Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@03:12:43 GMT

۵۰ درصد از دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۹۷۴۹۴

۵۰ درصد از دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، سیده‌زهره موسوی در مراسم افتتاح اتوبوس دیابت مشهد با اشاره به اینکه تاکنون اتوبوس دیابت در ۴ شهر کشور راه‌اندازی شده است، اظهار کرد: مشهد پنجمین شهر کشور بود که پس از تهران، یزد، کرمان و کرمانشاه اتوبوس دیابت را راه‌اندازی کرد.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل مرگ بیماری دیابت بوده و از هر ۱۲ نفر در جهان یک نفر مبتلا به دیابت بوده که ۵۰ درصد آن‌ها از بیماری خود مطلع نیستند، گفت: به علت همین عدم آگاهی در هر 14 دقیقه یک بیمار دیابتی فوت می‌کند و عمده‌ترین دلیل بروز دیابت که بیماری‌ای مزمن و پیش‌رونده‌ای بوده چاقی و کم‌تحرکی بالا بوده است و باید تلاشمان در مرحله پیشگیری و تشخیص به‌هنگام باشد و در کنار آن غربالگری موفقی هم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوق تخصص دیابت و غدد درون‌ریز اضافه کرد: ۵ تا ۱۰ درصد بیماران دیابتی کودکان هستند و دیابت به دو نوع تیپ یک و تیپ دو بوده و کودکان بیشتر مبتلا به نوع تیپ یک هستند، همچنین ۱۰ تا ۲۰ درصد بانوان باردار جزو بیماران دیابتی تیپ دو هستند.

موسوی با بیان اینکه در کل دنیا به سمت مقوله آموزش، ورزش و تغذیه سالم حرکت شده و ایران هم اقدامات قابل توجهی داشته است، گفت: ۶۰ درصد مردم ایران دچار اضافه وزن هستند و در ریسک بالای ابتلای به دیابت قرار دارند.

در ادامه مدیر نوونوردیسک گفت :

فشارها و تحریم‌های اقتصادی هیچگاه مانع پیشرفت ایرانینان نشده است

مدیرعامل شرکت نوونوردیسک پارس گفت: فشارها و تحریم‌های اقتصادی هیچگاه مانع پیشرفت ایرانیان در تمامی عرصه‌ها از جمله حوزه سلامت نشده است.

قباد شهبازی در مراسم افتتاح اتوبوس دیابت مشهد، اظهار کرد: موضوع راه‌اندازی اتوبوس‌های دیابت با هدف آموزش‌ها، پیشگیری‌ها و غربالگری‌های لازم از سال گذشته در دستور کار شرکت نوونوردیسک پارس قرار گرفت و در گام نخست این اتوبوس در تهران فعال شد که تاکنون بالغ بر 100 هزار مراجعه کننده داشته است که از این تعداد بیش از 50 درصد آن‌ها از بیماری دیابت خود مطلع نبودند.

وی افزود: این اقدام فقط به تهران خلاصه نشد و پس از این اتوبوس را در شهرهای یزد، رفسنجان، کرمانشاه و مشهد فعال کردیم و همیشه معتقد از استفاده از دانش و تخصص متخصصان داخلی هستیم و نه تنها نگاهی به بیرون نداریم بلکه صادرات محصوات تولید داخل را داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت نوونوردیسک پارس با بیان اینکه فشارها و تحریم‌های اقتصادی هیچگاه مانع پیشرفت ایرانینان در تمامی عرصه‌ها از جمله حوزه سلامت نشده است، گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه ایران تلاش مضاعفی در مسیر رشد و توسعه کشور در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت داشتیم و این پیگیری‌ها قبل از توافق برجام بود و امیدواریم که پس از این توافق هم شاهد حرکت مناسب‌تری در حوزه سلامت باشیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این آنتی بادی مونوکلونال آزمایشی مانند یک سپر از آسیب به سلول های تولید کننده انسولین محافظت می کند و حتی در برخی موارد طول عمر این سلول ها را افزایش می دهد.

دیابت نوع یک زمانی روی می دهد که سیستم ایمنی بدن بیمار به سلول های بتا در پانکراس حمله می کند. این سلول های مهم انسولین تولید می کنند و بدون این ماده فرد نمی تواند سطح گلوکز خون را مدیریت کند که این روند یه تزریق مادام العمر انسولین منجر می شود و پیامدهایی برای سلامت فرد دارد.

اما محققان دانشگاه جان هاپکینز در پژوهشی جدید راهی نوین برای جلوگیری از آغاز دیابت یا حتی معکوس کردن آن در مراحل اولیه ابتلا یافته اند. یک داروی جدید به نام mAb43 که در حقیقت یک درمان آزمایشی است، برای مقابله با طیفی از بیماری ها نوید بخش بوده است.

آنتی بادی ها در حقیقت پروتئین هایی هستند که سلول هایی خاص و معمول پاتوژن های خارجی رابه یکدیگر پیوند می دهند تا آنها را از بدن پاکسازی کنند. واکسن ها به پروتئین سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا در مقابل هدف های خاصی آنتی بادی تولید کند. آنتی بادی های مونوکلونال طوری مهندسی شده اند تا با یک هدف خاص بجنگند و به طور یک جا به عنوان واکنشی سریع به یک بیماری خاص مانند عفونت، به بدن منتقل می شوند. این نوع درمان هادر مطالعات اخیر برای مقابله با بیماری هایی مانندمالاریا، کووید۱۹ و غیره کارآمد بوده است.

در این موارد آنتی بادی ها طوری طراحی شدندتا سلول ها را از سیستم ایمنی بدن مخفی کنند. اما mAb43آنها را به پروتئینی کوچک که روی سطح سلول های بتا قرار دارد، پیوند می زندو سپس به عنوان یک سپر یا پوشش عمل می کند تا آنها را در برابر حملات سلول های ایمنی مخفی کند. هنگامیکه این دارو به طور مرتب مصرف شود، سلول های بتا را محافظت می کند و در نتیجه توانایی بیمار برای تولید انسولین نیز حفظ می شود. حتی اگر آسیب هایی به سلول ها وارد شده باشد، این سپر به سلول ها بتا فرصت می دهد تا بازتولید شوند.

محققان این درمان را روی ۶۴ موش مبتلا به دیابت نوع یک آزمایش کردند. موش ها پس از رسیدن به سن ۱۰ هفتگی ،هر هفته دوزهایی از این آنتی بادی را دریافت کردند و پس از ۳۵ هفته بدن تمام آنها عاری از دیابت بود. نکته جالب آنکه یکی از موش ها به طور موقت و پس از نمایان شدن علایم اولیه و قبل از دریافت آنتی بادی به این بیماری مبتلا شد. اما این موش هم پس از دریافت دوزهایی از دارو به مدت ۳۵ هفته درمان شد. همین امر نشان می دهد داروی مذکور می تواند روند ابتلا به دیابت را در مراحل اولیه ابتلا معکوس کند.

تمام موش هایی که این درمان را دریافت کردند تا پایان آزمایش (۷۵ هفته) زنده ماندند که در حقیقت طول عمر بیشتر موش ها نیز همین اندازه است. تحقیق مذکور هم اکنون با استفاده از آنتی بادی موش ها روی همین حیوانات آزمایش شده است. اما پژوهشگران تصمیم دارند در مرحله بعد نسخه انسانی این آنتی بادی را قبل از آزمایش بالینی توسعه دهند. اما یک مانع اصلی هنوز وجود دارد. آنتی بادی های مونوکلونال ممکن است برای مصرف گسترده گرانقیمت باشند.محققان امیدوارند با تحقیقات بیشتر هزینه آنها را کاهش دهند.

این تحقیق در ژورنال دیابت منتشر شده است.

کد خبر 6095397 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • آذری جهرمی خطاب به مالک شریعتی: امنیتی‌ها مثل شما دهن لق نیستند
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟