Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سیدحسن هاشمی در نخستین همایش سالانه انجمن علمی روان درمانی ایران درخصوص نقش موثر انجمن‌ها گفت: هم در قانون اساسی اشاره شده و هم رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت ‌های مختلف جامعه برای دستیابی به تصمیم مناسب و استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در تصمیم سازی ها و اجرای برنامه ها تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی با اشاره به آمار انجمن‌های علمی، ادامه داد: حدود ٢٠٠ انجمن در وزارت بهداشت و ٤٠٠ انجمن در وزارت علوم وجود دارد که أکثریت آنها هم فعالیت ابتدائی دارند که البته موضوعات آنها با مسایل جامعه بی ربط نیست و تعدادی از این ۲۰۰ انجمن که حدود ١٥٠ مجموعه را شامل می شود، در وزارت بهداشت فعال هستند و این فرصتی برای وزارتخانه است تا از این ظرفیت ها حداکثر بهره را ببرد.

ساز و کار مناسبی در وزارت بهداشت نداریم

وزیر بهداشت گفت: متاسفانه تاکنون ساز و کار مناسبی در وزارت بهداشت نداشتیم، یعنی مجموعه این ٢٠٠ انجمن را که می توانند بازوی علمی و پژوهشی باشند و حتی در حوزه های فنی نقش مشورتی را در معاونت های مختلف و دانشگاه ها إیفا کنند، در مدیریت چند کارشناس محدود شده است.

هاشمی توضیح داد؛ طبیعی است که انجمن ها مهجور مانده اند و درعین حال نمی توانند نقش آفرین باشند به ویژه اینکه در برخی بخش ها هم کار دست کارشناسانی است که علاقه ای ندارند در کارشان مداخله ای صورت گیرد.

وزیر بهداشت افزود؛ اینکه در حوزه تدوین برنامه ها، دارو و خدمات در آینده چگونه تصمیم گیری می شود، فقط به وزارت بهداشت مربوط نیست، بلکه به نقش آفرینی انجمن ها نیز مربوط می شود، البته این اشکال هم وجود دارد که خود ما هم در انجمن ها دچار رخوت و سستی شده ایم و انجمنی نمی تواند ادعا کند که ٤ یا ٥ برنامه ارائه داده است و مورد توجه قرار نگرفته است؛ در سطوح مدیریتی هم منتظر می مانیم تا مراجعه ای باشد و بعد در آن مراجعه اول، ببینیم نکات منفی چیست و بعد به عوامل اصلی توجه کنیم.

هاشمی با ابراز امیدواری بر توجه به نقش انجمنها در دولت دوم  روحانی، خاطرنشان کرد: در عین حال نیز از انجمن ها می خواهیم منافع ملی و مشکلات مردم را مدنظر قرار دهند و به جنبه های علمی و پژوهشی توجه کنند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص هم پوشانی های رشته های روان درمانی نیز گفت: ما در تراز علمی و استانداردهای خود باید افرادی را تربیت کنیم که دوگانه عمل نکنند؛ آموزش، مهارت و عملکرد دوگانه، بیشتر جامعه را دچار مشکل می کند و در این حوزه هم، سازمان نظام روانشناسی بیش از یک سال و نیم است که در عرصه مدیریت بلاتکلیف است.

دکتر هاشمی افزود: در حوزه آموزش هم به این دوگانگی که منشأ علمی هم ندارد، دامن زده شده و گسترش پیدا کرده است.

وزیر بهداشت در توضیح راه حل مشکل کم توجهی به آموزش و دوگانه عمل کردن در حوزه سلامت روان گفت: باید تصمیم گیرندگان تصمیم بگیرند اما متاسفانه هم در حوزه روان درمانی و هم مدیریت آموزش در این بخش مسئولین مربوطه دچار تردید هستند.

هاشمی ادامه داد: من به سهم خود تلاش کردم و درعین حال صبوری به خرج دادم اما فکر میکنم چاره کار دست عقلای این رشته باشد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: نباید بین روانشناسی، روانپزشکی، وزارت بهداشت، وزارت علوم یا دانشگاه آزاد فاصله ای وجود داشته بأشد و به نظر بنده اگر انجمن ها حرف شان یکی باشد، مجریان تابع خواهند بود و در شرایطی که از بالا نمی توان کاری کرد، خودشان دست به کار می شوند.

 هاشمی با اشاره به اینکه چون رشته روان درمانی با سلامت مردم سروکار دارد، ساز و کار آن هم باید در دستگاه سلامت دیده شود، بیان کرد: در مورد دانشگاه آزاد، آن بخشی که از ما مجوز گرفتند، از امروز اختیار دست انجمن ها است و می توانند ارزیابی کنند تا اگر اشکالی وجود دارد، در شورای گسترش مطرح کنیم اما اشکال در آن بخشی است که از وزارت علوم مجوز گرفته است و باید گفت بخشی از آموزش در آن سیستم، بیمار است.

 وزیر بهداشت درخصوص ظرفیت دانشگاه آزاد و چرایی کاهش ظرفیت برخی از رشته های علوم پزشکی این دانشگاه توضیح داد: در ابتدای دولت یازدهم ٢٨ هزار صندلی در دانشگاه آزاد مربوط به رشته های علوم پزشکی بود اما امروز به ٩ هزار کاهش پیدا کرده است، زیرا به کمک خود دانشگاه آزاد ارزیابی کردیم و صندلی هایی که بیمار و استاد نداشت، تعطیل شد، مگر می شود، کسی در رشته روانشناسی بالینی آموزش ببیند اما با بیمار سروکار نداشته باشد؟ این مسئله بیشتر خیانت است تا اینکه خدمت به کشور باشد. دکتر ولایتی که رییس هیات امنای دانشگاه هستند، خودشان پزشک هستند و حتما گوش شنوا دارند، بنابراین با ایشان صحبت کنید، قطعا مسئولیت پذیر خواهند بود، و فقط به نقد اکتفا نکنید بلکه با تشکیل جلسات کارشناسی و مراجعه، اشکالات را منتقل و با کمک همان مجموعه ها چالشهای علمی را برطرف کنید.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتا سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را براساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تاثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره