Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در روز يکشنبه گذشته، مريخ نورد «آپورچونيتي» ناسا اتفاقي بسيار مهم را جشن گرفت و توانست براي 5 هزارمين روز متوالي، در سياره سرخ دوام بياورد. اين اتفاق، دستاوردي مهم براي سازمان فضايي ناسا و نيز مريخ نورد آپورچونيتي است که در ابتدا قرار بود ماموريتي 90 روزه به مريخ داشته باشد. آپورچونيتي يکي از دو مريخ نوردي است که هم اکنون در مريخ حضور دارند و ديگري، «کنجکاوي يا Curiosity» نام گرفته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آپورچونيتي و مريخ نورد دوقلوي آن، «اسپريت» اوايل سال 2003 ميلادي در دو سوي مريخ فرود آمدند. روز فرود آپورچونيتي، يعني 25 ژانويه 2003، به عنوان «Sol 1» در نظر گرفته شد که نخستين روز مريخي براي اين مريخ نورد به حساب مي آمد. عبارت «Sol» براي توصيف «روز خورشيدي يا Solar Day» در مريخ استفاده مي شود که در واقع به مدت زمان لازم براي هر گردش سياره به دور محورش اشاره دارد. روزهاي مريخ تقريباً 40 دقيقه از روزهاي 24 ساعته کره خاکي ما طولاني تر هستند.
ناسا در ماموريت خود، تنها براي 90 روز مريخي برنامه ريزي کرده بود زيرا تيم محققان فکر نمي کرد که آپورچونيتي و اسپريت، قادر به پشت سر گذاشتن نخستين زمستان خود در مريخ باشند؛ فصلي که تا دو برابر بيشتر از زمستان زميني طول مي کشد. هر دو مريخ نورد در نيم کره جنوبي مريخ فرود آمدند که در فصل زمستان اين سياره، نور چنداني از طرف خورشيد دريافت نمي کند؛ بنابراين شارژ دو دستگاه به کمک پنل هاي خورشيدي، به نظر غيرممکن مي رسيد.
با اين حال ناسا توانست راهي براي چرخاندن مريخ نوردهايش به سمت شمال بيابد و پنل هاي آن را به سمت شمالي آسمان تنظيم کرد که در زمستان، تا حدي از نور خورشيد بهره مند مي شود. در نهايت طي سال 2009 بود که مريخ نورد اسپريت در ماسه هاي روان به دام افتاد و نتوانست در چهارمين زمستان خود، به سمت شمال و نور خورشيد بپرخد.
با اين حال، اوضاع براي آپورچونيتي متفاوت بوده و اين مريخ نورد، ضمن پيمودن مسيري 28 مايلي از محل فرود خود، کمک شاياني به محققان در شناخت هرچه بيشتر سياره سرخ کرده است. به عنوان مثال به لطف تصاوير آپورچونيتي حالا مي دانيم که مريخ باستان، از منابع آب بهره مند بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۰۷۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نعمت ا... جعفری گفت: آفت کرم خراط گردو به دلیل عوامل تنش زا از جمله خشکسالی‌های پی در پی در اکثر باغات گردو شهرستان اشکذر مشاهده شده است که جهت کنترل به موقع این آفت، کارشناسان، ضمن بازدید و پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی – ترویجی، اطلاع رسانی لازم را به کشاورزان دهستان خضرآباد، نسبت به ارائه راهکار‌های مناسب جهت مبارزه با آفت، داشتند.    نعمت ا... جعفری بیان کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، فعالیت لارو‌های کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده، که این دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت، با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است و می‌توان به راحتی در طول فروردین و اردیبهشت ماه، آفت را کنترل و نسبت به کاهش خسارت اقدام کرد.   وی افزود: با توجه به زمستان گذرانی آفت به صورت لارو داخل تنه و شاخه‌های اصلی درختان، جهت از بین بردن لارو‌های زمستان گذران، هرس مناسب و حذف سرشاخه‌های آلوده و خشک و نیز سوزاندن کامل آنها در اواخر پاییز و اوایل زمستان در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضروری است.   کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، هم به عوامل کنترل و کاهش خسارت لارو کرم خراط اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های نابودی لاروها، استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالان‌های لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانال‌ها قرار داده و برای پوشاندن این دالان‌ها از چسب مخصوص استفاده می‌گردد.   وی افزود: کمبود آب و ایجاد تنش‌های آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماه‌های گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دوره‌های مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را می‌بایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کود‌های دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.   لیدا فرهمند ادامه داد: استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی یکی دیگر از روش‌های کنترل آفت می‌باشد که در این روش به ازای هر هکتار ۱۰ عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته می‌شود که بهتر است تله‌ها سبز رنگ باشند و در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم