Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد رضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهمیت مسئله ارتباط کارگزاران نظام اسلامی با مردم و ضرورت کاهش تشریفات و محافظت‌‌های امنیتی مسئولان برای تسهیل روابط مردم با مسئولان در دهه چهارم انقلاب اسلامی گفت: مشکل امروز نظام اسلامی همان مشکل حکومت امام علی(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلی که امام علی(ع) با آن مواجه بود عدم اطاعت خواص از ایشان در مسئولیت‌هایی که به آنها واگذار می‌شود، بود.

مشکل امروز کشور عدم اطاعت خواص از ولی است

وی ادامه داد: قرآن مجید بر مسئله ولایت و بیشتر از آن بر اطاعت از ولایت تأکید دارد. در واقع اطاعت اگر نباشد ولایت بی‌تأثیر است و همه اثربخشی به ولایت در جامعه اسلامی بستگی به اطاعت دارد؛ «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منک» یا «فلا تطع الکافرین»؛ اطاعت از ولی و عدم اطاعت از دشمن.

تویسرکانی اظهار کرد: الان در نظام اسلامی مشکل قانون، دستورالعمل، ضوابط و آیین‌نامه وجود ندارد بلکه مشکل اصلی اطاعت نکردن خواص، یعنی مسئولان کارگزاران نظام در همه نهادها و دستگاه‌ها، از مقام معظم رهبری است. رهبر معظم انقلاب در همه زمینه‌ها رهنمودها و بیانات راهگشا و تابناکی بیان کرده‌اند ولی متاسفانه آنجایی که اطاعت نکردیم ضربه خوردیم و زخم ایجاد شده است.

وی افزود: یعنی اگر امروز زخم‌هایی مانند فقر، فساد، تبعیض، اشرافی‌گری، دوری از مردم و ... بر پیکره نظام وجود دارد حکایت از عدم اطاعت از ولی دارد. اگر مسئولان کشور زندگی شخصی رهبر معظم انقلاب را الگو قرار دهند همه مشکلات حل می‌شود. البته مسئولان زیادی هستند که این اطاعت عملی را انجام می‌دهند اما متاسفانه همان اندک مسئولانی که این اطاعت را انجام نمی‌دهند عمل مسئولان مطیع دیگر را تحت‌‌الشعاع قرار می‌دهند.

ضرورت تحول انقلابی در رفتارها و عملکردهای مسئولان در دهه چهارم انقلاب

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه امروز در دهه چهارم انقلاب، به یک تحول احتیاج داریم، گفت: البته این تحول در سیستم‌ها ساختارها نیست بلکه تحول در اندیشه‌ها، رفتارها و عملکردها است. رهبر معظم انقلاب هم می‌فرمایند از تحول نترسید. اگر از تحول بترسیم قطعا دچار اضمحلال و ارتجاع به جاهلیت می‌شویم.

وی تأکید کرد: هر کسی که دلش برای انقلاب می‌سورد باید به دنبال تحول در رفتار و عمل شود. به عبارت بهتر امروز باید یک توبه فراگیر، واقعی و نصوح در نظام از سوی مسئولان صورت بگیرد. توبه از گناه گاهی اوقات به توبه از گناهان شخصی و فردی تقلیل پیدا می‌کند، ولی منظور از این توبه فراگیر از سوی مسئولان، توبه از گناهان اجتماعی و سیاسی، توبه از عدم احساس مسئولیت‌ها، توبه از عمل نکردن به فرامین ولی امر مسلمین و ... است که وجوبش بالاتر از توبه از گناهان فردی و شخصی و جزئی است.

خطر ابتلا به ارتجاع جاهلیت در صورت عدم توبه سیاسی و اجتماعی مسئولان

تویسرکانی عنوان کرد: در واقع امروز نیاز به یک توبه عمومی از سوی مسئولان داریم و همه مسئولان باید به تعالیم اسلام و آرمان‌های انقلاب 1357 برگردند. اگر این بازگشت و توبه صورت نگیرد مبتلا به ارتجاع به جاهلیت خواهیم شد. بزرگترین شاخص این ارتجاع این خواهد بود که مسئولان به مرور زمان دچار تغییراتی در افکار، رفتارها و سبک زندگی‌شان می‌شوند که از مردم فاصله می‌گیرند و دردها و مشکلات مردم را نمی‌فهمند و درک نمی‌کنند و در نتیجه انگیزه‌ای برای حل مشکلات مردم پیدا نمی‌کنند و این بی‌انگیزگی سبب سرخوردگی مردم از نظام اسلامی می‌شود.

وی اظهار کرد: این یک واقعیت تلخ است که ما هر جا از فرامین و رهنمودهای مقام معظم رهبری اطاعت نکردیم دچار آسیب و مشکل شدیم. این وظیفه رسانه‌هاست که این مطالبه‌گری را از مسئولان انجام دهند و آن را تبدیل به یک گفتمان فراگیر کنند. لذا امروز باید یک تحول یا حتی انقلاب در دهه چهارم انقلاب اسلامی صورت بگیرد که معنی این انقلاب، بازگشت به آرمان‌های انقلاب اسلامی و احیاء ارزش‌های آن انقلاب است.

وی با اشاره به نقش مهم مردم در تحقق این اتفاق بزرگ و توبه فراگیر از سوی مسئولان گفت: این مردم هستند که مسئولان خود را انتخاب می‌کنند و لذا مردم باید در انتخاب مسئولان و کارگزاران دقت بیشتری انجام دهند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری می‌فرمایند «انتخابات شب قدر جمهوری اسلامی است»؛ زیرا مردم با انتخاب خود تعیین سرنوشت می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در بسیج یادآور شد: تمام مسئولان نظام منتخبان مردم هستند و شاید در این انتخاب‌ها دچار اشتباه شدیم یا انتخاب کردیم و مسئولان را رها کردیم و مطالبه‌گری نکردیم که سبب دور شدن تدریجی مسئولان از مردم به دلایل مختلف شده است.

تویسرکانی با اشاره به یکی از بیانات مهم رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «اگر به آرمان‌های انقلاب اسلامی و خط امام عمل نکنیم سیلی خواهیم خورد»، گفت: متأسفانه باید ما این سیلی را خوردیم و عده‌ای هنوز متوجه خوردن این سیلی نشده‌اند. وقتی دشمن دندان تیز می‌کند و برای انقلاب و نظام خط و نشان می‌کشد و این توان را پیدا می‌کند که در کشور ایجاد آشوب و اغتشاش کند این همان سیلی است. درست است که عده‌ای فریب خوردند و یا پادوی دشمن شدند ولی ما سیلی خوردیم. علت این سیلی خوردن را هم نباید در بیرون از مرزها، بلکه باید درون خودمان جستجو کنیم.

وی افزود: شیطان زمانی موفق به اسارت انسان می‌شود که در وجود خود انسان نقاط ضعفی پیدا کند. لذا باید مطالبه‌گری و گفتنمان‌سازی صورت بگیرد تا این تحول، انقلاب و توبه فراگیر سیاسی و اجتماعی محقق شود و محور آن هم اطاعت از ولایت است.

عدم ارتباط مسئولان با مردم باید ضد ارزش تلقی شود/ تشریفات مسئولان به خانواده‌های آنان نیز تسری پیدا کرده است

تویسرکانی با اشاره به ضرورت ضد ارزش تلقی شدن عدم ارتباط مسئولان با مردم به دلیل تغییر سبک زندگی و رفتاری گفت: در انقلاب یا تحولی که بیان کردم باید بر روی هر آن چیزی که مسئولان را از مردم جدا کرده، مهر باطل زده شود. وقتی که مقام معظم رهبری از ممنوعیت اشرافی‌گری سخن می‌گویند در واقع آن را حرام شرعی اعلام می‌کنند. اشرافی‌گری از وسیله نقلیه، منزل شخصی، نوع پوشش و خوراک، تشریفات اداری و امنیتی و نوع رفتارهای شاهانه ... را شامل می‌شود.

وی اظهار کرد: باید این مسئله از سوی رسانه‌ها و دلسوزان ضد ارزش و یک گناه اجتماعی و سیاسی معرفی شوند. الان متاسفانه‌ها در فرودگاه‌ها قسمت‌های مخصوص مسئولان درست شده است که مسئولان جدا از مردم وارد فرودگاه شده، سوار هواپیما می‌شوند و از انها پذیرایی ویژه می‌شوند. این رفتارها کجا با فرهنگ علوی و انقلابی سازگاری دارد؟ چرا مسئولان نباید از بخش عمومی ماند بقیه مردم وارد شوند و در میان مردم بنشینند و وارد هوایپما شوند. مگر چه اتفاق خاصی می‌افتد.

تویسرکانی عنوان کرد: متاسفانه کار به جایی رسیده است که این تشریفات به خانواده مسئولان تسری پیدا کرده است و آنها نیز به نوعی این حق را برای خودشان قائل هستند که متفاوت از مردم عادی با آنها رفتار شود. باید با این نوع رفتارها مبارزه شود و این نوع رویکردها و حقوق ویژه لغو شود. این نوع روش‌ها و رفتارها، طاغوتی است و باید در مقابل این رفتارها فریاد کشید.

وی با بیان اینکه خودمان مسئولان را تبدیل به افرادی تافته جدابافته کردیم، گفت: باید رفتارها و روش‌های شاهانه مسئولان و خانواده‌های آنها به عنوان ضد ارزش معرفی شود. واقعا این رفتارها کجای قرآن، اسلام، انقلاب اسلامی، سیره امام(ره) و رهبری انقلاب وجود دارد؟

تویسرکانی اظهار کرد: امروز باید مسئولانی که در جنوب شهر و شمال شهر زندگی می‌کنند معرفی شوند. اگر کسی قرار باشد در نظام اسلامی مسئول باشد باید مانند طبقات متوسط و پایین مردم زندگی کند. آیا فقط داشتن عناوینی ماند رئیس، وزیر، سردار، فرماندار و ... کفایت می‌کند. متاسفانه نسل جوان هم بسیاری از خبط‌ها و اشتباهات مسئولان را پای اسلام و انقلاب می‌گذارند.

وی تصریح کرد: اگر در دهه چهارم انقلاب یک انقلاب رفتاری و عملکردی در بین مسئولان اتفاق نیفتد قطعا انقلاب دچار ارتجاع می‌شود واین تهدیدی است که قرآن هم به آن اشاره دارد.

تویسرکانی اظهار کرد: امروز هم این تهدید انقلاب اسلامی را آزار می‌دهد و اگر مسئولان و متولیان امر در این رابطه اقدام نکنند قطعا سیلی خواهیم خورد. امام(ره) و رهبر معظم انقلاب تهدیدات را می‌گویند و هشدارها را مطرح می‌کنند ولی متاسفانه عمل انقلابی به دور از حب و بغض‌های سیاسی از مسئولان مشاهده نمی‌شود.

انتهای پیام

گفت‌وگو از مهدی مخبری

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان باید در برابر سوژه‌سازی‌ها کار اقناعی انجام دهند

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: مسئولان باید در برابر برخی سوژه سازی‌ها کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی صبح امروز در جلسه شورای اداری شهرستان زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: بنده در خطبه‌‌های نماز جمعه و سخنرانی‌های متعدد بیان کرده‌ام که مردم سیستان و بلوچستان نجیب، صبور، با معرفت و شایسته هر گونه خدمت هستند.

امام جمعه زاهدان، افزود: با این وجود وقتی مشکلات استان و شهرستان‌ها را مشاهده می‌کنیم از مشکلات متاثر می‌شویم و زاهدان به عنوان مرکز استان نیازمند یک رسیدگی ویژه است، البته نیمه پر لیوان و خدمات ارائه شده در طول دوران انقلاب را نیز نادیده نمی‌گیریم، چرا که به گفته خود مردم تفاوت استان با دوران قبل از انقلاب مانند تفاوت شب و روز است، اما با وجود همه تلاش‌ها و خدمات صورت گرفته همچنان جا برای کار و فعالیت بیشتر وجود دارد.

محامی بیان کرد: برای خدمت به مردم باید نیت خود را خالص و با خداوند متعال معامله کنید، چرا که در این صورت کار شما برکت پیدا خواهد کرد و باید دقت کنید که با ظاهرسازی کار به جایی نخواهید برد. اگر به دنبال رضایت الهی هستید باید به مردم خدمت کنید و در روایات مختلف در این جهت تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که "این نامگذاری‌ها در طی یک سال به اتمام نمی‌رسد، بلکه باید در طول سال‌ها استمرار پیدا کند" و در طول سال‌های اخیر همواره به محورها و زوایای مختلف اقتصادی پرداخته شده است، چرا که مقام معظم رهبری از جایگاه رهبری جامعه اسلامی و با دید جامعی که نسبت به اوضاع کشور و وضعیت خارج از کشور دارند اولویت را اقتصاد و معیشت مردم می‌دانند، چرا که دشمن سعی دارد از این طریق بین مردم و جامعه اسلامی فاصله ایجاد کند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجه هستیم و باید ما هم در این جنگ ترکیبی یک جبهه متحد تشکیل بدهیم و در برابر هجوم دشمن دفاع داشته باشیم و مهمتر اینکه نقطه ضعف دشمن را ببینیم و ما هم به سوی او حالت هجومی داشته باشیم.

وی گفت: اگر می‌خواهیم کاری برای خداوند متعال انجام دهیم باید به خلق خدا خدمت کنیم و از نگاه دینی خدمت به خلق بهتر از اعمال مستحبی است چرا که ثواب شاد کردن دل مؤمن به مراتب بیشتر از اعمال مستحب دیگر است و از نگاه عقلانی باید گفت منشا پیروزی انقلاب حضور مردم بود و هنر امام خمینی(ره) پای کار آوردن مردم بود و اگر مردم پای کار نبودند از فتنه‌های اول انقلاب به سلامت عبور نمی‌کردیم و بعد در دوران دفاع مقدس باز مردم پای کار آمدند و برگ برنده ما انسان‌های مؤمن و متعهد بودند.

محامی بیان کرد: در جهات فرهنگی نیز به همین شکل است و در هر عرصه‌ای مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد مثلا در همین بحث عفاف و حجاب زمانی می‌توانیم به موفقیت برسیم که مردم پای کار بیایند و در خطبه‌های نماز جمعه هم مطرح کردم که باید مردم را با مبانی دینی آشنا کنیم.

وی گفت: ممکن است فرد ظاهری با حجاب نداشته باشد اما دل صاف و پاکی دارد و با اسلام و انقلاب همراه است اما شکل زندگی او به این شکل است و در حال حاضر نیز دشمن برنامه‌ریزی دارد تا بی‌حجابی را به نوعی اعلام مقابله با نظام اسلامی جلوه دهد البته که برخی هم مزدور و به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی  هستند و باید با آن‌ها برخورد قانونی صورت گیرد  اما در خصوص عموم مردم باید روی جنبه‌های شناختی آن‌ها کار کنیم و کار فرهنگی انجام دهیم.

محامی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز بیان داشته‌اند که حجاب حکم اسلامی و قانون است و نظام اسلامی کسی را به اسلام وادار نمی‌کند اما در جامعه اسلامی هنجارها باید رعایت شود و رعایت قانون عُرف همه جوامع است و برای جا انداختن قانون باید فرهنگسازی کنیم.

وی گفت: راهکار به‌کارگیری مردم این است که احساس کنند شما از خود آن‌ها و آن‌ها از خود شما هستند در غیر این صورت مشارکتی نخواهند داشت و زمانی چنین احساسی پیدا می‌کنند که شما را دلسوز ببینند که به دنبال انجام خدمت هستید و نسبت به شما حسن ظن داشته باشند و اگر غیر از این باشد مشارکتی نخواهند کرد.

امام جمعه زاهدان افزود: یکی از آسیب‌ها این است که با وجود ارائه خدمات در نقاط مختلف استان اما باز هم افراد ناراضی هستند برای مثال اجرای پروژه پتروشیمی در چابهار با هزینه‌ای میلیاردی در حال انجام است اما برخی متهم می‌کنند که اجرای این پروژه همراه با آسیب‌های زیست محیطی است و به همین دلیل در این منطقه اجرا شده و یا هدف از فعالیت‌‌های صورت گرفته جهت توسعه سواحل مکران را بر هم زدن ترکیب جمعیتی مطرح می‌کنند و همواره دنبال سوژه هستند و مسئولان در چنین شرایطی باید کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند.

محامی گفت: بنده همواره در جلسات با مسئولان استانی و کشوری تاکید کردم که اگر به دنبال امنیت پایدار هستید باید به حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه داشته باشید و اگر بخشی از بودجه‌های نظامی صرف رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی شود بازدهی مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: بنده همواره در خطبه‌های نماز جمعه مطرح کرد‌ه‌ام که ما منطق و استدلال خود را بدون توهین بیان می‌کنیم و معتقدیم در چنین حالتی وحدت جامعه هم حفظ می‌شود، چرا که شیعه و سنی نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت بیشتری پیدا می‌کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: البته دشمن چنین چیزی را نمی‌پسندد و در تلاش است تا با واسطه یا بی‌واسطه شرایطی را فراهم آورد تا افراد تندی از سوی شیعه یا اهل سنت به یکدیگر توهین کنند.

وی ادامه داد: در یکی از این موارد فردی بیان می‌کرد که وقتی برخی از شیعیان به صورت تند و افراطی عمل می‌کنند آن را به حساب شخص شما می‌گذارند و در پاسخ مطرح کردم که مبانی بنده از نکات مطرح شده در خطبه‌های نمازجمعه و سایر سخنرانی‌ها مشخص است و همواره نکات خود را تبیین و با استدلال مطرح می‌کنم که تندروی و نگاه افراطی صحیح نیست و بنده هیچ سخنگویی ندارم تا با نگاه تند و افراطی به سخنرانی بپردازد.

محامی افزود: عملکرد مسئولان باید به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به آن‌ها حسن ظن داشته باشند و گام مهم در این جهت این است که کار با مشارکت خود مردم صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران زحمت کشور نیازمند توجه مسئولان هستند
  • مسئولان با ابتکار عمل برای افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • قدرداني فرمانده انتظامي از همکاري و مشارکت مردم و مسئولان در اجراي طرح نور
  • قدرداني از همکاري و مشارکت مردم و مسئولان از اجراي طرح نور در آذربايجان غربي
  • مسئولان باید در برابر سوژه‌سازی‌ها کار اقناعی انجام دهند
  • افتخارات نیروهای مسلح حاصل اطاعت از فرماندهی معظم کل قواست