Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@06:10:51 GMT

نطفه انقلاب در مناسبت‌های دینی و مذهبی بسته شد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۶۷۷۶۹

به گزارش ایکنا از همدان، حجت‌الاسلام و‌المسلمین علی دشتکی مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان همدان، یکشنبه 29 بهمن در همایش تجلیل از پیرغلامان حسینی اظهار کرد: امروزه اسلام سنگر‌های شایسته و درخور خود را یکی پس از دیگری به برکت فرهنگ قرآن و عترت، انقلاب اسلامی، تدبیر‌های هوشمندانه مقام معظم رهبری و مقاومت ملت ایران فتح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در هر نگاهی مجموعه‌ای از اصول نهفته است در نگاه توحیدی نیز نگاه ویژه‌ای به محوریت ارسال رسل و تبیین احکام و اصول توحیدی توسط انبیاء و اولیای خداوند است.
حجت‌الاسلام دشتکی اضافه کرد: اصول و احکام اسلام نیز در قرآن گردآوری شده است که حضرات معصومین مفسر و مبین دستورات این مکتب الهی هستند و در میان این اصول برخی در عمق بخشی اعتقادات، انجام فعالیت‌های اجتماعی و کارآمد سازی مدیریت دینی بسیار موثر است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: در نگاه اسلامی توجه به مناسبت‌های دینی و مذهبی یکی از اولویت‌های مهم اصول و احکام دین است، نقشه راه سعادت بشر که در قرآن ذکر شده است خوانش آن در مناسبت‌های دینی و مذهبی است و برخی دستورات اسلام و قرآن توسط این فرصت‌ها تحقق می‌یابد.

محبت به اهل بیت یک دستور الهی است
وی با بیان اینکه محبت با اهل بیت یک دستور الهی است عنوان کرد: آیات و احادیث بسیاری در مکتب اسلام به جایگاه و مقام رفیع اهل بیت اشاره دارد، آیه تطهیر به عنوان یک گنج عظیم تابلو رهنمون سعادت بشر است که اگر به معنای واقعی در جامعه تحقق یابد سعادت مادی و معنوی انسان را رقم می‌زند.
حجت‌الاسلام دشتکی گفت: سوره مبارکه کوثر و حدیث کساء همگی نشان از جایگاه والا و ارزشمند صدیقه طاهره دارد، در این حدیث قدسی پیامبر والا مقام محمد مصطفی(ص) توسط فاطمه زهرا(س) معرفی می‌شود که همه آیات و احادیث نشان از آن دارد که چنگ زدن به قرآن و عترت سعادت بشر را در پی خواهد داشت.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: بزرگان دین، چنگ به قرآن و عترت را بزرگداشت مناسبت‌های دینی و مذهبی می‌دانند، فلسفه عاشورا و اهداف والای امام حسین(ع) درقیام کربلا همگی در راستای ریشه کن کردن ظلم، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و به معنای واقعی رشد، تعالی و کمال انسانیت بود.
وی ابراز کرد: فرصت مناسبت‌ها دینی مهم است و دشمن نیز تمام توان خود را در جهت ورود به این مهم جمع کرده است، اگر محرم، صفر، غدیر، عاشورا، ایام فاطمیه و اعیاد و شهادت ائمه اطهار نبود نطفه انقلاب هیچ گاه بسته نمی‌شد به عبارتی نطفه انقلاب که هم اکنون استکبار جهانی را به چالش کشیده است در مناسبت‌های دینی و مذهبی بسته شد.

دشمن به دنبال نفوذ در مناسبت‌های مذهبی و دینی است
حجت‌الاسلام دشتکی بیان کرد: دشمن با یک مطالعه و برنامه ریزی دقیق و سپس سرمایه گذاری هنگفت با ورود به مناسبت های دینی مسلمانان به دنبال از بین بردن و کم رنگ کردن نورانیت و فضایل و سیره و سنت اهل بیت(ع) است.
این مقام مسئول یادآور شد: اگر به دنبال تعمیق باور‌های دینی، مانایی انقلاب و ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه هستیم باید توجه بیشتری به مناسبت‌های دینی و مذهبی داشته باشیم در این میان مداحان به اندازه یک بمب هسته‌ای می‌توانند موثر واقع شوند.
وی گفت: خاستگاه فضایل و انقلاب در ایام فاطمیه است، عصاره خوبی‌ها و فضایل انبیاء در دین مقدس اسلام و در جلوه و قامت نبی اکرم(ص) و سپس در جلوه ولایت و در قامت حضرات معصومین تجلی و تداوم یافته است، انحرافی که پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) شکل گرفت توسط تنها سرباز مدافع حریم ولایت یعنی حضرت زهرا(س) با آن مقابله شد و این مهم همان است که امام زمان(عج) فاطمه(س) را الگوی خود می‌داند.


خوانش سعادت بشر در مناسبت‌های دینی و مذهبی است
حجت‌الاسلام دشتکی اظهار کرد: ستاد شئون فرهنگی در کشور با محوریت سازمان تبلیغات یکی از ستاد‌های تأثیرگذار در کشور است و یکی از افتخارات آن، توجه به اولویت‌های تبلیغ در مراسم و برنامه‌های مذهبی است در این میان ستاد می‌تواند در این ایام به برخی مسائل مهم همچون توحید، نبوت و دستاورد‌های نظام وانقلاب بپردازد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه مداحی امروز استان از نظر محتوایی کم نظیر است افزود: ستاد شئون فرهنگی استان به دو صورت محتوایی و ظاهری به انجام وظیفه می‌پردازد که سامان دهی تبلیغات شهری نمونه دوم این مهم و نهادینه کردن برخی اصول و ارزش‌ها در شبکه تبلیغ نمونه محتوایی آن است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کتاب یکی از دستاوردهای اولین «همایش مسجد و نظم اجتماعی در ایران» است که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. 

کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه» با تأکید بر اینکه مساجد به‌عنوان مراکز سنتی تبلیغات و ارتباطات، جایگاه خاص و ظرفیت گسترده‌ای برای تبلیغات دینی دارند، تلاش می‌کند در پژوهشی آسیب‌شناسانه عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد را شناسایی و در نهایت، راهکارهایی برای برطرف شدن آن‌ها ارائه کند.

پژوهشگر در این اثر تلاش می‌کند به این سوالات پاسخ دهد که آیا مساجد موجود دارای ظرفیت کافی (فضا، تجهیزات و...) برای اجرای امور تبلیغی هستند؟ چه مشکلات و کمبودهایی در مساجد بر سر راه اجرای تبلیغ دینی وجود دارد؟ مشکلات و کمبودهای موجود چه اختلالاتی را در امر تبلیغ دینی و اثربخشی آن به ‌وجود آورده است؟ برای رفع آسیب‌های موجود در امر تبلیغ دینی مساجد، چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

در همین راستا از طریق مطالعۀ منابع مکتوب و مصاحبه با ائمۀ جماعت و دست‌اندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران و بررسی چهار مسجد انتخابی، ابتدا وضعیت مطلوب و موجود مساجد را مشخص و سپس از مقایسۀ این دو، آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را شناسایی می‌کند.

در این پژوهش، مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه تبلیغات دینی مساجد، در ۶ دسته و شاخص‌های متعدد «برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با هدف تبلیغ دینی در مساجد»، «روش‌ها و ابزار و امکانات تبلیغی در مساجد»، «نحوۀ برقراری ارتباط بین مسئولان مساجد و مردم»، «نقش امام جماعت در تبلیغ دینی مساجد»، «نقش خادم مسجد در تبلیغ دینی» قرار گرفته‌ است. وجود آسیب در هریک از شاخص‌ها، به‌نسبت اولویت و اهمیت آن، پیامدهای متفاوتی دارد که همۀ پیامدها در نهایت به شکست خوردن تبلیغات مساجد در رسیدن به اهداف منجر می‌شود.

مطابق نتایج حاصل از مصاحبه با امامان جماعت و اعضای هیئت‌امنا و فعالان ۴ مسجدِ مورد مطالعه در این اثر، بزرگ‌ترین آسیب در تبلیغات دینی در مساجد، موازی‌کاری در سازمان‌های مرتبط با امور مساجد، نبودِ برنامۀ تبلیغی مفید و افراد اجراکنندۀ آن و نبودِ امکانات و ابزارهای لازم برای پاسخ‌گویی به نیازهاست. اختلاف سلیقه بین کارگزاران مسجد و کاهش بازدهی مسجد، دخیل‌نکردن جوان‌ها در امور مساجد و انتخاب‌نکردن موضوعات تبلیغی متناسب با جوانان، نبود کانال ارتباطی بین دانشمندان و علمای بنام با مسجد، اختصاص ندادن بودجۀ لازم برای تبلیغات دینی در مساجد، مسئلۀ خرافات و مستند نبودن سخنرانی‌ها و مداحی‌ها در هیئت‌ها به روایات و قرآن و تاریخ معتبر، نشناختن تهدیدها و ابتلائات اجتماعی توسط مسئولان مسجد، به‌ویژه روحانیان، عدم استفاده از امکانات و روش‌های مختلف صحیح و مثمر مانند دیگر ادیان در استفاده روزانه از انواع کتاب، نرم‌افزارهای مختلف، بروشورهای تبلیغی، برگزاری اردوهای متعدد و استفاده از روش‌های نادرست و اجراهای ناقص که باعث رانده‌شدن افراد از دین می‌شود، از دیگر آسیب‌هایی است که به آن اشاره شده است.

پژوهشگر در فصل پایانی به برآیندی کلی از مصاحبه‌ها می‌رسد و برخی از اختلالات و پیامدهای ناشی از کمبودها و آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را برمی‌شمارد که عبارت‌اند از: مؤثر نبودن تبلیغات دینی مساجد علی‌رغم تلاش‌های متعدد، به‌سبب نادرست یا ناقص بودن تلاش‌ها و گام‌های برداشته‌شده؛ هدر رفتن وقت و انرژی و بودجه‌های صرف‌شده در فعالیت‌هایی که ناقص اجرا شده‌اند؛ شکست خوردن تبلیغات دینی ضعیف ما در مقابل تبلیغات قدرتمند دشمنان در جذب مخاطبان و گرایش مخاطبان به تبلیغات و رسانه‌های بیگانه؛ جذب نشدن قشرهای مختلف به مسجد و به‌تبع آن، کاهش جمعیت مساجد و از دست دادن بخش وسیعی از مخاطبان تبلیغات دینی؛ زده و فراری شدن افراد مختلف به‌ویژه قشر حساس نوجوان و جوان از دین و مسجد به‌خاطر رفتارهای نادرست برخی افراد؛ مخاطب دائمی و ماندگار نشدن افراد به‌ویژه جوانان به‌عنوان آینده‌سازان مملکت در مسجد.

قربانیان در پایان برای رفع آسیب‌های تبلیغات دینی مساجد، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه می‌دهد که تشکیل شورای طرح و برنامه‌ریزی قوی و کارآمد با حضور کارشناسان خبرۀ حوزه و دانشگاه؛ تعیین راهبرد و اهداف و سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ای برای مسجد؛ تدوین طرح و برنامۀ درازمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای تبلیغات دینی مساجد؛ ایجاد مرکز قوی پژوهشی و تحقیقاتی ملی و بین‌المللی ویژۀ مساجد؛ تهیۀ طرح سامان‌دهی مساجد کشور؛ تعدیل و سامان‌دهی تعدد مراکز دخیل در امور مساجد؛ تهیۀ بانک اطلاعات مساجد کشور؛ حذف نهادهای متعدد دینی که فعالیت‌های موازی با مساجد انجام می‌دهند، از آن جمله‌اند.

همایش علمی- پژوهشی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با توجه به راهبرد «نهضت بازگشت به مسجد» به‌عنوان محور اصلی برنامه تحولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های فرهنگی در گستره ملی در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. آیین اختتامیه این همایش چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • ۵۸۳ استان فارسی برای کسب مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم آزمون دادند
  • برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) در ارومیه
  • برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت شهادت امام صادق(ع) در ارومیه
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان