Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیت الله محسن اراکی  در کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی که صبح امروز در قم برگزار شد، عنوان کرد: قسمت اعظم فقه متعارف ما، فقه خرد است، چون فقه مستنبط، فقه پاسخگویی به نیاز ها بوده است؛ همه ی علوم پاسخگویی به نیازی است و همه علوم به همین روال شکل می‌گیرد.
وی با بیان اینکه در گذشته جامعه اسلامی وجود نداشته است، اظهار داشت: در گذشته جامعه مسلمین وجود داشته است؛ یعنی مردم معتقد به احکام اسلامی بوده اند و تکلیف فردی خود را از فقها میپرسیدند و انجام میدادند؛ این پرسش ها به تدریج تبدیل به فقه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت ادامه داد: تکلیف دیگری وجود دارد که از آن به عنوان تکلیف جامعه تعبیر میکنند؛ همانگونه که فرد تکلیفی دارد، جامعه نیز دارای تکلیف است و این تکلیف با تکلیف فردی متفاوت است و این گونه نیست که جمع تکالیف فردی، تکلیف اجتماعی را شکل بدهد.
وی تصریح کرد: این چنین است که گاهی اوقات افراد جامعه مطیع هستند و عمل به تکلیف میکنند ولی جامعه تکلیف خود را انجام نمیدهد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب، گفت: در روایات آمده اگر همه افراد یک جامعه عملشان خوب باشد ولی به خلافت امام عادل معتقد نباشند، اعمال اثری ندارد و ثوابی برای آن در نظر گرفته نخواهد شد؛ در مقابل اگر‌جمعیتی باشد که  خلافکاری در آن صورت میگیرد ولی آن جامعه به خلافت امام عادل اعتقاد داشته باشد، خداوند نسبت به گناهان فردی چشم پوشی میکند.
وی با بیان اینکه دو گونه عمل به احکام خدا وجود دارد، عنوان کرد: یک نوع عمل فردی به احکام خدا وجود دارد، مانند نماز، روزه و حج؛ نوع دیگر عمل به احکام خدا، عمل اجتماعی است و جامعه از نظر نظام سیاسی فرمان خدا را اجرا کند و نظام جامعه بر اساس آن فرمان شکل میگیرد.
این استاد فقه و حوزه ادامه داد: ملاک اصلی اطاعت و عصیان از خداوند در قرآن کریم، اطاعت در فقه جمعی عنوان شده است و ملاک فقه جمعی، فقه مربوط به حکومت است.
وی افزود: جامعه وقتی تبدیل به جامعه واحد میشود که فرمان واحدی بر آن حاکم شود؛ فرمان واحد رفتار های جامعه را منسجم میکند و زمانی جامعه ای یکدست میشود که فرمانروایی که از سوی جامعه مطاع باشد، در جامعه حکومت کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، در خصوص ملاک تشکیل حکومت اسلامی اظهار داشت: قرآن کریم ملاک تشکیل حکومت اسلامی را دو میثاق بین حاکم و افراد جامعه میداند؛ یک میثاق اطاعت است که افراد جامعه باید از حاکم و رهبر اطاعت کنند و میثاق دوم نصرت است، یعنی زمانی که رهبر توسط جامعه مورد قبول و اطاعت قرار میگیرد، افراد جامعه باید او را نصرت ویاری کنند.
جامعه کفار و غربی نیز به ولایت اعتقاد دارد
وی افزود: جامعه کفار هم با همین دو میثاق شکل میگیرد؛ ولایت در جامعه آمریکایی و اروپایی نیز وجود دارد و آن ها نیز به ولایت حاکم بر انفس و اموال اعتقاد دارند و پایبند هستند.
محسن اراکی ادامه داد: در دهه اخیر هیچ حکومتی به اندازه آمریکا در جنگ ها کشته نداده است و این همان ولایت بر انفس است؛ به اندازه ای که آن ها پایبند بر ولایت هستند ما نیستیم.
وی تصریح کرد: فرق ما با حکومت های دیگر این است که حاکم و ولی‌ای که ما انتخاب میکنیم بر اساس انتخاب خدا و معیار های الهی است و معتقد هستیم جز خداوند کسی حق چنین ولایتی را ندارد و ولایت پیامبران هم همان ولایت خداوند است که خدا از طریق رسول خود اعمال ولایت میکند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۸۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی

شهریه مدارس و مراکز غیردولتی هرساله براساس ضوابط قانونی تعیین و افزایش می‌یابد که بخشنامه آن دوم اردیبهشت به استان‌ها ابلاغ شد؛ بر این اساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیر دولتی و منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین خواهد شد.

به گزارش ایسنا، با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و بدنبال آن پیش‌ ثبت‌نام‌ها، شهریه‌های مدارس غیردولتی دغدغه بزرگ هرساله اولیاء است، هرچند هنوز شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۴ رسما اعلام نشده و فعلا مقرر شده پیش‌ثبت‌نام‌ها بر اساس نرخ شهریه سال گذشته صورت گیرد اما گفته شده کف و سقف میزان «شهریه» براساس عملکرد مدارس و بارگذاری مدارک و اطلاعات در سامانه مدارس و مرکز غیردولتی تعیین می‌شود.

بر اساس بخشنامه ابلاغی؛ «شهریه مصوب مدارس غیردولتی» براساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیر دولتی منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین می شود.

«شهریه فعالیت‌های فوق برنامه» نیز بابت ارائه فعالیتهای آموزشی و پرورشی فوق برنامه دارای مجوز از اداره آموزش و پرورش شهرستان /منطقه (ناحیه) با هدف تنوع بخشی به فرصتهای تربیتی، تقویت روحیه علمی، ارتقای آداب و آیین زندگی متعالی و با بهره‌مندی از فناوریهای نوین و مبتنی بر نظام اسلامی، توسط اولیای دانش آموزان پرداخت می‌شود.

هفت الگوی تعیین شهریه

حداقل و حداکثر میزان شهریه بر اساس ۶ شاخص در ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی مشخص می‌شود. بر اساس ماده ۱۵ قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، هفت الگوی تعیین شهریه با توجه به دوره تحصیلی، سطح آموزشی و پرورشی، برنامه سال تحصیلی، فعالیت‌های فوق برنامه، فضای فیزیکی و تجهیزات، شرایط منطقه‌ای و نرخ تورم رسمی کشور که از سوی بانک مرکزی اعلام شده، توسط شورای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی تهیه می‌شود که این الگو پس از تأیید وزیر آموزش و پرورش قابل اجراء است.

بر اساس این شاخص‌ها فرمول گذاری شهریه هر مدرسه انجام و مدارس مدارک خود را برای تعیین میزان شهریه در سامانه بارگذاری می کنند. میزان دقیق افزایش شهریه بعد از فرآیند بارگذاری اعلام می‌شود و در نهایت دانش آموزان و والدین با مراجعه حضوری به مدرسه و یا سامانه مدارس غیردولتی می‌توانند از میزان شهریه سال تحصیلی دانش آموز خود با خبر شوند.

بر این اساس در حال حاضر پیش ثبت‌نام مدارس غیردولتی براساس شهریه سال گذشته انجام می‌شود و افزایش شهریه برای پیش ثبت نام تخلف است.

مزیت رتبه‌بندی مدارس غیردولتی در تعیین شهریه

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی تکلیف رتبه‌بندی مدارس، شهریه دریافتی، ساعات تدریس معلمان، پوشش بیمه‌ای و نحوه برخورد با مدارسی که شهریه اضافی دریافت می‌کنند مشخص شده گفته است: مدارس غیردولتی بین رتبه‌های یک تا پنج متناسب با امکانات، فضا، تجهیرات، نیروی انسانی و کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی دسته‌بندی می‌شوند که خانواده‌ها می‌توانند رتبه‌ها را در سامانه مشاهده کنند. 

به گفته محمودزاده، رتبه‌ هر مدرسه در تعیین شهریه آن مدرسه اثرگذار است. شهریه‌های پایین این مدارس ترمیم، شهریه‌های بالا کنترل و شهریه‌های متوسط متوازن می‌شود، شهریه فوق برنامه نیز در مدارس غیردولتی نه اجباری است نه اختیاری و به تناسب شرایط درباره آن تصمیم گیری می شود.

همچنین مقرر شده سامانه نظارت بر وضعیت مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد و مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر ، سامانه مذکور را رصد کنند.

دیگر خبرها

  • علم وایمان دو شاخصه وجودی شهید مطهری است
  • ۳۰ معلم نمونه استان سمنان تقدیر می‌شوند
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • نظامیان صهیونیست: از دستور آمادگی برای حمله به رفح اطاعت نمی‌کنیم
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • معرفی پنجمین سرمربی فصل تیم پرحاشیه!
  • روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود