Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: روستای تنیان با جمیعت نزدیک به ۶ هزار نفر و با داشتن ۱۰ مسجد هنوز هم یک روحانی مستقر ندارد و اکثر مساجد آن با کمبود کتاب ادعیه و مفاتیح الجنان مواجه هستند.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا: فرهنگ از جمله نیازهای هر جامعه به شمار می‌آید که در روستاها نباید از این مهم، غفلت کرد و با روش های مختلف از جمله ایجاد کتابخانه‌های مساجد روستایی برای توزیع عادلانه خدمات فرهنگی باید به این مکان، توجه ویژه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نهادهای فرهنگی در روستاها، کم و ناچیز هستند بنابراین از کتابخانه های روستایی می توان برای رفع خلاهای فرهنگی به نحو احسن، استفاده لازم را نمود تا روستانشینان از این موهبت به طور کامل بهره مند شوند.

 

از سوی دیگر وجود روحانی در مساجد روستایی برای پاسخگویی به سوالات و شبهات روستاییان از اهمیت زیادی برخودار است زیرا امروز مساجد بدون روحانی بیشتر مورد هدف و حمله دشمنان است چرا که دشمن از مساجد واهمه دارد مخصوصا مساجدی که گویا و قرارگاه و سنگر هستند.

 

در این راستا سری به روستای تنیان زدیم و از مساجد آن بازدید کردیم، در این راستا با چند تن از مردم روستا هم کلام شدیم تا مشکلات اصلی آنها در زمینه مساجد را پیگیری کنیم، روستای تنیان با جمعیت نزدیک به 6 هزار نفر، دارای 10 مسجد است که تقریبا اکثر مساجد آن فعال هستند، اما متاسفانه این روستا با این تعداد جمعیت و مساجد فاقد روحانی و امام جماعت است و در مساجد آن هم حتی یک کتاب مفاتیح الجنان پیدا نمی‌شود، که در ادامه به گفت‌وگوهای انجام شده خواهیم پرداخت؛

 

 

بیشترین فعالیت قرآنی روستای تنیان در مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی

حیدر جوادی، مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیه‌السلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان با بیان اینکه از اواخر سال 93 تا کنون مسئولیت این کانون با من است، اظهار کرد: بیشترین فعالیت قرآنی روستای تنیان در این مسجد صورت می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه روستای تنیان دارای 10 مسجد است که در مسجد حضرت ابوالفضل فعالیت‌های قرآنی همچون روخوانی، روانخوانی صورت می‌گیرد، افزود: برای کلاس‌های قرآنی بالغ بر 30 تا 40 نفر از نوجوانان این روستا به این مسجد می‌آیند.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیه‌السلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان گفت: برای جذب نوجوانان و جوانان علاوه بر برگزاری کلاس های قرآنی، در فصل تابستان کلاس‌های ورزشی و فرهنگی هم برگزار می‌کنیم.

 

جوادی با بیان اینکه این روستا دارای یک خانه عالم است که به دلیل مکان بد و نم دار بودن خانه، هیچ روحانی در آن زندگی نمی‌کند، تصریح کرد: هر روحانی که به این روستا می‌آید برای مدت کوتاهی می‌ماند و سپس می‌رود.

 

وی با اشاره به اینکه درخواست روحانی برای این منطقه داده‌ایم اما تاکنون خبری نشده است، خاطرنشان کرد: فقط برای برگزاری مراسماتی همچون شب قدر و شهادت ائمه (علیه‌السلام) روحانی به این مساجد می‌آید.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیه‌السلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان اظهار کرد: 11 سال در این مسجد جلسات قرآن برپاست اما تا کنون یک نفر از مسئولان برای بازدید نیامده‌اند و تشویقی نکرده‌اند.

 

 

مشکل کمبود مفاتیح  و کتاب در مساجد وجود دارد

حمیدرضا رضاپور، مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه تنیان این پتاسنیل را دارد که با وجود 6 هزار جمعیت 2 روحانی داشته باشد، افزود: از کلاس‌های قرآنی همین مساجد تا کنون چند نفر از جوانان این منطقه به حوزه علمیه رفته‌اند.

 

وی با بیان اینکه مشکلات فرهنگی در این منطقه زیاد است، گفت: مشکل کمبود مفاتیح و کتاب در مساجد وجود دارد و جوانان از داشتن چند کتاب برای مطالعه محرومند.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه در ایام لیالی قدر ما در مسجد چند کتاب مفاتیح هم نداریم، تصریح کرد: با وجود تمام پیگیری‌هایی که تا کنون داشته‌ایم متاسفانه قادر به دریافت کتاب مفاتیح نشده‌ایم.

 

 

گذاشتن دستگاه اذان خودکار در مساجد ارزش مسجد را پایین می‌آورد

بهبود بام نشین، مسئول هیئت متوسلین به اهل بیت(ع) تنیان با بیان اینکه مساجد باید آباد باشد تا سبب جذب جوانان گردد، خاطرنشان کرد: مساجدی که فعال نیستند لااقل هر روز یک خادم برای گذاشتن اذان در آنجا حضور پیدا کند.

 

وی افزود: اخیرا یک فردی وارد این روستا شد و یک دستگاهی که اذان را خود به خود پخش می‌کرد بین اکثر مساجد پخش کرد، متاسفانه این کار سبب می شود تا خادم مسجد هم دیگر به مساجد ورود نکند و این کار دشمن است و مسئولان باید پیگیری کنند.

 

مسئول هیئت متوسلین به اهل بیت(ع) تنیان گفت: گذاشتن دستگاه اذان خودکار در مساجد کار کاملا اشتباهی است که ارزش مسجد را پایین می‌آورد.

 

لازم به ذکر است؛ بدون مبلغ دینی چراغ مسجد در واقع خاموش است و در همه برنامه ها تاکید بر این است که محوریت با امام جماعت مسجد باشد و مسئولان کانون‌های مساجد نمی‌توانند به تنهایی سبب جذب مردم و به خصوص جوانان به مسجد شوند که در این راستا مردم تنیان از مسئولان انتظار دارند در این راستا تلاشی وافر داشته باشند.

گزارش/مائده فلاحتکارضیابری

پایان پیام/526

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود

محمدعلی سعیدی نژاد گفت: امام جعفر صادق (ع) چهار هزار شاگرد داشت و ۵۰ درصد از احادیث شیعه را آن حضرت بیان کرده اند، همانگونه که ۲۵درصد از روایات از امام باقر، پدر آن حضرت نقل شده است. یعنی ۷۵درصد احادیث ما از این دو امام نقل شده درحالی که ما برای شناخت امام صادق (ع) کم کار کرده ایم.

وی افزود: در راستای شناخت امام ششم طرح پیوند صادق از منازل و مدارس تا محله‌ها و مساجد اجرا می‌شود تا در روز شهادت امام صادق که تعطیل رسمی است، در‌های مدارس باز باشد و مراسم مختلف مانند عزاداری آن حضرت با حضور مردم و دانش آموزان برگزار شود.

سعیدی نژاد اضافه کرد: از ساعت ۱۱ دسته عزاداری از مدارسی که به مسجد نزدیک هستند، آغاز می‌شود و بعد از عزاداری نماز جماعت ظهر برگزار می‌شود که یکی از این برنامه‌ها از مدرسه پیام غدیر تهران آغاز می‌شود و در استان‌های دیگر مانند کرمانشاه، قزوین و لرستان شاهد برپایی چنین تجمعاتی خواهیم بود.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و ستاد برگزاری نماز جمعه برای برپایی هرچه بهتر این مراسم اعلام آمادگی کرده اند و در شبکه شاد برای دانش آموزان اطلاع رسانی انجام شده است.

مدیرعامل موسسه فرهنگی پیام غدیر اضافه کرد: در کنار این مراسم دو برنامه فرهنگی نیز برگزار می‌شود که یکی مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب پند‌های امام صادق نوشته مرحوم آیت الله محمدتقی مصباح یزدی است و دیگری ارائه ۶ داستان در قالب کتاب صوتی است.

وی از برگزاری مراسمی دیگر در سالروز ولادت امام ششم خبر داد و گفت: هفدهم ربیع الاول مصادف با سالروز میلاد پیامبر اکرم و هفته وحدت است و کمتر به معرفت افزایی امام صادق پرداخته می‌شود. به همین منظور در ۱۷ ربیع نیز مراسم جشن آن حضرت در مدارس و مساجد برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود