Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سابقه طولانی تجار و تولیدکنندگان تبریزی، بازار بزرگ روسیه را فرصت مناسبی برای توسعه صادرات استان دانست و از حضور سرمایه‌گذاران روسی در منطقه آزاد ارس و تولید محصولات مشترک با تولیدکنندگان استان استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، «مجید خدابخش» در دیدار با سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت، اظهار کرد: ایران و روسیه هم‌اکنون بهترین روابط سیاسی را دارند و زمینه برای گسترش تعاملات دوجانبه در همه زمینه‌ها فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، گفت: تجار و تولیدکنندگان استان آذربایجان شرقی در همه زمینه‌ها سابقه‌ای طولانی و درخشان دارند و آماده تأمین مواد غذایی مورد نیاز کشور روسیه هستند. 

 خدابخش افزود: هم‌اکنون تولیدات یک گلخانه 50 هکتاری در منطقه آزاد ارس مستقیماً به روسیه صادر می‌شود و نظیر چنین واحدهایی را می‌توانیم با مشارکت سرمایه‌گذاران روسی راه‌اندازی کنیم. 

وی، منطقه آزاد ارس را فرصت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری ذکر کرد و گفت: ارس، صنعتی‌ترین منطقه آزاد ایران است و ما آماده‌ایم که بستر مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران روسی در این منطقه را فراهم کنیم. 

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه هر ماه 1500 پرواز از فرودگاه بین‌المللی تبریز انجام می‌شود، گفت: درصدد اتصال راه‌آهن سراسری کشور به جمهوری آذربایجان و از این طریق به روسیه و همچنین ساخت فرودگاه در منطقه آزاد ارس هستیم که این اقدامات می‌تواند موجب گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری با روسیه شود. 

 سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت هم در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به تبریز، گفت: تبریز سابقه‌ای تاریخی در تجارت و اقتصاد دارد و یک شهر کاملاً ایرانی و دارای چهره مخصوص به خود است. 

 کنستانتین آلکسیف با بیان اینکه تبریز شهر خیلی مهمی است و ما علاقه‌مندیم که در این شهر هم کنسول‌گری داشته باشیم، افزود: گزارشی از سفر خود به تبریز به وزارت امور خارجه و سفارت روسیه در تهران ارسال خواهم کرد تا در این خصوص تصمیم‌گیری شود؛ قطعاً تحقق این موضوع موجب توسعه روابط دو کشور خواهد شد. 

وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی ظرفیت‌های وسیعی دارد، گفت: تلاش می‌کنیم که از این ظرفیت‌ها برای توسعه روابط خود با ایران حداکثر استفاده را ببریم. 

آلکسیف با اشاره به دیدار خود با اعضای اتاق بازرگانی تبریز، گفت: مباحث خوبی در این دیدار مطرح شد و من وظیفه دارم به‌عنوان پل ارتباطی بین فعالان اقتصادی ایران و روسیه، زمینه تماس مستقیم بین آنها را فراهم کنم. 

وی با اشاره به اینکه تجار تبریزی در حال حاضر همکاری‌هایی با جمهوری تاتارستان دارند، افزود: روابط سیاسی ایران و روسیه در سطح بسیار خوبی است، اما مبادلات تجاری دو کشور مطلوب نیست و نه‌تنها حجم این مبادلات باید افزایش یابد، بلکه تنوع کالاهای مبادله‌شده نیز باید بیشتر شود. 

  وی در این راستا بر ایجاد مؤسسات مشترک تجاری و اقتصادی بین دو کشور و استفاده از تجربیات دو طرف را ضروری دانست و گفت: باید از تجارت سنتی به سمت تجارت مدرن و مؤثر قدم برداریم. 

  سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت همچنین توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل را در گسترش روابط دو جانبه مؤثر ارزیابی کرد و گفت: تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب نه‌تنها برای ایران و روسیه بلکه برای کل منطقه مهم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز

آمریکا و اتحادیه اروپا مشتاقند جمهوری آذربایجان را تحت‌فشار بگذارند. هدف اصلی تغییر وضعیت ژئوپلیتیک موجود در قفقاز جنوبی، محدود کردن اراده ژئوپلیتیکی مسکو است که در فرآیندهای منطقه‌ای تعیین‌کننده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، الچین خالدبیلی روزنامه‌نگار ینی مساوات با نگارش یادداشتی با عنوان «کاخ سفید گامبیت(ابرمرد خیالی آمریکایی) قفقاز را آغاز کرد اما باکو به آن پایان داد» می‌نویسد: به نظر می‌رسد که آمریکا و غرب مصمم به توسعه بیشتر برای نفوذ در قفقاز جنوبی هستند. در هر صورت اخیراً پیام‌های محافل سیاسی غرب در خصوص این منطقه به وضوح محتوای تقابلی شدیدی با باکو و مسکو دارد. بنابراین محافل سیاسی غربی سعی دارند روسیه را به عنوان منبع اصلی تنش نظامی-سیاسی در قفقاز جنوبی معرفی کنند. آن‌ها از این ادعاها برای استدلال در مورد اهمیت حذف قفقاز جنوبی از حوزه نفوذ روسیه استفاده می‌کنند.

همچنین باید توجه داشت که این ادعاهای آمریکا و غرب برای شرایط فعلی تا حدودی اغراق‌آمیز است. حداقل به این دلیل که اخیراً آمریکا و غرب عامل محرک افزایش تنش نظامی-سیاسی در این منطقه بوده‌اند، نه روسیه. در هر صورت، نتایج ژئوپلیتیک کنفرانس مشترک بین آمریکا، اتحادیه اروپا و ارمنستان در بروکسل به تدریج خود را نشان داده و این را می‌توان تحریک بروکسل با هدف تأثیرگذاری مستقیم بر جهت‌گیری فرآیندهای ژئوپلیتیک منطقه‌ای دانست.

نکته این است که تحریک بروکسل در درجه اول تلاشی برای مداخله در وضعیت ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی است. زیرا آمریکا و اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا در این منطقه بر روی ارمنستان مانورهای ژئوپلیتیکی انجام دهند.

ارمنستان به عنوان کشوری که متحمل شکست نظامی در جنگ دوم قره‌باغ شد، به یک سد ضعیف در منطقه تبدیل شده است. از این رو، آمریکا و اتحادیه اروپا به قصد تقویت مجدد ارمنستان تلاش می‌کنند این کشور را که پایگاه نظامی- سیاسی خود در منطقه می‌دانند، بار دیگر به یک عامل ژئوپلیتیک تبدیل کنند و بیشتر اقدامات انجام شده پس از تحریک بروکسل در راستای همین هدف است.

اول از همه، آمریکا و اتحادیه اروپا مشتاق‌اند جمهوری آذربایجان را تحت‌فشار بگذارند و از بازی خارج کنند. هدف اصلی تغییر وضعیت ژئوپلیتیک موجود در قفقاز جنوبی، محدود کردن اراده ژئوپلیتیکی مسکو است که در فرآیندهای منطقه‌ای تعیین‌کننده است. با ایجاد شرایط جدید منطقه‌ای، تلاش شد تا مواضع منطقه‌ای ارمنستان تقویت و به پایگاهی مؤثر تبدیل شود. این بدان معنا بود که یک تهدید واقعی برای منافع ملی آذربایجان و روسیه در حال ظهور است.

البته جمهوری آذربایجان نمی‌توانست ناظر این طرح‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بماند. بنابراین، باکو ابتدا به تحریک بروکسل واکنش تندی نشان داد و سپس اعلام کرد که اجازه دخالت در قفقاز جنوبی را نخواهد داد. بعدها محافل رسمی آذربایجان با انجام مانورهای سیاسی از جمله اتحاد با روسیه، تأثیرات تحریک آمریکا و اتحادیه اروپا را تقریباً خنثی کردند و با آن، در واقع، سناریوهای جدید غرب در قفقاز جنوبی مسدود شد و شکست خورد.

در واقع باکو پیام روشنی داد که می‌تواند روابط متقابل با کرملین را بیشتر توسعه دهد. بنابراین جمهوری آذربایجان دارای پتانسیل ژئوپلیتیکی گسترده‌ای برای مشارکت استراتژیک با روسیه است. به ویژه، در حال حاضر یک آشتی نسبتاً جدی بین منافع آذربایجان و روسیه در قفقاز جنوبی وجود دارد. کرملین در تلاش است از مواضع روسیه در منطقه که هدف آمریکا و غرب است محافظت کند. باکو مصمم است مانع از تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای مداخله در قفقاز جنوبی با دور زدن آذربایجان از طریق ارمنستان شود. از این نظر مشکل اصلی مشترک جمهوری آذربایجان و روسیه در منطقه تقریباً مشابه است.

بنابراین تفاهم تاریخی میان باکو و کرملین در آستانه سفر الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان به مسکو کافی است تا بسیاری از کشورهای غربی را ناامید کند. بدین ترتیب، رهبری سیاسی هر دو کشور موفق شدند خیلی زودتر از موعد بر سر خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از خاک آذربایجان به توافق برسند. اما آمریکا و غرب امیدوار بودند که همین موضوع منجر به درگیری جمهوری آذربایجان و روسیه شود و ناکامی در این امر به ناچار منجر به اختلال در برنامه‌های تغییر وضعیت منطقه شد.

جالب است که محافل سیاسی غرب، به ویژه آمریکا، هر چند دیر متوجه شدند که اشتباهات کاملاً جدی در قفقاز جنوبی صورت گرفته است. بنابراین به نظر می‌رسد آمریکا که قصد دارد جمهوری آذربایجان را در فرآیندهای منطقه‌ای مشترک با اتحادیه اروپا و ارمنستان به پس‌زمینه بکشاند، با مانورهای انعطاف‌پذیر باکو درمانده شده است. در هر صورت، این واقعیت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مجبور شد برای گفتگو در مورد وضعیت قفقاز جنوبی، تلفنی با رئیس‌جمهور الهام علی‌اف تماس بگیرد، نکاتی را آشکار کرد.

نکته این است که کاخ سفید قبلاً درک کرده که دستیابی به اهداف ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی با دور زدن جمهوری آذربایجان از طریق ارمنستان امکان‌پذیر نخواهد بود. اگر کاخ سفید دریچه‌ای برای همکاری ژئوپلیتیکی با باکو باز نگه ندارد، تردیدی وجود ندارد که باکو از بستن «درب منطقه» به روی غرب دریغ نخواهد کرد و این ممکن است راه را برای شکست بعدی سیاست غرب در قفقاز جنوبی هموار کند.

ظاهراً «گامبیت قفقاز جنوبی» که توسط تحرکات آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز شد، با شکست مواجه شد، اگرچه ارمنستان در «وضعیت قربانی اصلی» باقی ماند، اما در واقع دستان آمریکا و اتحادیه اروپا برای آن خالی ماندند. از این منظر، می‌توان در نظر گرفت که اگرچه کاخ سفید «گامبیت قفقاز» را آغاز کرد، اما دقیقاً باکو بود که با موفقیت به آن پایان داد و در نتیجه، این ارمنستان بود که بازنده اصلی باقی ماند.

به موازات همه اینها، سفر الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان به مسکو با نتایج موفقیت‌آمیزی به پایان رسید و وضعیت نسبتاً بدی را برای سناریوهای غربی در قفقاز ایجاد کرد. زیرا رهبران جمهوری آذربایجان و روسیه توانستند روشن کنند که هیچ تناقضی بین دو کشور وجود ندارد و علاوه بر این، بیانیه مسکو در مورد فعالیت اتحاد دو کشور در پیش‌زمینه قرار گرفت. در چنین شرایطی، تردیدی وجود ندارد که نقشه‌های غرب در قفقاز جنوبی در معرض خطر بزرگی قرار دارد.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای برگزاری جشن‌های مردمی است
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • حضور اسکواش باز البرزی در اردوی تیم ملی دختران جوان و نوجوان