Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه آموزشی فناوری ویرایش «دی ان ای» ژنومی با عنوان «کریسپر» دهم اسفند امسال، به همت مرکز رشد واحدهای فناور و با همکاری مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مدیر علمی کارگاه آموزشی فناوری ویرایش و عضو هیأت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: «کریسپر یک پیشرفت علمی است که می‌تواند همه ابعاد زندگی در این سیاره را تغییر دهد، این پیشرفت می‌تواند وعده علاج و درمان برای شماری از مرگبارترین بیماری‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به زبان ساده کریسپر بریدن و جدا کردن ژن معیوب از ترکیب ژنتیکی سلول‌های موجودات زنده بدون بر هم زدن نظم ژنومی است.»

دکتر عباس دوستی افزود: «سال 2015 فناوری جدیدی برای ویرایش ژنوم سرخط خبرهای علمی قرار گرفت این فناوری به نام کریسپر شناخته می‌شود که به دانشمندان این امکان را می دهد به صورت دقیق و هدفمند هر ژنی را در ژنوم موجودات زنده پاک، ویرایش یا تعمیر کنند.»

وی اظهار کرد: «اکنون بیماری‌های ژنتیکی، بیماری‌های عفونی و سرطان به یک شیوه درمان می‌شود. لابراتورها و آزمایشگاه‌های سراسر دنیا شروع به استفاده از این تکنولوژی برای مطالعات خود روی حیوانات، گیاهان، انسان، قارچ‌ها و باکتری‌ها کردند.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «این روش در مهمترین مراکز علمی دنیا در حال انجام است و کشورهای پیشرفته دنیا توجه و سرمایه گذاری فراوانی در این زمینه انجام داده اند چون به این نتیجه رسیده اند که از چنین تکنیکی می‌توان برای درمان بیماری های ژنتیکی و امراض ناشی از کهولت سن استفاده کرد، پس این روش می تواند یک هدف عالی علمی برای کشور ما باشد تا در آینده به آنها وابسته نباشیم.»

دوستی گفت: «به همین منظور گروهی از استادان گروه ژنتیک قصد دارند تا دوره آموزش کریسپر(CRISPR) را در مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار کنند که علاقه مندان می توانند برای ثبت‌نام به پایگاه اینترنتی www.iauworkshop.ir مراجعه کنند.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاوردهای علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

کد خبر 6089608

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • بهره برداری از واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود