Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
مطالعه جدید نشان می‌دهد بخار ناشی از استعمال سیگارهای الکترونیکی خطر ابتلا به ذات الریه را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، تحقیقات پژوهشگران دانشگاه کوئین مری لندن نشان می‌دهد بخار ناشی از سیگارهای الکترونیکی موجب می‌شود باکتری‌های عامل ذات الریه به سلول‌های پوشش مجاری هوایی چسبیده و احتمال ابتلا به این بیماری تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد مصرف کنندگان سیگارهای الکترونیکی در مقایسه با سایر افراد در معرض ریسک بالاتر ابتلا به عفونت ریه قرار دارند.

تیم تحقیق به سرپرستی جاناتان گریگ، سه نوع آزمایش را انجام دادند.در یک آزمایش، سلول‌های پوشش بینی انسان در محیط آزمایشگاه در معرض سیگار الکترونیکی قرار گرفت؛ آزمایش دیگر شامل موش‌های بود که بخار سیگار را استنشاق کرده و سپس در معرض باکتری های پنوموکوک، علت اصلی ذات الریه، قرار گرفته بودند.

در آزمایش سوم، پوشش بینی ۱۱ استعمال کننده سیگار الکترونیکی با ۶ فرد غیرسیگاری مقایسه شد.

تیم تحقیق به افزایش شدید تعداد باکتری‌های چسبیده به سلول‌های مجاری هوا بعد از قرارگیری در معرض سیگار الکترونیکی پی برد.

به گفته گریگ، «برخی افراد به منظور ایمن بودن این نوع سیگارها یا برای ترک سیگار، از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند، اما شواهد نشان می‌دهد استنشاق بخار این نوع سیگارها هم دارای عوارض جدی‌ای برای سلامت است.»

ماه گذشته هم در مطالعه ای دیگر مشخص شده بود که بخار این نوع سیگارها موجب افزایش ریسک سرطان می‌شود چراکه به DNA آسیب می‌رساند.

در همین زمینه: سیگار الکترونیکی ممکن است خطر سرطان را بالا ببرد سیگار الکترونیکی به رگ‌ها آسیب می‌زند سیگار الکترونیکی ریسک ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می‌دهد شناسایی فلزات سمی در مایع سیگارهای الکترونیکی سیگار الکترونیکی به لثه‌ها آسیب می‌رساند مصرف سیگارهای الکترونیکی در بریتانیا و فرانسه به سرعت در حال افزایش است ممنوعیت فروش سیگارهای الکترونیکی برای نوجوانان در آمریکا سیگار الکترونیکی به ترک سیگار کمک نمی‌کند سیگارهای الکترونیکی هم بی‌خطر نیستند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۹۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون