Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: استانداردهایی که برای مراقبت سلامت تعریف شده حاکی از آن است که باید برای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت یک مرکز داشته باشیم ولی ما در اصفهان برای جمعیت پنج میلیونی تنها ۱۷ مرکز در اختیار داریم که حداقل به یکصد مرکز دیگر احتیاج داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازصدای سلامت؛سمینار مراقبت در منزل با رویکرد بین حرفه ای از پیش از ظهر امروز به میزبانی دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان و با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت و دانشگاه کاگوشیما ژاپن آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان در این سمینار ضمن خوش آمدگویی به میهمانان داخلی و خارجی گفت: طرح تحول روزهای حساسی را پشت سر می گذارد و اهداف والایی هم برای آن در نظر گرفته شده است.

بهروز کلیدری ادامه داد: چالش هایی امروز این طرح را تهدید می کند که عمده ترین دغدغه های مسئولان وزارت بهداشت هم همین است.

وی افزود: تصور می کنم این روزها عمده ترین مسئله ای که می تواند به گذر از این لحظه تاریخی طرح تحول نظام سلامت کمک کند، همدلی تیم درمان است و تیم درمان کننده و مراقبت کننده نباید در دو سوی میدان باشد؛ چرا که بزرگ ترین اشتباه و خطر برای این طرح ملی است.

کمبود امکانات اصفهان برای مراقبت های پرستاری

معاون رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطر نشان کرد: مراقبت از بیمار در منزل به عنوان یکی از اصول غفلت شده درمان بیماران در طرح تحول سلامت در سالیان گذشته خودنمایی می کرد و خوشحال هستیم که این نقص را پوشش می دهیم این کار را از یک محل آکادمیک و به صورت علمی شروع کردیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: استانداردهایی که برای مراقبت سلامت تعریف شده حاکی از آن است که باید برای هر 50 هزار نفر جمعیت یک مرکز داشته باشیم ولی ما در اصفهان برای جمعیت پنج میلیونی تنها 17 مرکز در اختیار داریم که حداقل به یکصد مرکز دیگر احتیاج داریم.

کلیدری همچنین بیان کرد: برای رفع این نقص با کمبود نیروی پرستار مواجه هستیم؛ در استان اصفهان پرستار بیکار نداریم و آمار حدود هفت هزار نفری از این قشر موجود است و باید تعداد نیروی پرستار را در داخل استان ارتقاء دهیم؛ چون که ما به 10 هزار نفر نیروی پرستار نیاز داریم تا به حداقل استانداردها برسیم.

بیمه ها از تعرفه گذاری پرستاری حمایت کنند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از چالش های موجود برای مراقبت در منزل یاد کرد و گفت: عمده ترین چالشی که مراقبت بیمار در منزل را تهدید می کند کمبود نیروی پرستار است و از طرفی تعرفه گذاری خدمات پرستاری منزل می تواند به نوعی چالش دوم باشد؛ چرا که شاید متناسب با زحمات پرستاران نباشد.

کلیدری توضیح داد: چالش بزرگ تری هم نظام تعرفه گذری را تهدید می کند این است که سازمان های بیمه گر باید این تعرفه گذاری را حمایت کنند تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.

وی کمبود نیروی پرستار مرد را چالش دیگری دانست و تشریح کرد: فرهنگ کنونی ما به طوری است که مردها بیشترین بار مراقبت در منزل را به دوش خواهند داشت و این فرهنگ اجتماعی بر این اساس شکل گرفته است.

حرکت رو به رشد دنیا به سمت سالمندی

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با حضور در این سمینار گفت: افزایش سطح دسترسی به خدمات بهداشتی یکی از اصول سازمان جهانی بهداشت و همچنین سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران است.

مریم حضرتی افزود: جهانی شدن سالمندی یکی از مسائل عمده جهان است؛ چرا که دنیا به سمت سالمندی می رود و برای این موضوع بحث های علمی مختلفی آغاز شده است.

وی ادامه داد: در سال 2050 انتظار می رود که افراد صد ساله و بالاتر 400 درصد و افراد 85 ساله حدود 150 درصد افزایش پیدا خواهند کرد و همچنین برای اولین بار در تاریخ جهان در سال 2050، افراد بالای 65 سال بیشتر از افراد زیر پنج سال خواهد بود.

حضرتی خاطر نشان کرد: رشد سرعت جمعیت برای ما موضوع بسیار مهم تری است؛ مطالعات نشان می دهد که در فرانسه یکصد سال طول کشید تا جمعیت سالمندی آن دو برابر شود، اما این اتفاق در کره، چین، تایلند، برزیل و ایران این اتفاق خیلی کمتر خواهد بود و ما فقط 30 سال وقت داریم.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: آمار سالمندی کشور ما 8.2 است که انتظار می رود تا 30 سال آینده این آمار به دو برابر افزایش پیدا کند.

سال 2050، سال تغییر ساختار خانواده ها

وی ادامه داد: زنانه شدن سالخوردگی موضوع مورد اهمیت دیگری است و سی سال آینده کشور ما دچار سالخوردگی زنانه می شود و اگر روند به همین شکل ادامه پیدا کند حتماً کیفیت بهداشت هم پائین خواهد بود.

متولی امر پرستاری وزارت بهداشت همچنین گفت: سال 2050 شاهد تغییر ساختار خانواده ها خواهیم بود، تعداد پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها زیاد و تعداد فرزندان کم می شود و در واقع یعی کسی وجود ندارد که از سالمندان مراقبت کند؛ پس باید خود مراقبتی را فرا بگیریم و به دیگران هم آموزش بدهیم

به گزارش صدای سلامت؛ دکتر مداح، مادر پرستاری ایران هم میهمان ویژه این سمینار علمی بود. سمینار علمی مراقبت در منزل با رویکرد بین حرفه ای تا روز شنبه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۲۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان

محبوبه نم نباتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در ارتباط با توسعه برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس بعد از ترخیص اظهار داشت: طی این تحقیق مادران که دارای نوزادان تازه متولد شده بودند را شناسایی و طی یک دوره مصاحبه، نیازهای آنها را دسته بندی کردیم و پس از تحلیل محتوا، گروهی با حضور ۴۰ تن از مادران و تیم پزشکی در شبکه مجازی تشکیل شد و مادران پس از ترخیص نیازهای خودرا مطرح و مشاوره دریافت می‌کردند.

وی بیان داشت: در این گروه مادران ضمن بهره مندی از راهنمایی پزشکان، تجارب خود را در این حیطه زیر نظر تیم پزشکان در اختیار یکدیگر قرار می‌دادند. نتایج این تحقیق نشان داده که گروه مورد آزمایش نسبت به مادرانی که تحت درمان از راه دور نبودند دیگر نیاز به بستری کودک تازه متولد شده خود نداشتند.

نم نباتی گفت: در این گروه مادران با هر گونه مشکلی که در نحوه شیردهی یا گریه کردن کودک یا داروهای نوزادان مواجه می‌شدند آنرا از طریق فیلم یا توضیحات در اختیار تیم پزشکی حاضر در گروه قرار می‌دادند و طبق راهنمایی‌های دریافتی عمل می‌کردند.

وی ادامه داد: این طرح تحقیقاتی در حدود یکسال به اجرا درآمد و میزان رضایت مادران نوزادان تازه متولد شده نسبت به مادرانی که مدت بیشتری در بیمارستان برای دریافت خدمات مراقبتی نوزادان تازه متولد خود مانده بودند بیشتر بود و همچنین دیگر نیاز به بستری و مراجعه به مراکز درمانی پیدا نکردند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در این طرح، مادران در صورت نیازهای اورژانسی، تلفن می‌زدند و ۴ نفر ازپزشکان فوق تخصص در هر روز و هر ساعت پاسخگوی آنها بودند.

وی از توانمند سازی مادران دارای نوزادان تازه متولد شده در دوره بعد از ترخیص خبر داد و ادامه داد: هم اکنون نتایج این تحقیق به شکل یک پایان نامه دکترا ثبت شده است و می‌توان از نتایج آن در بیمارستان‌ها و وزارت خانه استفاده کرد.

نم نباتی گفت: هدف از اجرای طرح، آموزش مادران به ویژه در حوزه شیر دهی بود که محتواهای اموزشی در فضای مجازی در اختیاران مادران قرار می‌گرفت و مادران از طریق پیامک و تلفن با تیم پزشکی ارتباط می‌گرفتند وحمایت روحی و روانی از مادران دراولویت کاری تیم پزشکی بود.

وی گفت: اکثر مادران دارای نوزادان تازه متولد شده، دچار بحران اضطراب، عدم پشتیبانی روحی روانی و عدم دسترسی به منابع مراقبتی قرار می‌شدند.

این محقق و پژوهشگر به نتایج تحقیقات اشاره کرد و افزود: در دو گروه کنترل و گروه ازمون نتایج نشان دادند که گروه آزمون حدود ۵۰ مرتبه مراجعه آنها نسبت به گروه کنترل کمتر و تقریباً به صفر رسید در حالیکه گروه کنترل به دلیل عدم دریافت آموزش‌ها، حدود ۲۳ درصد مجبور به مراجعه حضوری به مراکز درمانی شدند.

وی با اشاره به اینکه گروه آزمون به بستری شدن‌های مجدد نیاز نداشتند، خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌های رفت و آمد، کاهش زمان مراجعات و کاهش ساعت ویزیت‌ها در برنامه آموزش از راه دور نشان داد که مراقبت از راه دور، کمک شایانی برای مادران بوده است

کد خبر 6097172

دیگر خبرها

  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • سقوط مرگبار نوجوان ۱۶ ساله کاشانی از کوه
  • سقوط از کوه نوجوان ۱۶ ساله کاشانی را به کام مرگ کشاند
  • پس از یسنا این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در طبیعت گم شد!