Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی خانیکی در مراسم رونمایی از کتاب «زنان و دولت پس از انقلاب» نوشته پرستو سرمدی گفت: این کتاب یک روایت روزنامه نگارانه دارد که فرآیند توسعه در ایران را تشریح می‌کند.

این فعال رسانه‌ای بیان داشت: در حوزه آکادمیک و علمی وقتی می‌خواهند از مقاله‌ای دفاع کنند، می‌گویند این مقاله ژورنالیستی نیست اما من به دلیل ژورنالیستی بودن این کتاب در مقام دفاع از آن می‌گویم که زبان روزنامه نگاری و ژورنالیستی جزو امتیازات این نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قدرت یک محقق در آن است که بتوانند با کار روزنامه‌نگارانه برای جامعه موفقیت به ارمغان آورد.

وی همچنین مساله محور بودن این کتاب را از دیگر ویژگی‌های آن دانست و گفت: خانم سرمدی همواره دغدغه مساله زنان را داشته است و از اول تا آخر کتاب به دنبال آن مساله است و در توصیف عملکردها به دنبال مساله نابرابری بوده است.

این استاد ارتباطات تصریح کرد: سرمدی در چارچوب و الگوی خودش مسائل مورد نظرش را پیگیری کرده و در کتاب بیان می‌کند که تغییر وضعیت زنان منوط به قدرت سیاسی یا دولتی آنان است.

وی ادامه داد: سرمدی در این کتاب به جنبش‌های اجتماعی که برخی دولت‌ها را مجبور به انجام عملکردهای کرده است اشاره می کند که دولت در آن موضوع وارد عمل می شود.

خانیکی اظهار کرد: پرستو سرمدی دوره‌های مختلف دولت‌ها و همچنین نگاه مجلس و نهادهای مدنی را در این نوشته دنبال کرده است که رسانه‌ها هم ذیل همین مفهوم، این موضوعات را دنبال کرده‌اند.

این فعال رسانه ای بیان داشت: نمی‌توان مدعی شد که این کتاب همه جوانب را دیده است اما سطوحی از جامعه را در بر گرفته است لذا ما می‌بینیم که نتیجه سیاسی هم در بر دارد اما ممکن است در جایی دیگر خود را بروز دهد که مثلا تغییرات در وضعیت زنان در عرصه هنر و علم از جمله آنهاست، درنتیجه در وضع مستقیم تعداد نمایندگان یا اعضا هیات دولت نیست اما آثارشان می‌تواند بیشتر باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: پرستو سرمدی به دلیل آنکه به دنبال رفع نابرابری‌ها است، رسانه و مطبوعات را به عنوان فرصتی می‌بیند که می‌تواند به بحث زنان بپردازد.

این استاد ارتباطات معتقد است که واقعیت زنان در جامعه ایرانی از وضعیت بازنمایی شده آنان در رسانه ها جلوتر است و تطابقی بین وضعیت واقعی زنان و وضعیت نمادین آنها وجود ندارد.

خانیکی به مفهومی تحت عنوان امحای مفهوم نمادین زنان از دیدگاه برخی منتقدین رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: اینکه زن در رسانه انعکاس می‌یابد کافی نیست بلکه باید به توانمندسازی زنان پرداخته شود و لذا گفتمان پدرسالارانه و مردم سالارانه جزو مقولاتی است که در بحث زنان باید به آن پرداخته شود.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد به موفقیت‌های زنان در جامعه ایران از جمله در عرصه علمی و سینمایی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برداشت‌ها اینگونه است که روشنگری بیشتر مردانه است و زنان مصرف کننده محصولات روشنفکری هستند که این نگاه بایستی اصلاح شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به دیدگاه نویسنده کتاب «زنان و دولت پس از انقلاب» در دو مقوله آزادی و عدالت اشاره کرد و گفت: پرستو سرمدی با توجه به دغدغه نابرابری و بی عدالتی که در حوزه زنان دارد بیان داشته که به موضوع آزادی زنان بیشتر از عدالت زنان توجه شده است.

خانیکی افزود: به دلیل ضعف نهادهای مدنی انتظار از رسانه‌ها بیشتر شده است چرا که این موضوع را به صورت غیر مستقیم بازنمایی کرده‌اند اما باید توجه داشت که نگاه به رسانه‌ها بدون توجه به نهادهای مدنی نگرش‌های محافظه کارانه را به این فضا منتقل می‌کند، لذا فضای رسانه‌ها بیشتر در تقویت وضعیت موجود بوده است و نه در تغییر آن، در نتیجه باید نگاهی مشترک بین رسانه‌ها و نخبگان و نهادهای مدنی وجود داشته باشد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۶۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم

به گزارش خبرآنلاین محمدرضا شهیدی افزود: تولیدکننده از حداکثر پتانسیل برای ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات برای رقابت با برندهای دیگر مانند تولیدات چینی استفاده می‌کند؛ اما شرایط صادرات باید توسط سازمان توسعه تجارت فراهم شود. متاسفانه دخالت معاونت و کمیته‌های دولت در امور بنگاه‌ها هیچ‌گاه به شکل ریل‌گذاری صادراتی نبوده و تنها صنایعی که از اقدام مثبت دولت در صادرات بهره‌مند شده‌اند، کانی‌های فلزی و غیرفلزی و همچنین پتروشیمی‌ها بوده‌اند که آنها هم به نوعی متعلق به دولت هستند.

شهیدی اظهار کرد: امروزه چنانچه به عراق صادرات انجام شود، برای دریافت پول با مشکل مواجه هستیم؛ چرا که حتی در این کشور نتوانسته‌ایم یک ‌شبه‌بانک برای تبادلات مالی ایجاد کنیم، اما تا دلتان بخواهد نهادهای مسوول در این زمینه داریم.

وی با اشاره به اینکه نهادهای مسوول نتوانسته‌اند در نمایشگاه اکسپو از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند، عنوان کرد: تولیدکننده باید به کار تخصصی خودش یعنی تولید بپردازد و ایجاد سازوکارهایی مانند دعوت از هیات‌های تجاری برعهده مسوولان و متولیان است و متاسفانه امروز شاهدیم که تعداد خارجی‌های حاضر در نمایشگاه ‌درصد ناچیزی از شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دهد. 23302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902905

دیگر خبرها

  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/ نگاهی به فیلم مست عشق
  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • رسانه عبری: جنگ غزه شمار بیوه‌های ارتش را افزایش داد
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟