Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-30@11:46:14 GMT

دیکتاتوری و استبداد در دانشگاه تهران!

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۸۸۹۴۱

خبر بسیار کوتاه است؛ الهه کولایی برخلاف رأی اکثریت اساتید یکی از دانشکده دانشگاه تهران، رئیس گروه مطالعات منطقه‌ای شد.

چندی پیش؛ در رأی‌گیری انتخاب مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای، الهه کولایی ۵ رأی و احمد دوست محمدی ۸ رأی (از مجموع ۱۳ رأی) را کسب کرده بود اما نهایتاً بعد از گذشت ۳ ماه، نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران حکم را بار دیگر به نام الهه کولایی زد تا شکل جدیدی از روند دموکراسی در مهم‌ترین دانشگاه کشور به نمایش گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه‌های آموزشی در دانشگاه تهران هر دو سال یک‌بار برای انتخاب مدیر گروه، انتخابات برگزار می‌کنند و جالب آنجاست که هم‌زمان با رأی‌گیری اساتید گروه مطالعات منطقه‌ای، این رأی‌گیری در گروه علوم سیاسی نیز برگزار شد که یکی از اساتید با گرایش اصلاح‌طلبی رأی بیشتری آورد و حکم وی نیز بلافاصله صادر شد.[۱]

دکتر محمدصادق کوشکی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دراین‌باره می‌گوید: “مشکل ازاینجا شروع شد که انتخابات برگزار، اما بر اساس رویه غلطی، فرد دیگری از سوی رئیس دانشگاه تهران انتخاب شد. من درباره اشخاص حرف نمی‌زنم و همه ما استاد دانشگاه هستیم؛ اعتراض ما نسبت به رویه غلطی که رئیس دانشگاه به آن تن داد، است.”

وی ادامه داد: “رئیس دانشگاه تهران بعد از دو ماه معطلی حکم را به نفع بازنده صادر کرد و او را به‌عنوان مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای برگزید. آقای نیلی احمدآبادی ادعا دارند که بر اساس اختیارات خودشان کسی که کمترین رأی را داشت انتخاب کرده است.

سؤال این است که چرا رئیس دانشگاه تهران، شأن اساتید دانشکده سیاسی و گروه مطالعات منطقه‌ای را به سخره گرفته است؟ اگر از ابتدا به دنبال ریاست الهه کولایی یا همفکران او بوده‌اند، چرا انتخابات برگزارشده است؟

به نظر می‌رسد در پشت پرده دانشگاه تهران، اتفاقاتی افتاده است که اساتید از آن بی‌خبر هستند و معلوم نیست دراین‌بین، میان الهه کولایی و مسئولان دانشگاه تهران به‌خصوص رئیس این نهاد علمی، چه رابطه و لابی پنهانی برقرار شده است که برخلاف رأی اکثریت، چنین استبداد آشکاری را از خود نشان داده‌اند!

«احمد دوست‌محمدی»، استاد گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران با ابراز تعجب از این اقدام گفت: “اینکه چه کسی مسئولیت مدیرگروه را برعهده می‌گیرد در درجه اول موضوعیت ندارد؛‌ مساله مهم این است که اساتید دانشگاه به‌نوعی احساس بی‌احترامی به رای خود دارد و این موضوع را نوعی توهین به رای و نظر اساتید تلقی می‌کنند.”

این اقدام محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران با واکنش نخبگان و دانشجویان دانشگاه تهران روبه رو شد. کاربران فضای مجازی نیز در واکنش به این اقدام مستبدگونه به این انتصاب واکنش نشان دادند.

سعیدتوانا راد در صفحه مجازی خود به این انتصاب واکنش نشان داد و گفت: دکتر نیلی (رئیس دانشگاه تهران) شخصاً مبانی دموکراسی در علوم سیاسی و جامعه شناسی را متحول کرده است. دانشگاه تهران مصداق بارز یک #دانشگاه_جناحی تمام عیار است. با وجود رأی بیشتر دکتر احمد دوست محمدی در انتخاب مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای، باز هم الهه کولایی اصلاح طلب منصوب شد!

سیامک شادکام نیز با انتقاد از شیوع مدیرت اصلاحاتی نوشت: دانشگاه تهران دوتا مدیر گروه اومدن انتخاب کنن. یکی منطقه یکی هم سیاسی. سیاسی که اصلاح طلب بود بیشترین رای رو اورد و حکمش رو زدن؛ اما منطقه اصلاح طلب نبود بیشترین رای رو هم اورد و حکمش رو نزدن. به جاش #الهه_کولایی اومد

#دموکراسی #اصلاحطلب_نیستی

در میان افکار عمومی نقل می‌شود که جریان اصلاحات به‌ظاهر معتقد به این عبارت است “که زنده‌باد مخالف من”؛ و رئیس دانشگاه تهران نشان داد، مخالف من، هیچ محلی از اعراب ندارد و من برخلاف اکثریت، آنچه خود می‌پسندم را اجرا می کنم.

[۱] –http://ana.ir/news/۳۴۷۲۳۷

منبع : مشرق

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • (تصاویر) تجمع اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران در حمایت از خیزش دانشگاه‌های آمریکا