Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: نخستین نشست علمی و تخصصی کنگره بین المللی محققان آرانی با هدف بازشناسی احوال، آراء و آثار و بزرگداشت استادان و شاگردان حوزه درسی کاشان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نخستین نشست علمی و تخصصی کنگره بین المللی محققان آرانی با هدف بازشناسی احوال، آراء و آثار و بزرگداشت استادان و شاگردان حوزه درسی کاشان(قرن سیزدهم) با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، جمعی از پژوهشگران، استادان، دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه منطقه در تالار آزادی دانشگاه کاشان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در این نشست برگزاری چنین کنگره هایی بمنظور شناساندن این مفاخر علمی و دینی به نسل جوان را حایز اهمیت دانست و گفت: الگوگیری از این بزرگان دینی منشاء رشد و سعادت بشری است.

 

آیت الله عبدالنبی نمازی علم را منشاء حیات بشری دانست و افزود: در نظام توحیدی آن چیزی که موجب نجات و سعادت انسان می شود علم است.

 

وی تلاش و مجاهد برای کسب علم را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: فردی که بخواهد عالم شود گام نخستش هجرت و مجاهدت است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید الگو وجود داشته باشد خاطر نشان کرد: دستیابی به مراتب عالیه علم به عنصر هجرت نیاز دارد.

 

وی ملا علی آرانی را یکی از مفاخر و الگوهای بسیار ارزشمند برای استادان و طلاب حوزه های علمیه دانست و افزود: ملا علی آرانی در سال 1177قمری متولد و پس از 67 سال مجاهدت و فراگیری علوم در سال 1244 در گلپایگان دار فانی را وداع گفت.

 

آیت الله نمازی به حدود 56 کتاب ملا علی آرانی در علوم مختلف اشاره کرد و گفت: مرحوم ملا علی آرانی دروس علوم پایه را تا سن 22 سالگی در منطقه کاشان  فرا گرفتند و پس از آن به گلپایگان و برای تکمیل علوم دینی به کربلا هجرت کردند و آثار ماندگاری را از خود بر جای گذاشتند.

 

استاد حوزه و دانشگاه و دبیر علمی این کنگره هم در این نشست از محققان آرانی به عنوان بزرگان و مفاخر علوم دینی یاد کرد و گفت: این کنگره با هدف بازشناسی احوال، آثار و نکوداشت شخصیت علمی ملاعلی آرانی(گلپایگانی)، ملا غلامرضا کاشانی آرانی و ملا محمدعلی عاملی آرانی، از عالمان بزرگ و محقق علوم دینی در قرن سیزدهم برگزار شد.

 

آیت الله احمد عابدی با بیان اینکه این سه عالم بزرگوار از پرچمداران مبارزه با تفکر اخباری گری هستند خاطر نشان کرد: این عالمان دینی کتاب هایی را در خصوص ظن نوشته اند بدین منظور که ما نباید افرادی باشیم که تمام روایات را قطعی بدانیم.

ارائه سخنرانی دکتر سید علی ضیایی در خصوص خدمات علمی فرهنگی و اجتماعی ملا احمد نراقی و ارایه پنل های تخصی از سوی استادان حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام دکتر مصطفی صادقی، دکتر محمد مشهدی نوش آبادی، محسن حجازیان و دکتر رضا شجری از دیگر برنامه های این نشست علمی بود.

پس از نشست کاشان، در شهرهای محل دفن این سه عالم دینی(گلپایگان، نجف اشرف و قم) نیز در روزهای اول، دوم و هشتم اسفند سال جاری نشست هایی تخصصی و علمی در دانشگاه های پیام نور- مرکز گلپایگان، علوم و معارف قرآن کریم -قم و کوفه برگزار خواهد شد.

پایان پیام/513

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اواخر دی‌ماه ۱۴۰۱ بود که به ابتکار جمیله علم‌الهدی همسر آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور ایران، نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در تهران برگزار شد.

در این کنگره ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار و عمدتا سطح بالای کشورهایی، چون ارمنستان، چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، سوریه، لبنان و روسیه حضور داشتند.

این نشست در سه سطح شخصیت‌های فرهنگی، علمی، وزیران و بانوان اول و نیز سلبریتی‌ها برگزار شد و همسران مقامات عالی‌رتبه از جمله همسر نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، عراق، قرقیزستان، صربستان، گینه، نیجریه، سریلانکا و رییس شورای مرکزی زنان ترکمنستان همچنین فرستاده ویژه رییس جمهور سوریه سخنرانی کردند.

یکی از دستاورد‌های این کنگره امضا۱۰ سند و تفاهم‌نامه دوجانبه بود، نمایشگاهی نیز از دستاورد‌های بانوان ایرانی در حاشیه این اجلاس برپا شده بود.

در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار، ارمنستان نامزد برگزاری دومین اجلاس بین‌المللی بانوان تاثیر گذار شده بود و حالا در سفر رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان به ارمنستان، خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان برای برگزاری این کنگره اعلام آمادگی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور در سومین روز سفر خود به ارمنستان با خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان دیدار داشت و در این دیدار زمینه‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی بین دو کشور بررسی شد.

در این دیدار سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، اسدی‌موحد رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان، مصطفوی مدیرکل حوزه اسناد بین‌المللی و دیوسالار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را همراهی می‌کردند.

گفتنی است چنین نشست‌های از بعد دیپلماسی همسران مقامات کشور‌ها حائز اهمیت است که دور دوم این کنگره در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار