Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان با قیام ۲۹ بهمن نقش بزرگی در پیروزی انقلاب ‌اسلامی ‌داشت. ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰ استانها آذربایجان شرقی نظرات

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با تشریح اهمیت قیام 29 بهمن مردم تبریز در سال 1356 و زمینه سازی قدرتمند برای پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: باید یادی کنیم از نقش برجسته آیت الله قاضی طباطبایی در رهبری مردم آذربایجان در قیام 29 بهمن که در واقع نقش راهبری خود را به نحو احسن انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: حقیقتاً عنوان «خمینی آذربایجان» را درست مطرح کردند ضمن اینکه شهید قاضی طباطبایی حق بزرگی بر گردن مردم آذربایجان دارد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، قیام 29 بهمن تبریز را در سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی بسیار اثر گذار دانست و گفت: 29 بهمن به عنوان نمادی از حضور تعیین کننده مردم شریف آذربایجان در روند پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و در مراحل زمینه سازی برای اوج گیری نهضت و انقلاب و تحقق پیروزی‌های انقلاب اسلامی شناخته شده است.

امام جمعه تبریز افزود: در اهمیت 29 بهمن همین بس که مقام معظم رهبری حدود 10 سال است، همه ساله مردم آذربایجان را به مناسبت این روز تاریخی به حضور می‌پذیرند و با آنان دیدار می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در 29 بهمن که به مناسبت چهلم شهدای 19 دی قم این مراسم با دعوت علما به ویژه شهید قاضی طباطبایی در مسجد قزلی برگزار شد، جرقه این بود که رئیس کلانتری منطقه به مسجد جسارت می‌کند و یک جوان برومند به نام شهید تجلا در مقابلش می‌ایستد، خاطر نشان کرد: ماموران کلانتری به این جوان تیراندازی کرده و به شهادت می‌رسانند و تعدادی دیگری نیز در این حرکت شهید و مجروح می‌شوند و یک حرکت بزرگ شکل می‌گیرد.

‌‌آل‌هاشم با اشاره به اینکه قیام 29 بهمن تبریز باعث شد حرکت‌های مشابه در چهلم شهدای تبریز، یزد به پا خیزد و همین طور چهلم‌ها ادامه یافت تا انقلاب به پیروزی رسد تصریح کرد: تبریز و آذربایجان در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران نقش بزرگی داشت.

وی در پاسخ به تسنیم مبنی بر بیان خاطره از آن روز تاریخی گفت: در آن ایام فعالیت‌های قرآنی در مسجد میرعلی داشتیم، پدر سه شهید، حاج رجب محمدخانلی هم این فعالیت‌ها را تشویق و پشتیبانی می‌کرد ضمن اینکه مردم هم تشنه مسائل قرآنی بودند و استقبال می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه بعدها دیدم در جلد هشتم کتاب «انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک» موضوع پدرم، سیدمحمدتقی آل هاشم را نوشته‌اند و در ذیل پرونده ایشان ساواک نوشته است که او پسری دارد به نام سید محمدعلی آل هاشم که در مسجد میرعلی کلاس‌های قرآن راه انداخته که سید تقی در آن نقشی ندارد ولی محمد علی کلاس را اداره کرده و افکار جوانان را مسموم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه آن، ساواک آورده بود «به نظر می‌رسد این افراد با قم در ارتباط هستند و اقدامات ضد دولتی انجام می‌دهند».‌

انتهای پیام/ش

R7887/P1377/S6,47/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۲۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری

به گزارش خبرنگار مهر؛ ویژه برنامه چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری با نام «آگاه زمان» روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور خانواده شهید مطهری، جمعی از چهره‌های علمی، دینی و همچنین دوستداران و اندیشمندان حوزه فرهنگ و هنر در خانه موزه شهید مطهری برگزار می‌شود.

شهید مرتضی مطهری متولد ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ هجری شمسی در فریمان، استاد فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریه پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود، وی قبل از انقلاب اسلامی استاد دانشگاه تهران بود و بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد.

مهمترین خدمات مطهری در طول حیاتشان ارایه ایدیولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر به خصوص در سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ به خاطر افزایش تبلیغات گروه‌های چپ و پدید آمدن گروه‌های مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می‌رسد، در این سال‌ها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیت‌های روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران» را بنیان می‌گذارد.

شهید مطهری به یک نهضت اسلامی معتقد بود و برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاش‌های ایدئولوژیک بسیاری کرد. از جمله مهمترین این اقدامات می‌توان به کمک به تأسیس حسینیه ارشاد در سال ۱۳۴۶ اشاره کرد.

مطهری ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۵۸ پس از بازگشت از یکی از جلسات فکری سیاسی توسط یکی از اعضای گروه فرقان ترور شد و به شهادت رسید.

امام خمینی (ره) در پیام تسلیت خویش به مناسبت شهادت استاد فرمودند: «مطهری شخصیتی بود که عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کجروی‌ها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد.»

زمان برگزاری این مراسم سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در خانه موزه شهید مطهری واقع در خیابان دولت، نبش بن بست صدرا است.

کد خبر 6089537 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • ختم غائله‌ی شهرنو ؛ «چند نفر از خانم‌های‌ خیلی جوان اش را به کارمندان خودمان دادیم»
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • عملیات وعده صادق ابهت آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها را شکست
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری