Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@03:12:33 GMT

دومین روز کنفرانس مونیخ صحنه دفاع از برجام

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۵۳۵۲۸

بین الملل > دیپلماسی - ایرنا نوشت: کنفرانس مونیخ به صحنه دفاع از برجام در برابر آمریکا تبدیل شد و همچنین 'ارنست مونیز' وزیر انرژی دولت باراک اوباما در حضور 'جان سولیوان' معاون وزارت خارجه دولت دونالد ترامپ با دفاع از برجام گفت:نقصی در برجام وجود ندارد که بخواهید اصلاحش کنید.

در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ میزگردی با موضوع امنیت هسته ای با اجرای 'نیکلاس برنز' دیپلمات پیشین آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد آمریکا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنفرانس 'جان سولیوان' معاون وزیر خارجه آمریکا به تکرار ادعای دولت دونالد ترامپ در خصوص لزوم رفع نواقص برجام پرداخت و گفت: از متحدان اروپایی خود خواسته‌ایم که تا ضرب‌الاجل بعدی تائید برجام در ماه می (اردیبهشت 1397) پیشرفتی در زمینه رفع نواقص برجام به دست آوریم.

همچنین 'ارنست مونیز' وزیر انرژی دولت باراک اوباما که در مذاکرات برجام شرکت دارد ، در زمان پرسش و پاسخ حاضران به اظهارات معاون وزیر امور خارجه دولت ترامپ واکنش نشان داد و برخی مزیت های فنی برجام را توضیح داد.
وی گفت: راستی آزمایی بنیاد این توافق است . تعهد به پروتکل الحاقی با زمان حداکثر 24 روز برای دسترسی منحصر به فرد است و همچنین تعهد دائمی به ارسال سوخت رآکتور اراک به خارج از ایران وجود دارد. برخی تعهدات ایران در برجام منحصر به فرد بوده و هیچ عضو دیگر پیمان منع اشاعه هسته ای (ان پی تی ) آنها را اجرا نمی کند.

وی مدعی شد که البته این کاملا مشروع است که بخواهیم به مسائل دیگر از جمله مسائل منطقه ای بپردازیم اما اینها ربطی به برجام ندارد و این توافق به آنچه که مد نظر بوده رسیده است.
مونیز تاکید کرد: ما دستکم باید درباره خود توافق هسته ای بحث کنیم و حرف های مبهم درباره اصلاح نقایصی که وجود ندارد مطرح نکنیم.

همچنین 'سرگئی کیسلیاک' عضو مجلس روسیه و سفیر پیشین مسکو در واشنگتن در این میزگرد گفت: برجام توافقی چندجانبه و تلاشی جمعی بوده که شورای امنیت سازمان ملل متحد، نیز آن را تائید کرده است.
وی افزود: معتقدم ایران با حسن نیت این توافق را اجرا کرده و آژانس نیز پایبندی تهران را مورد تائید قرار داده و ما خواستار ادامه اجرای این توافق هستیم.
دیپلمات ارشد روس گفت: به تازگی نشانه هایی از واشنگتن مشاهده کرده ایم، مبنی بر اینکه آمریکا در حال بررسی بازنگری مشارکت خود در این توافق است. اگر این مساله روی دهد، ضربه شدیدی به تلاش های جمعی منع اشاعه هسته ای در جهان خواهد بود.

وی افزود: این اقدام (بازنگری یا خروج آمریکا از برجام) نشانه بسیار منفی برای کره شمالی خواهد بود، زیرا ما خواستار مذاکره و رسیدن به توافقی برای حل مساله هسته ای در شبه جزیره کره هستیم و وقتی شما به توافقی دست می یابید، باید درایت و شهامت داشته باشید که آن را تا آخر دنبال کنید.
زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان نیز صبح شنبه در آغاز دومین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ از برجام دفاع کرد و از دولت آمریکا خواست که توافق هسته ای با ایران را حفظ کند.

'ینس استولتنبرگ' دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی همچنین در نخستین روز(جمعه) کنفرانس مونیخ تاکید کرد: توافق هسته ای با ایران (برجام) برای ما بسیار مهم بوده و خواستار اجرای کامل آن هستیم.
کنفرانس امنیتی مونیخ 2018 که پنجاه و چهارمین دوره این نشست است، از روز جمعه 27 بهمن ماه (16 فوریه) در هتل 'بایریشر هوف' مونیخ آغاز شد و با توجه به اهمیت مساله توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 برای کشورهای اروپایی که مقام های ارشد اروپایی بارها بر اهمیت آن برای امنیت این قاره تاکید کرده اند، انتظار می رفت که دفاع از برجام و مرزبندی مشخص با سیاست دولت آمریکا در این خصوص بطور برجسته ای در کنفرانس مونیخ مطرح شود.

بنا بر اطلاعات منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی کنفرانس امنیتی مونیخ، برنامه نشست امسال به طور خاص بر مساله آینده اتحادیه اروپا به عنوان بازیگر جهانی و همچنین روابط آن با روسیه و آمریکا، متمرکز است. همچنین تهدیدهای رویاروی نظم لیبرال بین المللی، مناقشه های متعدد در خاورمیانه به خصوص روابط رو به وخامت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و تحولات سیاسی در منطقه ساحل (آفریقا) نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. در کنار این مسائل، موضوع های مربوط به کنترل سلاح به خصوص تنش های مربوط به برنامه هسته ای کره شمالی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در سومین و آخرین روز(یکشنبه) کنفرانس مونیخ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد و به پرسش های سوالات حاضران نیز پاسخ می دهد.

49311

کلید واژه‌ها : نشست امنیتی مونیخ - توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - ایران و آمریکا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۳۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی

آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران پس از تنش‌های منطقه‌ای اخیر و حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای سوژه گمانه‌زنی بعضی رسانه‌ها شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری چینی شینهوا نوشته است که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی (منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) را اعلام کرد. شینهوا همچنین به دیدار گروسی با وزیر خارجه کشور اشاره کرده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش مستقلی در برنامه هسته‌ای تهران ایفا کند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این برای شرکت در این کنفرانس و همچنین دیدار با مقامات ایرانی وارد ایران شد. محمد اسلامی ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت تأثیر «نفوذ و فشارهای سیاسی» خارجی علیه برنامه هسته‌ای ایران قرار نگیرد.

او افزود: «همان‌طور که گزارش‌های آژانس گواهی می‌دهد، بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران در سال گذشته ۲۲ درصد از بازرسی‌های جهانی آژانس را به خود اختصاص داده است در حالی که ظرفیت نصب شده این کشور ۳ درصد ظرفیت جهانی بوده است که در تاریخ بی‌سابقه بوده است.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از کارزار تبلیغاتی رسانه‌ای و جنگ روانی علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران انتقاد کرد و دسترسی جهانی به تأسیسات آن همان‌طور که در اساسنامه آن تصریح شده فراهم است که به همه کشورها اجازه استفاده از علم و فناوری هسته‌ای به شیوه‌ای عادلانه داده است.

اسلامی با بیان اینکه ایران نیز مانند بسیاری از کشورها، فناوری هسته‌ای خود را توسعه خواهد داد، گفت که سازمان انرژی اتمی برای تولید انرژی پاک و پایدار تلاش‌های سریعی برای برای این منظور انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد که سازمانش تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از طریق انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۴۱ را در دستور کار خود قرار داده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که انتظار می‌رود گروسی در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای ایران سخنرانی کند. گروسی آخرین بار در مارس ۲۰۲۳ به کشور سفر کرد و با مقامات ارشد از جمله رئیس جمهور ابراهیم رئیسی دیدار کرد.

به گفته این وبگاه خبری، تنش‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان شکست توافق برجام بارها شعله‌ور شده است و تلاش‌های میانجی‌گری اتحادیه اروپا تاکنون برای بازگرداندن واشنگتن به توافق و هم برای وادار کردن تهران به پایبندی مجدد به مفاد توافق شکست خورده است. سال گذشته، ایران طی مذاکرات غیررسمی با ایالات متحده سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود را کاهش داد، که به عنوان یک اقدام نمایش حسن نیت تلقی شد. بازدید گروسی فرصتی برای تبادل نگرانی‌های دو طرف فراهم خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران نوشته است که بازدید مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سایه تنش‌های شدید ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه رخ می‌دهد.

گروسی در ماه‌های گذشته چندین بار اظهارات غیرمسئولانه‌ای در خصوص برنامه‌ی هسته ایران کرده است، به‌خصوص اینکه آژانس نمی‌تواند تضمین کند ترکیب سانتریفیوژها در آبشار غنی‌سازی تغییری کرده‌اند یا نه و ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌سازی داده که چندین بمب هسته‌ای بسازد.

گروسی در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدارش با حسین امیرعبداللهیان نوشت که وی «یک سری اقدامات عملی» برای احیای بیانیه مشترک سال گذشته، اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد داد. گروسی پس از سفر به اصفهان به وین بازمی‌گردد، جایی که قصد دارد اخبار جدیدی را در اختیار خبرنگاران قرار دهد.

در نخستین روز کنفرانس اصفهان، محمد اسلامی تاکید کرد که همکاری با آژانس و پایبندی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «در رأس سیاست‌ها و راهبرد جمهوری اسلامی است.»

آسوشیتدپرس در پایان با اشاره به عملیات وعده صادق و تلاش رژیم صهیونیستی برای پاسخ به آن در اصفهان نوشته است که برنامه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل که به‌طور گسترده توسط کارشناسان شناخته شده است، مانع حمله ایران نشد. اکنون کارشناسان به‌طور فزاینده‌ای پیشنهاد می‌کنند که ایران ممکن است پس از یک حمله بزرگ به خاکش به دنبال ساخت بمب برود.

کد خبر 751295

دیگر خبرها

  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل