوهای او با کارمندانش نوشته است؛ منابعی که هیچ یک نامشان فاش نشد.

در این مطلب عنوان شد که نشست زلنسکی و جانسون منجر به چهار ماه کشمکش حرفه‌ای و شخصی برای او بر سر به چالش کشیدن جمهوریخواهانی که خواستار سرنگونی‌اش از ریاست مجلس نمایندگان هستند شد تا کمک‌های نظامی برای متحدان آمریکا را به تصویب برساند. همچنین جانسون در پی این نشست به کارمندان دفترش این ضرب‌الاجل را برای تهیه بسته لوایح مربوط به مجلس نمایندگان ارائه کرده و از آنها خواست: «تا قبل از رسیدن این ضرب‌الاجل محض احتیاط بسته‌ای که عملی باشد تهیه کنید.»

جانسون زمانی که در ماه اکتبر به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دنبال آن بود که شروط بیشتری برای تصویب کمک‌های نظامی درخواستی جو بایدن برای اوکراین تعیین کند. اصلی‌ترین شرط تصویب آن که از سوی جمهوریخواهان محافظه‌کار تعیین شد وضع تمهیدات سختگیرانه تر برای امنیت مرزهای آمریکا بود؛ شرطی که پذیرفته شدن توسط مجلس سنا که در کنترل دموکراتها قرار دارد بعید بود. با گذشت زمان لیست این شروط بیشتر هم شد و شامل تبدیل کردن برخی از کمک‌ها به وام و استفاده از دارایی‌های توقیف شده روسیه برای بازسازی اوکراین شد.

پالتیکو نوشت: «یکی از رهبران ارشد مجلس نمایندگان آمریکا که با تفکرات جانسون آشنا است گفت اما پس از هشدار رئیس جمهور اوکراین مبنی بر اینکه تسلیحات نیروهایش تا رسیدن فصل بهار تقریبا تمام خواهند شد رئیس مجلس نمایندگان نتیجه گرفت تا قبل از این ضرب‌الاجل باید اقدامی برای کمک به اوکراین انجام شود. این منبع که نامش را فاش نکرد، گفت: آنها به مهمات و تجهیزات نیاز داشتند تا بتوانند به جنگ ادامه دهند. پس از آن وظیفه تهیه لوایح مربوطه و تعیین مسیری برای پیشبرد آنها به دوش جاش هاجز، مشاور امنیت ملی جانسون افتاد.»

یک منبع دیگر که از اقدامات هاجز مطلع است به پالتیکو گفت: «جاش هاجز کسی است که اکثر وظایف سنگین را در این مدت انجام داد. او کسی است که به تدریج لوایح را با همکاری با وزارت دفاع، شورای امنیت ملی، روسای کمیته‌های مربوط و اعضای دیگر تهیه کرد. او در طول چند ماه تلاش کرد تا تضمین کند جانسون فضای لازم برای امتیاز گرفتن و اتخاذ تصمیمات آگاهانه را داشته باشد.»

به نوشته پالتیکو، هاجز بر جانسون اعمال نفوذ مستقیم کرد. این روزنامه آمریکایی نوشت: «رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از عده‌ای دیگر از کارمندان دفترش می‌شنید که نباید این کمک‌ها را تصویب کند یا اینکه تنها باید از کمک‌های در نظر گرفته شده برای اسرائیل حمایت کند اما هاجز در میان این حرفها استدلال کرد آمریکا فرصتی برای ایستادن برای محور رو به رشد روسیه-چین-ایران با فوریت و صرفه‌جویی هزینه پیدا کرده است.»

پالتیکو همچنین نوشت سه منبع مطلع به تفکرات جانسون گفتند حمله موشکی و پهپادی تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی نیز جانسون را بر آن داشت تا تصویب کمک‌های واشنگتن برای رژیم صهیونیستی را نیز تسریع کند. جانسون روز بعد از حمله تنبیهی ایران با حکیم جفریز، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا تماس گرفته و به او گفت برای پیشبرد تمامی لوایح مربوط به کمک‌های خارجی درخواستی واشنگتن آمادگی دارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • نامه اعتراضی نمایندگان مجلس به وزیر کشور+جزئیات
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟