Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@23:28:52 GMT

5 هزارمین روز مریخی کاوشگر فرصت در سیاره سرخ

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۳۰۵۰

5 هزارمین روز مریخی کاوشگر فرصت در سیاره سرخ

مریخ‌نورد "فرصت" (Opportunity) ناسا در حالی که برای تنها 90 روز مریخی کاوش طراحی شده بود، 5 هزارمین روز زندگی خود را در سیاره سرخ پشت سر گذاشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، کاوشگر "فرصت" با وجود اینکه قرار بود فقط 90 روز مریخی در مریخ به کاوش بپردازد، به تازگی 5 هزارمین روز خود را در این سیاره تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کاوشگر "فرصت" ناسا 5 هزارمین روز خود را در مریخ گذراند. در حالی که این موضوع به خودی خود شاهکار است، هنگامی که در نظر داشته باشید که تنها برای 90 روز مریخی کاوش برنامه‌ریزی شده بود و حالا سالهاست که فعالیت می‌کند، حتی بیشتر چشمگیر خواهد بود.

"فرصت" در حالی به 5 هزارمین روز مریخی(sol) خود رسیده است که روز مریخی حدود 40 دقیقه طولانی‌تر از روز زمینی است.

هر دو کاوشگر "فرصت" و "روح" (Spirit) در سال 2003 به سمت مریخ پرتاب شدند و در ژانویه سال 2004 بر دو قسمت مختلف این سیاره فرود آمدند.

انتظار نمی‌رفت که این دو کاوشگر از زمستان سخت مریخ که دو برابر زمستان زمین طول می‌کشد، جان سالم به در ببرند، اما تیم ناسا کشف کرد که هدایت آنها به سمت شمال و به سمت خورشید برای گذراندن آنها از یک زمستان سخت کافی است.

علاوه بر این، اطمینان از اینکه این کاوشگرها در هر زمستان در قطب‌های شمالی به سر می‌برند، به حفظ آنها کمک می‌کند تا سال‌ها بیشتر از چیزی که قرار بود، فعالیت کنند.

وزن هر یک از این کاوشگرها حدود 180 کیلوگرم بود.

یکی از اهداف اصلی این دو مریخ‌نورد تحلیل طیف وسیعی از خاک و سنگ‌ها جهت مشخص کردن آثار قدیمی وجود آب در مریخ بود.

آزمایشگاه پیش‌رانش جت واقع درموسسه فناوری کالیفرنیا در پاسادینا کنترل و هدایت ماموریت اکتشافی این مریخ‌نورد را بر عهده دارد.
 


مریخ‌نورد اکتشافی "فرصت" چند هفته بعد از فرود دوقلوی خود "روح" در مریخ فرود آمد. اگرچه ماموریت این کاوشگر در آغاز برای 90 روز مریخی و پیمودن حدود 600 متر برنامه‌ریزی شده بود، اما پس از 11 سال از زمان فرود در منطقه‌ای موسوم به "فلات نیم‌روز" این کاوشگر هنوز هم فعالانه به اکتشاف در سیاره سرخ می‌پردازد.

این مریخ‌نورد از سال 2011 در لبه غربی "دهانه ایندیور" در حال کاوش است. در طی 14 سال ماموریت در سیاره سرخ، این کاوشگر به شواهد ارزشمندی از گذشته باستانی مریخ و اینکه این سیاره زمانی مرطوب بوده، دست یافته است.

"فرصت" که در اواسط سال 2013 از بخش پایین "دهانه ایندیور" موسوم به "بوتانی بای" عبور کرده است، با پیمودن ارتفاعی در حدود 135 متر به بلندی "کیپ تریبیولیشن" رسیده است.

مریخ‌نورد "روح" در سال 2010 در خاک مریخ گیر افتاد و خاک این سیاره مانع از جهت‌گیری مناسب صفحات خورشیدی به سمت خورشید شد و توان الکتریکی آن از بین رفت و از کار افتاد.

ناسا در نهایت تصمیم گرفت تا آن را رها کند و تمام ارتباطات را با آن در سال 2011 متوقف کرد.

اما "فرصت" با وجود اینکه طی این سال‌ها چند آسیب جزئی دیده است، همچنان در حال فعالیت است و اکنون بیش از 45 کیلومتر پیموده و 225 هزار تصویر به زمین فرستاده است. این بیشترین مسافتی است که یک وسیله در خارج زمین پیموده است.

بدین ترتیب "فرصت" توانسته است رکورد جهانی طی مسیر در خارج از زمین که در سال 1973 توسط ماه‌نورد "لونوخود 2" اتحاد جماهیر شوروی با طی 39 کیلومتر ثبت شده است را بشکند.

کاوشگر "فرصت" به دانشمندان کمک کرد تا کشف کنند که سطوح و آب‌های زیرزمینی احتمالا در مریخ وجود دارد.

"جان کالاس"، مدیر پروژه "فرصت" در بیانیه‌ای گفت: پنج هزار روز مریخی، بعد از شروع ماموریت 90 روزه، این کاوشگر شگفت‌انگیز هنوز هم در حال مخابره شگفتی‌های جدیدی از روی مریخ است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

بیشتر بخوانید؛ ناسا فضاپیمایی شبیه به پهپاد به ثمر «تایتان» می‌فرستد

چین روز جمعه با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه آغاز کرد. این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

کاوشگر Chang'e-۶ که توسط موشک Long March-۵ Y۸ قدرتمند حمل می‌شد، پس از رسیدن به مدار برنامه‌ریزی شده، سفر چند هفته‌ای خود به ماه را آغاز کرد. این کاوشگر شامل یک مدارگرد، یک فرودگر، یک صعودکننده و یک کپسول بازگشت است.

انتظار می‌رود Chang'e-۶ در اواخر سال جاری در حوضه Aitken، یک دشت عظیم برخوردی در قطب جنوب ماه، فرود بیاید. این منطقه که به دلیل قدمت باستانی و پتانسیل علمی بالا انتخاب شده است، می‌تواند سرنخ‌هایی را در مورد منشاء و تاریخچه ماه ارائه دهد.

جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-۶ از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

این کاوشگر همچنین حامل چهار ابزار علمی بین‌المللی است که توسط دانشمندانی از فرانسه، اروپا، ایتالیا و پاکستان توسعه یافته است. این ابزارها برای مطالعه ترکیب، خواص فیزیکی و تاریخچه نمونه های جمع‌آوری شده استفاده خواهند شد.

ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است. این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229352 برچسب‌ها سفر به کره ماه

دیگر خبرها

  • چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد + فیلم
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • مخالفت سوئد با تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار «نورد استریم»