Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ رضا امانی مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو، با بیان این مطلب که مصوبه ای از هیات وزیران باعنوان قانون توسعه بهینه سازی آب شرب شهری و روستایی وجود دارد که وزارت نیرو موظف است هرساله نسبت به کاهش یک درصدی هدر رفت آب کشور اقدام کند، اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجام شده برای کاهش یک درصدی هدررفت آب کشور سالانه به اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان نیاز است تا بتوان این مصوبه را اجرایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: با عنایت به کمبود اعتبارات، وزارت نیرو مصمم است تا در برنامه ششم توسعه به طور متوسط هرساله به صورت گلوبال نیم درصد کاهش هدرفت آب کشور را در برنامه خود داشته باشد تا ضمن اجرای کارهای سازه ای که جلوی بخشی از هدر رفت را خواهد گرفت، مباحثی همچون جلوگیری از انشعابات غیرمجاز و مدیریت مصرف را نیز در برنامه های خود داشته باشد، که امیدواریم میزان هدررفت آب کشور از حدود 25 درصد به حدود 22 درصد برسد.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو اظهار امیدواری کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه با استفاده از برنامه های وزارت نیرو و ایجاد طرح‌های سازه ای و غیر سازه ای مانند مدیریت مصرف و جلوگیری از مصارف غیر مجاز بتوان میزان هدررفت آب کشور را به 20 درصد نیز کاهش داد.

او بحث هدرفت آب را شامل هدر رفت ظاهری و هدر رفت واقعی دانست و افزود: هدر رفت ظاهری شامل سه بخش از جمله، انشعاب ها و‌ مصارف غیر مجاز، خطای مدیریت داده ها و سیستم و بحث عدم دقت تجهیزات اندازه گیری مانند کنتور است.

او تصریح کرد: برخی کنتورها به دلیل مشکلات و نواقص موجود قادر به ثبت ارقام به صورت واقعی نیستند.

امانی همچنین هدررفت واقعی آب را شامل نشت از شبکه توزیع، که شامل نشت از خطوط انتقال، سرریز از مخازن،‌نشت از مخازن و نشت از انشعابات مشترکین است دانست و اضافه کرد: بر اساس اندازه گیری های انجام شده، متوسط هدر رفت ظاهری و واقعی کل کشور حدود 23.9 درصد است که اگر مصارف مجاز آب بدون درآمد را نیز به آن اضافه کنیم به رقم 25.6 می رسیم.

او اظهار داشت: رقم 25.6درصد هدررفت آب کشور شامل حدود 13.4 درصد هدررفت واقعی،حدود 10.4 درصد هدررفت واقعی و حدود 1.7 دهم درصد نیز آب بدون درآمد است که در مجموع به رقم حدود 25.6 درصد منتهی می شود.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو اضافه کرد: از نظر حجمی سالانه از آب قابل برنامه ریزی حدود 6 میلیارد مترمکعب برای بخش شرب در نظر گرفته می‌شود که از این میزان حدود یک میلیارد و 443 میلیون مترمکعب به عنوان هدررفت از دسترس ما خارج می شود.

او درخصوص هدررفت ظاهری آب در کشور با بیان اینکه بیشترین هدررفت مربوط به استان سمنان با 8.6 درصد و کمترین میزان هدررفت مربوط به استان اصفهان با 5.4 درصد است، گفت: بیشترین هدررفت آب واقعی کشور نیز مربوط به استان کرمانشاه با 27درصد و کمترین میزان هدر رفت مربوط به استان کاشان با 6.2درصد است.

رضا امانی در خصوص هدررفت آب پایتخت ابراز داشت: میزان هدرفت ظاهری آب در استان تهران حدود 11.1 درصد و هدررفت واقعی آن حدود 10.4 درصد است که این میزان هدررفت کل آب تهران بجز آب بدون درآمد و برابر 21.5 درصد است که معادل 280میلیون مترمکعب در طول سال خواهد بود.

ادامه داد: در بیشتر کشورهای جهان،‌ بحث هدر رفت آب وجود دارد و به هیچ عنوان صفر نمی شود و معمولا مینیموم آن از حد 15 درصد پایینتر نخواهد رفت و اگر کسی ادعا نماید که می تواند این هدرفت را به کمتر از 15 درصد برساند هزینه های آن توجیه پذیر نخواهد بود.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: براساس آمار ارائه شده از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، وضعیت هدررفت آب در تهران از بسیاری از کشورهای جهان مطلوبتر است و به استاندارد هدررفت جهانی آب نزدیک است.

402

آب برق هدررفت بهینه سازی کمبود اعتبار وزارت نیرو ارتقای بهره وری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۰۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶

پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۶ به ۳.۷ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی به‌تدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا می‌کند تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخ‌ها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قوی‌تر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمت‌های نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمی‌کند.

با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیش‌بینی‌های تورم صندوق بین‌المللی پول (IMF) نشان می‌دهد که با کاهش فشار قیمت‌ها، تورم کاهش پیدا می‌کند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسک‌های ناشناخته نیست.

چشم‌انداز تورم صندوق بین‌المللی پول

طبق آخرین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشان‌دهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطاف‌پذیر جهانی است.

در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالش‌هایی را برای کاهش فشار قیمت‌ها ایجاد می‌کند. علاوه بر این، صندوق بین‌المللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته می‌کند که می‌تواند به شوک‌های قیمت انرژی و هزینه‌های حمل‌ونقل بالاتر منجر شود.

این تحولات می‌تواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانک‌های مرکزی را به اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌تر ترغیب کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که به‌طور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیین‌شده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال می‌توان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیک‌تر به هدف دو درصدی ببینند، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگین‌های قبل از همه‌گیری نزدیک‌تر خواهد شد.

کد خبر 750447

دیگر خبرها

  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه