Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@16:28:08 GMT

چهار مانع اصلیِ جذب سرمایه گذاری خارجی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۲۴۷۹۷

چهار مانع اصلیِ جذب سرمایه گذاری خارجی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛   «عباس آرگون»  اضافه کرد: محیط کسب و کار نامساعد منجر به افزایش هزینه های عملکردی بنگاه های اقتصادی و از بین رفتن انگیزه برای حضور سرمایه گذاران خارجی می شود.
 منظور از فضای کسب و کار، عوامل موثر بر عملکرد واحدهای اقتصادی مانند کیفیت دستگاه های حاکمیت، ثبات قوانین ومقررات، کیفیت زیرساخت هاست که تغییر دادن آنها فراتر از اختیارات و قدرت مدیران بنگاههای اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته آرگون، مانع دیگر جذب سرمایه گذاری خارجی، روان نبودن روابط بانکی است.
وی در این ارتباط افزود: فشارهای سیاسی سال های گذشته، منجر به نوعی عقب ماندگی در نظام بانکی شده و باعث شده است که نظام بانکی ما با استانداردهای بین المللی فاصله بگیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران اضافه کرد: هم اکنون بانک های درجه یک که سرمایه گذاران را حمایت می کنند، با بانک های ایرانی ارتباط ندارند و به همین دلیل، سرمایه گذاران خارجی نمی توانند در ایران از روابط بانکی رایج خود برخوردار شوند.
آرگون در مورد سومین مانع بزرگ جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران گفت: ما اطلاعاتی جامع و مدون از ظرفیت های جذب سرمایه گذاری خود به دنیا معرفی نکرده ایم و به طبع، آنها نیز از بخش های مزیت دار اقتصادی کشور ما اطلاعاتی ندارند.
وی افزود: ما باید اولویت های جذب سرمایه گذاری را مشخص کنیم و این اولویت ها را در دیپلماسی های اقتصادی خود به سرمایه گذاران خارجی معرفی کنیم تا آنها برای حضور در کشور تشویق شوند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، وجود ابهام در قوانین و مقرراتی مانند قانون کار، مالیات و بیمه را از دیگر موانع جذب سرمایه گذاری خارجی ذکر کرد و گفت: شفاف نبودن قوانین و مقررات، ذهنیت خوبی به سرمایه گذاران نمی دهد و از آنجا که اصطلاحا گفته می شود «سرمایه ترسو است»، در چنین شرایطی سرمایه گذار ترجیح می دهد منابع مالی خود را به چنین بازاری وارد نکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به دولتی بودن اقتصاد ایران، سهم بخش خصوصی داخلی در اقتصاد را محدود توصیف کرد و گفت: از آنجا که بخش خصوصی سهم چندانی در اقتصاد ایران ندارد، مشارکت چندانی نیز در جذب سرمایه گذار خارجی نمی تواند داشته باشد؛ به همین سبب شاهدیم که بیشتر سرمایه گذاری های خارجی در سالهای اخیر با مشارکت بخش های اقتصادی دولتی و نیمه دولتی انجام شده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مزیت ها و ظرفیت های گسترده ایران برای جذب سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و گفت: حوزه هایی نظیر نفت، گاز و پتروشیمی، معدن، گردشگری و ترانزیت از ظرفیت های قابل توجه ورود سرمایه خارجی است که اقتصاد ایران می تواند از این ظرفیت ها استفاده کند؛ البته به شرطی که فضا را برای فعالیت سرمایه گذاران فراهم کنیم.
 بر اساس برنامه ششم توسعه، اقتصاد ایران برای دستیابی به رشد اقتصادی سالیانه هشت درصدی و کاهش نرخ بیکاری در کشور نیازمند استفاده از سرمایه های خارجی اعم از سرمایه گذاری مستقیم و فاینانس است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۲۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا