Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاهش شدید ارزش ریال ایران قیمت تمام شده کالاهای ایرانی در منطقه کردستان عراق را ۳۰ درصد کاهش داده و موجب افزایش تقاضا برای این کالاها شده است.به گزارش بلاغ، به نقل از پایگاه خبری روداو، کاهش شدید ارزش ریال ایران قیمت تمام شده کالا‌های ایرانی در منطقه کردستان را ۳۰ درصد کاهش داده و موجب افزایش تقاضا برای این کالا‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما معاملات با ریال در بازار مبادلات ارزی آسیب دیده است.

قاضی سعدی، یک صراف و مغازه دار در اربیل گفت: «کسانی که با ریال ایران معامله می‌کنند، هر مقدار ریال که در اختیار داشته اند به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش ارزش داشته است. من در مجموع ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار از معاملات ریالی ضرر کرده ام.»

چند ماه قبل هر دلار آمریکا معادل ۳۶ هزار و ۶۳۰ ریال ایران بود، اما اکنون ارزش هر دلار آمریکا حدود ۴۷ هزار و ۷۶ ریال است.

در حالی که دلالان ریال ایران از این نوسانات ضرر کرده اند، اما مصرف کنندگان کالا‌های ایرانی از این وضعیت منتفع شده اند.

محمد خلیل ابراهیم، یک تاجر کالا‌های ایرانی گفت: «جنسی که ما معمولا ۱۴ تا ۱۵ دلار می‌خریدیم، اکنون ۱۲ تا ۱۲.۵ دلار می‌خریم. به طور کلی قیمت کالا‌های ایرانی ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین آمده است.

وی افزود، تقاضا برای کالا‌های ایرانی به میزان ۱۵ درصد افزایش یافته است. تقاضا برای محصولات ایرانی به ویژه در بخش‌هایی از کردستان عراق که از تاثیرات بحران مالی اقلیم آسیب دیده اند بیشتر بوده است.

لقمان خالد، یک تاجر دیگر کالا‌های ایرانی گفت: «به دلیل کاهش ارزش ریال، قیمت‌ها ۵۰ درصد کاهش داشته، اما به دلیل اینکه تجار (ایرانی) دارند ضرر می‌کنند، آن‌ها قیمت‌ها را به میزان ۲۵ درصد بالا برده اند. بااین ۲۵ درصد ما می‌توانیم تغییراتی در بازار ایجاد کنیم و قیمت‌ها را کاهش دهیم.»

در سال ۲۰۱۶ میلادی حجم مبادلات تجاری بین ایران و اقلیم کردستان به ۶ میلیارد دلار رسید. این رقم در سال ۲۰۱۷ به حدود ۵.۰۵ میلیارد دلار کاهش یافته است. کد مطلب: 350532 مرجع : تسنیم 

فاطمه(س)؛ الگوی تمام عیار انسانیت در اعصار تاریخ

صادرات پیشکش، واردات را دریابید/ مازندران در چنبره بی‌تدبیری‌ها می‌سوزد

اشرافی‌گری و بی‌توجهی به مستضعفان ارتجاع و حرکات ضدانقلابی است

شهر به احترامتان، تمام قد ایستاد  

شب وداع با ۱۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس در قائم‎شهر  

داستان بی‌کفایتی وزیر راه کی تمام می‌شود؟

    بازارگرمی بانکها برای دریافت سپرده بیشتر از مشتریان افت ارزش ریال کالاهای ایرانی را در اقلیم کردستان ارزان کرد شرکت‌ها از سودآوری «صکوک» غافل‌اند بورس کالا بازار فولاد را شفاف‌تر می‌کند عمق تخلفات در موسسات مالی گسترده است میوه‌های قاچاق از میدان مرکزی تره‌بار تهران جمع‌آوری شدند سال ۹۷ چه تعداد ایرانی یارانه می‌گیرند؟ نرخ تورم ۸.۳ درصد شد افزایش قیمت آب و برق فقط برای مشترکین پرمصرف سال‌به‌سال، دریغ از پارسال! زمان پرداخت «حقوق و عیدی حق‌التدریسان رسمی»اعلام شد استقبال خریداران سکه از شرایط جدید جدیدترین قیمت‌های سکه و ارز در بازار ربیعی خبرنگاران منتقد را به نشست خود راه نداد شناسایی خودرو‌های وارداتی غیر قانونی بهانه جدید واردکنندگان برای واردات گندم افزایش نرخ سود بانکی تیرخلاص به تولید ملی است/ ابهامات بسته ضد التهاب بانک مرکزی/ مهلت یکساله مجلس به چپاولگران برای زمین‌خواری! کمیته قضایی بررسی سقوط هواپیمای آسمان تشکیل شد کشف میوه‌های قاچاق در میدان تهران صادرات پیشکش، واردات را دریابید/ مازندران در چنبره بی‌تدبیری‌ها می‌سوزد  

کمیته قضایی بررسی سقوط هواپیمای آسمان تشکیل شد

بهانه جدید واردکنندگان برای واردات گندم

کشف میوه‌های قاچاق در میدان تهران

اسامی کالاهای عجیب و غریب وارد شده به کشور

استقبال خریداران سکه از شرایط جدید

زمان پرداخت «حقوق و عیدی حق‌التدریسان رسمی»اعلام شد

طلا گران شد

با تضعیف دلار، قیمت نفت جهش کرد

چرا وزارت اقتصاد هنوز میزان دارایی‌های کشور را نمی‌داند!؟

آنفلوآنزا مرغ را ارزان کرد؟

 

نوبخت: ایران هجدهمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان است

مشکل ۹۸ درصد سپرده‌گذاران موسسات مالی حل شد

وزیر اقتصاد در یک قدمی استیضاح / عقب‌نشینی بانک مرکزی از سیاست‌کاهش سود سپرده بانکی/ شکست تصمیمات اقتصادی دولت/ عاقبت تعیین دستوری نرخ سود و تورم

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۰۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ «از روز اول عید تا پایان ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت واردات کالا‌های اساسی تامین شد» این بخشی از صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در فروردین امسال است که تاکید داشت در سالی که گذشت، در کنار تامین ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات کالا، برای کالا‌های اساسی نظیر گوشت و مرغ و و شکر و نهاده‌های داملی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص و تامین شده است.

آماری که در نگاه اول، تحسین برانگیز است؛ چراکه با هدف مدیریت قیمت کالا‌های اساسی و ضروری مردم نظیر موارد مذکور، در دستور سیاست گذار قرار داشته است، اما با نگاهی به تغییرات تورمی کالا‌های وارداتی با ارز ثابت ۲۸۵۰۰ در سالی که گذشت، متوجه می‌شویم که بسیاری از این کالا‌های وارداتی، به رغم ادعای کنترل تورم قیمت ها، با افزایش نرخ تورم بالاتر از میانگین سالانه کشور مواجه بوده است.

به عنوان نمونه و بر اساس آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران؛ نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل برای محصولی همچون گوشت گوساله و گوشت گوسفند به ترتیب ۶۴.۸ و ۵۹.۸ درصد بوده است.

این در حالی است که دی ماه سال قبل علیرضا پیمان پاک  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار در گفتگو با تابناک اقتصادی اظهار داشت: روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله از حدود ۱۲ کشور (استرالیا، روسیه، مغولستان، کنیا، رومانی، ارمنستان، گرجستان و ...) با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان وارد کشور می‌شود.

بنابراین به رغم واردات گوشت گرم گوساله و گوسفند با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال گذشته، بازهم شاهد رشد نرخ تورم این محصول مهم در سفره مردم بوده ایم؛ موضوعی که نیاز به شفاف سازی از سوی مسئولان مرتبط با این بخش در وزارت جهاد کشاورزی دارد. چراکه به گواه گزارش مرکز آمار، در اردیبهشت ۱۴۰۲ میانگین قیمت یک کیلوگرم گوشت گوساله در مناطق شهری ۳۳۹ هزار تومان بوده است، اما در فروردین سال جدید این رقم به ۵۴۷ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین متوسط قیمت یک کیلو گوشت گوسفند در اردیبهشت ۳۷۱ هزار تومان بوده، اما در شروع سال جاری به ۵۹۲ هزار تومان صعود کرده است که نشان از رشد تورم این محصول با وجود سیاست ارزی تخصیص دلار ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت قرمز دارد.

از سوی دیگر، در فروردین ماه سال جاری، نرخ تورم نقطه‌ای شکر نیز که به صورت وارداتی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی است به ۴۷.۸ درصد رسیده است؛ به بیان دیگر خانوار‌های کشور نزدیک به ۴۸ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک کیلو شکر مصرف روزانه خودشان هزینه کرده‌اند. به گونه‌ای که متوسط نرخ یک کیلو شکر از قیمت ۲۸۱۰۰ تومان در اردیبهشت سال قبل به رقم ۳۹۴۰۰ تومان در فروردین امسال رسیده است.

این رویه تورمی در گروه حبوبات نیز به چشم می‌خورد؛ جاییکه بسیاری از نیاز بازار حبوبات با ارز نرجیحی واردات شده و بخشی هم با نرخ نیمایی کمتر از ۴۰ هزار تومان؛ اما نرخ تورم گروه حبوبات هم رشد داشته است. به عنوان نمونه، در نخستین ماه سال، نرخ تورم نقطه به نقطه کشکش پلویی ۶۷.۸ درصد، لوبیا قرمز ۴۲.۵ درصد و لپه و عدس نیز نزدیک به ۳۰ درصد بوده است.  

آنچه مسلم است در رویکرد ارزی مذکور، میلیارد‌ها دلار با هدف کمک به معیشت مردم و کنترل تورم کالا‌ها برای واردات این محصولات تخصیص و تامین شده است، اما در نهایت تورم بسیاری از این محصولات وارداتی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم در سبد هزینه‌ای مردم، افزایش داشته است؛ این در شرایطی است که اختلاف معنادار نرخ ارز ۲۸۵۰۰ و نیمایی با بازار آزاد به قدری بوده است، که شائبه رانت ارزی برای برخی واردکننده‌ها را در افکار عمومی تقویت کرده است و نیازمند شفاف سازی از سوی بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و همچنین ورود نمایندگان مردم در مجلس به این موضوع مهم است تا حداقل برای سال جاری، با درس گرفتن از گذشته، تصمیم بهتر و مناسب تری گرفته شود.

 

دیگر خبرها

  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران