Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:14:43 GMT

احتیاط در روابط با شبه‌‌قاره

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۵۷۴۷۶

احتیاط در روابط با شبه‌‌قاره

تهران- ایرنا- جمهوری اسلامی ایران به علت شاخصه‌هایی که در روابط بین‌المللی خود دارد با چالش‌هایی درعرصه بین‌المللی روبه‌روست. مشکلاتی‌که در روابط بین‌الملل ایران با آمریکا وجود دارد، سرآغاز این مشکلات است. اختلاف هیچ‌گاه از یک طرف تحمیل نمی‌شود. هم ایران و هم آمریکا مشکلاتی با یکدیگر دارند.

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم فریدون مجلسی کارشناس روابط بین‌الملل، آورده است: مشکل بین ایران وآمریکا به صورت متقابل است و از سالیان دور وجود داشته و با کارشکنی‌های آمریکا در عرصه‌های مختلف، این موضوع موجب محدودیت برای ایران با طرف‌های ثالت در تجارت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرف ثالث روابط ایران و آمریکا یا بعضا ضعیف هستند و جرات ندارند مستقلا روابطی با ایران برقرارکنند و یا مستقل هستند و قدرت بیشتری دارند و می‌توانند با ایران رابطه برقرار کنند.

قوی‌ترین این کشورها چین است که در تمامی سال‌های تحریمی حد و حدودی را با ایران درروابط خود رعایت می‌کرد. کشور قدیمی دنیا که به تنهایی یک‌پنجم جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده، هند است. هندی‌ها در روابط خود با ایران حساب‌گر‌تر از چینی‌ها هستند و با حسابگری‌های خود رسیدن به توافق با ایران را مشکل می‌کنند در این معنا که چون احساس می‌کنند که ایران در شرایطی قرار ندارد که آزادانه وارد تجارت با سایر کشورهای جهان شود، گاهی تلاش کردند با وارد کردن فشارهایی خرید مواد از ایران یا فروش مواد از ایران را به جای تجارت سودبخش متقابل به امتیاز‌دهی به ایران تقلیل دهند.

در اینجا ضمن اینکه ایران باید به توسعه روابط خود با کشورهای صنعتی ‌قوی مانند هند و چین بپردازد، باید به‌گونه‌ای رفتارکند که هند و چین به این نتیجه نرسند که ایران تحت محدودیت‌های آمریکا چاره‌ای جز پذیرش هرگونه شرایطی برای تجارت با ایران ندارد و ایران حتی بدون پذیرش قواعد تجارت آزاد بین‌المللی علاقه‌مند به گسترش روابط اقتصادی با چین است. در نتیجه باید در روابط اقتصادی با هند و چین اصول برابری رعایت شود تا زمانی که دولت ایران نیز بتواند تحمیل مشکلات از سوی آمریکا را به نوعی حل و فصل کرده و از این دام رهایی یابد. ایران توانسته در راه‌آهن چابهار تنها نظر هندی‌ها را برای سرمایه‌گذاری جلب کند این موضوع با جذب سرمایه فرق دارد.

جذب سرمایه زمانی است که با همکاری پیمانکار ایران این پروژه عملیاتی شود. همواره طی سالیان گذشته بر محور کریدور شمال و جنوب تایید شده است و یا ارسال گاز ایران به هند سابقه 35 ساله دارد. این موارد تا این لحظه عملی نشده و در چابهار نیز چون هند می‌تواند از این بندر همکاری خود را با افغانستان گسترش دهد این امید وجود دارد در این مورد نیز تلاش بیشتری از خود نشان دهد. حال اینکه ایران در روابط خود با هند توقع بیشتری دارد.

*منبع:روزنامه آرمان،1396،11،29
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۷۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا امروز (دوشنبه) از پیشرفت روند عادی سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد.

به گزارش مشرق، بلینکن افزود: آمریکا و عربستان در طول ماه گذشته میلادی اقدامات فشرده ای را برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو انجام دادند.

وی اضافه کرد: احتمال دارد، تلاش‌های دوجانبه عربستان و آمریکا در این باره به زودی به نتیجه برسد.

بلینکن گفت: ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود.

وی با ادعای اینکه تنها عاملی که از برقراری آتش بس جلوگیری می کند، جنبش حماس است، افزود: با دوستانمان برای پایان دادن به جنگ در غزه و جلوگیری از گسترش دامنه درگیری تلاش می کنیم.

وزیر خارجه آمریکا گفت: یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد.

بلینکن درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح نیز مدعی شد که تاکنون در این باره، طرحی به واشنگتن ارائه نشده است و بدون وجود طرحی که جان غیرنظامیان را حفظ کند، واشنگتن از این عملیات حمایت نمی کند.

وی بیان کرد: روسیه طرحی برای نابود کردن اوکراین داشت ولی با شکست روبه رو شد.

بلینکن درباره روابط واشنگتن و پکن نیز گفت: روابط بسیار پیچیده و رقابتی داریم و باید برای تبدیل نشدن این روابط به درگیری، همواره گفت و گو کنیم.

وزیر خارجه آمریکا امروز در یک سفر منطقه‌ای برای رایزنی درباره آتش‌بس در غزه و شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد ریاض شد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • قالیباف: توانمندی قهرمانان ما فراتر از قاره پهناور آسیا است
  • AFC: ایران پادشاه فوتسال آسیاست/ ادامه سلطه یوزها در قاره‌کهن