Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@15:35:58 GMT

قیمت آجیل و خشکبار افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۷۶۰۸

قیمت آجیل و خشکبار افزایش یافت

عرضه پوشاک ایرانی در نمایشگاه بهاره در حالی است که این نمایشگاه به گفته مسئولان برای عرضه کالاهای ایرانی برپا شده‌، مگر اینکه در آن بخش، تولیدات ایرانی وجود نداشته باشد.مردم هر ساله در روزهای پایانی سال برای خرید اجناس و اقلام مورد نیاز شب عید خود به تکاپو می‌افتند و اصناف از قبیل پوشاک، کیف، کفش، مواد غذایی،‌ آجیل و خشکبار ایام پرکاری را طی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان برگزاری فروشگاه‌های بهاره برای عرضه کالاهای مورد نیاز مردم یکی از مکان‌هایی است که در ایام پایان سال به دلیل عرضه کالا با قیمت‌ مناسب‌تر مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.

نمایشگاه بهاره در چهل‌سرای مصلی امام خمینی تهران هم یکی از این نمایشگاه‌های بهاره است و به همین دلیل با مراجعه به این مکان با تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و خریداران کالاهای مورد نیاز شب عید گفت‌وگویی انجام شد که در ادامه می‌خوانید.

 

* طی 10 سال گذشته تولید و تقاضای پوشاک کم شده است

 

شقایق اسدی تولیدکننده پوشاک بچه‌گانه که  غرفه‌ای 12 متری را به مدت 10 روز با قیمت 4.5 میلیون تومان کرایه کرده است، در رابطه با وضعیت بازار گفت: بازار پوشاک تقریباً راکد است و طی 10 سالی که در این زمینه فعالیت دارد، مشاهده می‌کند که هر سال تولید و تقاضا در این بخش کمتر می‌شود.

وی افزود: هر سال نسبت به سال قبل مشتری‌های عمده خود را بیشتر از دست می‌دهیم، به طوری که به عنوان یک تولیدکننده مجبور به عرضه مستقیم کالا شده است. در حالی که اگر خریدار داشته باشم، خودم وارد بخش فروش نمی‌شوم.

اسدی اظهار داشت: حضورم در این مکان برای عرضه تولیدات به دلیل رکود در بازار پوشاک است.این تولیدکننده پوشاک ایرانی در پاسخ به این سوال که استقبال مردم از پوشاک ایرانی چگونه است،‌گفت: مردم خرید پوشاک خارجی را به ایرانی ترجیح می‌دهند، حتی اگر قیمت بیشتری بپردازند!

وی بیان داشت: البته پوشاک وارداتی معمولا از پوشاک ایرانی با قیمت پایین‌تری در بازار عرضه می‌شود و به همین دلیل مردم از خرید پوشاک چینی که قیمت مناسب‌تری نسبت به تولید داخلی دارد، بیشتر استقبال می‌کنند.

این تولیدکننده پوشاک بیان داشت: مواد اولیه تولید پوشاک ایرانی از قبیل پارچه وارداتی است و بخش عمده‌ای از پارچه مورد نیاز از چین به اسم پارچه ترکیه وارد می‌شود.اسدی افزود: وقتی به مشتری می‌گوییم این البسه تولید داخل است، انگار توی سر مال خودمان زده‌ایم و مشتری از خرید آن کالا منصرف می‌شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که پوشاک وارداتی چه حجمی از بازار را اشغال کرده است، گفت:‌ 70 الی 80 درصد بازار را البسه وارداتی اشغال کرده است و از آنجا که قیمت پایین‌تری نسبت به پوشاک ایرانی دارند مردم هم ترجیح می‌دهند که پوشاک وارداتی که اغلب چینی و ترک است، خریداری کنند.

این تولیدکننده پوشاک در مورد تأثیر افزایش قیمت دلار بر تولید گفت:‌ مسلماً هزینه تولید داخل به دلیل وارداتی بودن بخشی از مواد اولیه از قبیل پارچه افزایش می‌یابد و با افزایش قیمت تمام‌شده روز به روز مشتریان بیشتری را از دست می‌دهیم.

وی گفت: قیمت تمام‌شده بالا یکی از معضلات تولید است که با افزایش قیمت دلار این مشکل برای تولیدکنندگان بیشتر می‌شود.

 

* محدودیت بازار و عدم وجود بازارهای صادراتی از معضلات تولید کفش

 

علی منافی تولیدکننده کفش چرم دست‌دوز تبریز که در نمایشگاه بهاره غرفه‌ای را برای عرضه تولیدات خود کرایه کرده است، در مورد وضعیت تولید گفت: پیشینه تولید کفش دست‌دوز تبریز به چند صد سال قبل باز می‌گردد.

وی که تولید کفش شغل آبا و اجدادی‌اش است،‌ افزود: پیشینه تولید کفش در خانواده‌اش قدمتی بیش از 70 سال دارد و خودش نسل چهارم از خانواده‌اش است که در این شغل مشغول به فعالیت است.این تولیدکننده کفش چرم دست‌دوز با بیان اینکه تولید در کارگاهش روز به روز کاهش می‌یابد، گفت: یکی از مشکلات تولید در این بخش محدودیت بازار فروش است.

وی اظهار داشت: تولیدات کفش چرم دست‌دوز تبریز فقط در داخل کشور عرضه می‌شود و بازار صادراتی برای آن وجود ندارد.منافی گفت:‌ این در حالی است که کشور ترکیه در این زمینه صادرکننده است و محصولات خود را به کشورهای اروپایی به ویژه ایتالیا صادر می‌کند.

این تولیدکننده کفش چرم دست‌دوز تبریز بیان داشت:‌ امروز تمام درهای صادراتی ما در این بخش بسته است و برای این منظور واقعاً نیازمند حمایت دولت هستیم.وی گفت: با عرضه داخلی نمی‌توان بازار رقابتی به وجود آورد و به همین دلیل کیفیت تولید روز به روز کاهش می‌یابد.

 

این تولیدکننده بیان داشت: حضورم در این نمایشگاه به دلیل انباشته شدن تولیداتم در کارگاهم بوده است و اگر می‌توانستم کالاهای خود را به خوبی عرضه کنم، قطعاً به این نمایشگاه نمی‌آمدم.

وی از معضلات و مشکلات بخش  عرضه و عدم استقبال مردم را واردات کفش به خصوص کفش چینی عنوان کرد و بیان داشت: قدرت خرید مردم پایین آمده و به همین دلیل ترجیح می‌دهند، کالاهای وارداتی که قیمت پایین‌تری نسبت به تولید داخلی دارند خریداری کنند.

 

وی با اشاره به اینکه کارگاه کوچکی در تبریز با 10 کارگر دارد،‌ گفت: در حال حاضر که بخشی از تولید کفش توسط دستگاه انجام می‌شود، قادر به تولید روزانه 60 جفت کفش نیست، زیرا خریدار ندارد، اما در 55 سال پیش به گفته پدرش، پدربزرگش کارگاه بزرگی با حدود 70 کارگر داشته و روزانه بیش از 60 جفت کفش در آن کارگاه تولید می‌شده است.

منافی افزایش قیمت دلار را یکی از مشکلات اساسی تولید عنوان می‌کند و اظهار داشت: در چند ماه گذشته که نرخ دلار افزایش یافت، به دلیل اینکه بخشی از مواد اولیه تولید کفش از جمله کفش، وارداتی است، قیمت تمام‌شده هر جفت کفش 7 هزار تومان افزایش یافته است.

 

وی گفت: البته این افزایش قیمت را در قیمت عرضه به مشتری لحاظ نکرده است، زیرا ممکن است مشتریان خود را از دست بدهد.منافی گفت: در این نمایشگاه اجناس خود را به قیمت عمده عرضه می‌کند، اما باز هم وضعیت بازار چندان مناسب نیست.

 

*حفظ تولید ملی سخت است

 

مریم امیدی تولیدکننده جوراب و محصولات کشباف در مورد وضعیت تولید و بازار در این بخش گفت: به سختی می‌توان تولید ایرانی را حفظ کرد. بیشتر خریداران جنس را به صورت مدت‌دار و با چک مطالبه می‌کنند که تعداد زیادی از این خریداران چک‌های خود را پاس نمی‌کنند و یا به دلیل نبود مشتری در بازار اجناس را مرجوع می‌کنند.

وی بیان داشت: با توجه به علاقه به امر تولید ایرانی مدتی مواد اولیه مورد نیاز را از مواد اولیه داخلی تهیه می‌کرده که با توجه به نامرغوب بودن نخ در مقابل نخ‌های وارداتی حتی چینی آن تولیدات با عدم استقبال مشتریان‌اش مواجه شده است و مجبور شده دوباره از نخ چینی و وارداتی برای تولید استفاده کند.

 

امیدی با بیان اینکه قیمت تمام‌شده کالای ایرانی بالاست، گفت:‌ این در حالی است که افزایش قیمت دلار هم بر این مشکل می‌افزاید.وی اظهار داشت: در همین نمایشگاه برخی کالاهای وارداتی به اسم ایرانی عرضه می‌شود، در حالی که فقط بسته‌بندی آن داخلی است.

این تولیدکننده جوراب و کشباف که برای عرضه کالاهای خود در نمایشگاه مصلی حضور یافته، غرفه 24 متری را برای مدت 10 روز به قیمت 9 میلیون تومان اجاره کرده است.

 

*افزایش 20 درصدی قیمت آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته

 

در بخش عرضه آجیل و خشکبار امیر حسین‌زاده گفت: قیمت آجیل و خشکبار معمولاً گران است و به همین دلیل مردم در طول سال استقبال خوبی ندارند. اما در برخی ایام از قبیل نزدیک شدن به سال نو خرید در این بخش بیشتر می‌شود.

وی افزود: استقبال مردم در این نمایشگاه در چند روز گذشته برای خرید آجیل و خشکبار خوب بوده، البته ما سعی کرده‌ایم، اجناس را با تخفیف 20 درصدی عرضه کنیم، تا فروش بیشتری داشته باشیم.وی که حدود 8 سال است در این صنف مشغول به فعالیت است، بیان داشت: در بخش آجیل و خشکبار قیمت خرید نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.

حسین‌زاده اظهار داشت:‌در این مکان غرفه 24 متری را با قیمت 13 میلیون تومان اجاره کرده است.

 

* مردم ترجیح می‌دهند کالاهای اساسی خریداری کنند

 

مریم محمدی زنبوردار نمونه اردبیل که برای عرضه تولیدات خود در این نمایشگاه حضور یافته است، بیان داشت: از استقبال مردم راضی نیست و طی چند روز حضورش در این نمایشگاه فروش خوبی نداشته است.وی گفت: به نظر می‌رسد مردم از نظر مالی ضعیف هستند و کمتر تمایل به خرید عسل را دارند و ترجیح می‌دهند که کالاهای اساسی را خریداری کنند.

محمدی بیان داشت: عسل گون کوهی را با قیمت هر کیلو 35 هزار تومان و عسل چهل گیاه کوهی را با قیمت 45 هزار تومان و همچنین عسل کوهستان را با قیمت هر کیلو 90 هزار تومان عرضه می‌کند که این قیمت‌ها، قیمت‌های کارشناسی است و نسبت به سال گذشته هم افزایش نیافته است.

 

* وضعیت تولید اصلاً در کشور خوب نیست

 

در بخش لوازم خانگی که نسبت به سایر بخش‌ها خلوت‌تر بود و مشتریان کمتری در آن حضور داشتند، خانم هاشمی به عنوان تولیدکننده و عرضه‌کننده خُردکن ایرانی گفت: در این نمایشگاه به عرضه کالای برقی تولید داخل اقدام کرده است و استقبال مردم را هم از خرید آن خوب ارزیابی می‌کند.

وی افزود: اصلاً در کشور شرایط تولید خوب نیست و از تولیدکننده حمایت نمی‌شود، زیرا با واردات به تولید داخل به شدت لطمه وارد می‌شود، در حالی که دولت باید واقعاً مانع واردات جنس‌های بی‌کیفیت شود.

هاشمی هم از افزایش قیمت دلار بر روی قیمت تمام‌شده کالا گلایه‌مند بود و اظهار داشت: به هر حال بخشی از مواد اولیه تولید وارداتی است و وقتی افزایش قیمت دلار اتفاق می‌افتد، قیمت تمام‌شده کالای تولید داخل هم افزایش می‌یابد و همین می‌تواند مورد انتقاد مشتریان قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه کالای تولیدی‌اش در داخل بازار نسبتاً خوبی دارد، بیان داشت: متأسفانه به دلیل عدم حمایت دولت و هزینه بالای صادرات اگر چه در برخی از کشورهای همسایه مشتری داشته است، اما تا کنون نتوانسته است تولیدش را به خارج صادر کند.

 

*حضور فعال بانوان در عرضه اقتصاد ایران

از نکات قابل توجه در نمایشگاه حضور پررنگ بانوان برای عرضه کالا بود که برخی از آنها در بخش‌های مختلف از جمله پوشاک تولیدکننده بودند.

 

*عرضه پوشاک چینی به اسم ایرانی در نمایشگاه بهاره

همچنین از نکات قابل توجه دیگر در نمایشگاه بهاره مصلی عرضه پوشاک چینی است که بخشی از آن با عنوان کالای ایرانی عرضه می‌شود.

 

بر اساس این گزارش، در حالی در این نمایشگاه پوشاک چینی عرضه می‌شود که در بخش تولید پوشاک ایرانی هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی تولیدکنندگان پوشاک ایرانی از دپوی کالاهای خود به دلیل نبودن بازار گلایه‌مند هستند.

این گزارش می‌افزاید: اغلب خریداران از قیمت‌های کالاهای عرضه‌شده در این نمایشگاه رضایت نسبی داشتند و در ارزیابی‌های خود، قیمت عرضه کالا را زیر قیمت بازار عنوان می‌کردند، اما نسبت به کیفیت برخی اقلام گلایه‌مند بودند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو