Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به راهکارهای گسترش فرهنگ مهربانی گفت: عدالت ترمیمی راهکاری برای گسترش « صبر و مهربانی» در جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز (26 بهمن) در نخستین همایش استانی « صبر و مهربانی» گفت: در بین ده جرم اول کشور پنج مورد در زمینه خشونت است که این را عوامل مختلفی شکل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در دعاوی از جمله دعاوی خانوادگی متاسفانه خشونت خانوادگی داریم و اختلافات موجود در خانواده ها امروز به ایراد ضرب و شتم منتهی می شود و در مذیقه قرار دادن بانوان و کم توجهی بانوان به همسران و در ادامه مشکلات پس از ان می شود.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطرنشان کرد: خشونت در جامعه عوامل مختلفی را در خود دارد که از جمله عوامل آن را می توان به مهاجرت اشاره کرد.

 

الفت بیان کرد: ما باید تلاش کنیم تا اقدام ریشه ای انجام شود و محیط های فرهنگی را حفظ کنیم که اگر این اتفاق بیافتد دیگر لازم نیست که در شهرها تلاش کنیم تا گذشت و صبر و مدارا را ترویج کنیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: از سوی دستگاه ها ترویج فرهنگ مهربانی تاثیر دارد اما بایستی در اصل سینه به سینه و از طریق ریش سفیدان صورت گیرد.

 

الفت بیان کرد: ما باید صله رحم و رفت و آمد ها و همچنین احترام به بزرگترها را تقویت کنیم تا از این طریق بتوانیم در جامعه فرهنگ سازی داشته باشیم.

 

وی افزود: گذشت را کودکان بایستی از والدین و بزرگترها بیاموزند و مدارا را در رفتارمان به دیگران نشان دهیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در زبان و سخنرانی ها به آن پرداختن کافی نیست و بایستی ارزش ها را بها دهیم زیرا اگر باور نداشته باشیم حتی اگر با پیامبر هم همنشینی داشته باشیم رفتارمان نیز خشن می شود.

 

الفت بیان کرد: اگر خشونت ملکه نفسانی یک نفر شود فاجعه ای برپا می کند که در مقابل ما باید سعی کنیم مهر ورزیدن ملکه نفسانی ما شود.

 

وی گفت: اگر لطافت طبع را از دست دهیم نمی توانیم با فردی که با ظلم کرده به یک ادبیات مشترک برسیم و ان را ببخشیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: ما در عزاداری ها بر خشونت ها و نامهربانی ها زاری می کنیم در حالی که دشمنان ما آن را خشونت معرفی می کنند و مام عتقدیم که با عزاداری لطافت روح پیدا می کنیم ولی دنیا بر اساس تشخیص خود متفاوت به ما نمره می دهد.

 

الفت گفت: هر چقدر که از ابزار لطافت طبع فاصله بگیریم وضعیت ما ناهنجارتر می شود.

 

وی افزود: در مدارس در حسن خط و کتاب و کلاس های نقاشی چقدر ارزش می دهیم که باید به دستگاه های تبلیغاتی خود برگردیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: امروز اگر در حوزه ورزش مدال آوری داریم رشته هایی مدال آور ما بیشتر رزمی و همراه با خشونت است هرچند ما آنها را رد نمی کنیم و اصل ورزش کردن قابل تقدیر است ولی باید به این امر دقت کنیم.

 

الفت خاطرنشان کرد: اگر دنبال ترویج صبر و مهربانی هستیم باید به این آلارم ها در جامعه توجه کنیم.

 

وی افزود: ما در دستگاه قضا بر سازش تاکید اساسی داریم که شوراهای حل اختلاف و ستاد صبر نیز در این راستا تشکیل شده است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: ما بهترین توصیه ها را در بین و جامعه خود داریم ولی انها را در چارچوب هایی در زندگی آنها پیاده نمی کنیم.

 

الفت گفت: ما باید بهترین سازمان ها و دستگاه های قضائیه را داشته باشیم زیرا مرشد عالم را داریم که سخنرانی، نهج البلاغه، دستورات و همگی آنها را داریم ولی در دستور زندگی خود وارد نمی کنیم.

 

وی افزود: دنیا امروز سیاست عدالت ترمیمی را برای گذشت و صلح و صبر در اختلافات مردم تعریف کرده است و به جای عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی رفته است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: فرهنگ ما در اصل فرهنگ عدالت ترمیمی است در حالی که امروز ان را پیاده نمی کنیم و در کشورمان عدالت کیفری را درست اجرا نمی کنیم.

 

الفت خاطرنشان کرد: عدالت ترمیمی به ما می گوید در مسئولیت جامعه و ظرفیت های مردمی در حل اختلافات غفلت نکنیم.

 

وی افزود: در عدالت ترمیمی بر حضور جامعه تاکید شده است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: بزهدیده با چند ماه حبس وضعیتش به حالت اول بر نمی گردد و فدری که در جامعه اسفای نقش می کند نیست بلکه باید برای او متفاوت عمل کرد.

 

الفت ادامه داد: ما به بزهکاران نیز توجهی نداشته ایم که این امر باعث شده تا بزهکار نیز به عنوان نوعی بزه دیده قرار گیرد.

 

وی افزود: در کشورمان زمینه صلح پذیری بسیار زیاد است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: اگر میخواهیم مهر و عطوفت را ترویج کرده و مردم را با مبانی اسلام پایبند کنیم حتما باید از خانواده ها شروع کنیم و از ابزارهای فرهنگی در کشور نیز استفاده کنیم.

پایان پیام/449

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه گفت: پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی عبدالهی بعدازظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت- در مراسم تکریم و معارفه رئیس‌کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: در دستگاه قضا اولین ملاک این است که در برابر ملت خاضعانه پاسخ دهیم.

وی افزود: قاضی اگر متکی به خدا، قرآن، اهل بیت و مقدسات نباشد، حتماً در قضاوتش ناعادلانه رفتار خواهد کرد بنابراین قضات بایستی همه امور و عملکرد خود را متکی به خدا بدانند؛ زیرا اگر لحظه‌ای از خدا و اهل بیت غفلت کنند دچار مشکل می‌شوند.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه قضات وقت‌شناسی و انضباط را جدی بگیرند، گفت: قضات ما دقت کنند تا مردم معطل نشوند و حرمت و کرامت افراد را جدی بگیرند؛ بازداشت افراد باید آخرین حربه باشد و با تأمین قرار کمک کنیم حتی‌المقدور شخصی به بازداشتگاه و زندان نرود.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: قاضیان ما باید حریم، حرمت و کرامت افراد را حفظ کرده، اما در عین حال با اقتدار حکم صادر کنند و مبارزه با فساد را جدی بگیرند و بین هیچ یکی از طرفین دعوا تبعیض قائل نشوید.

وی با اشاره به لزوم جدی‌گرفتن امنیت روانی جامعه برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: با هر شخصی که امنیت روانی اجتماعی را خدشه‌دار می‌کند، به شدت برخورد شود و مهم نیست این خدشه در قالب بی‌عفتی، برپایی جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری، توقف تولید و یا هر موضوع دیگری باشد

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه افزود: با هر چیزی که مدیریت جامعه و تولید را خدشه‌دار کند، مقابله می‌کنیم و پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: فرمان‌پذیری نسبت به ولایت و پایبندی به آرمان شهدا از اصول اساسی ما در دستگاه قضائی است و در برابر شخصی که در حریم ولایت خیانت کند، کوتاه نمی‌آییم. یادمان نرود که جمهوری اسلامی حرم است و باید از حریم این حرم دفاع کنیم.

به گزارش ایمنا، در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خدمات علی شعبانی رئیس کل سابق، حجت‌الاسلام علی مصطفوی‌نیا به‌عنوان رئیس کل جدید دادگستری استان قزوین منصوب شد.

کد خبر 748871

دیگر خبرها

  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می‌برد
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی