Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@00:09:37 GMT

فواید درمانی بی نظیر فندق

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۹۲۹۶

مطالعات علمی نشان داده‌اند که اگر ۱۸ تا ۲۰ درصد از کل کالری‌های مصرفی روزانه را فندق‌های خام و کامل تشکیل بدهند، مزایای زیادی به افراد مبتلا به کلسترول خون بالا می‌رسد. درواقع، میزان کلسترول تام، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید با پیروی از این رژیم غذایی کاهش می‌یابد. همچنین، سلامت شریان‌های اصلی خون و نشانگرهای التهابی در خون نیز با پیروی از همین رژیم غذایی، وضعیت بهتری پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فندق و مواد مغذی و میزان کالری فندق

فندق حاوی مجموعه کامل و گسترده‌ای از مواد مغذی مهم و چربی‌های سالم است، اگرچه کالری زیادی هم دارد. اطلاعات تغذیه‌ای مربوط به هر وعده مصرفی از فندق (برابر با ۲۸ گرم یا ۲۰ عدد مغز فندق کامل) به ترتیب زیر هستند.

کالری: ۱۷۶

کل چربی: ۱۷ گرم

پروتئین: ۴.۲ گرم

فیبر: ۲.۷ گرم

ویتامین ای: ۲۱ درصد از نیاز توصیه‌شده روزانه (RDI)

تیامین: ۱۲ درصد از (RDI)

منیزیم ۱۲ درصد از (RDI)

مِس:‌ ۲۴ درصد از (RDI)

منگنز: ۸۷ درصد از (RDI)

فندق همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین B۶، فولات، فسفر، پتاسیم و زینک (روی) است. به‌علاوه، فندق مقدار زیادی از چربی‌های غیراشباع تک‌زنجیره‌ای و چندزنجیره‌ای را به بدن می‌رساند و همچنین مقادیر مناسبی را از امگا-۶ و امگا-۹ مانند اسید اولئیک oleic acid .با این‌ حال، فندق حاوی اسید فیتیک* Phytic acid است که در روند جذب بعضی از مواد معدنی مانند آهن و زینک (روی) تداخل ایجاد می‌کند.

*اسید فیتیکPhytic acid : جذب آهن، روی و کلسیم را مختل کرده و ممکن است سبب کمبود مواد معدنی شود بنابر این، به آن اغلب به عنوان یک ضد مواد مغذی می گویند.

فندق و خواص آنتی‌اکسیدان‌ آن

مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌هایی که در فندق وجود دارند، ترکیبات فنولیک هستند که نقش مثبت آن‌ها در راستای کاهش کلسترول خون و کاهش التهاب در بدن به اثبات رسیده است. این ترکیبات می‌توانند برای سلامت قلب نیز مفید باشند و از بدن در مقابل ابتلا به سرطان محافظت کنند.

توجه داشته باشید که بخش قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در فندق، در پوست روی مغز آن قرار دارند. با این‌ حال، این ترکیبات مهم عمدتا در مراحل فرآوری‌سازی ضعیف می‌شوند و تاثیر خودشان را از دست می‌دهند. به همین دلیل است که متخصصان می‌گویند فندق را به‌صورت خام و کامل مصرف کنید و پوست روی مغزش را دور نریزید.

فندق مفید برای قلب

مطالعات علمی نشان داده‌اند که اگر ۱۸ تا ۲۰ درصد از کل کالری‌های مصرفی روزانه را فندق‌های خام و کامل تشکیل بدهند، مزایای زیادی به افراد مبتلا به کلسترول خون بالا می‌رسد. درواقع، میزان کلسترول تام، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید با پیروی از این رژیم غذایی کاهش می‌یابد. همچنین، سلامت شریان‌های اصلی خون و نشانگرهای التهابی در خون نیز با پیروی از همین رژیم غذایی، وضعیت بهتری پیدا می‌کنند.

مطالعات دیگری نشان می‌دهند که وجود اسیدهای چرب، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، پتاسیم و منیزیم در فندق، به عادی‌سازی سطح فشار خون کمک می‌کند و مصرف ۲۸ گرم فندق خام و کامل در طول هر روز با بهبود در پارامترهای سلامت قلبی مرتبط است.

فندق و کاهش میزان ابتلا به سرطان

فندق دارای میزان زیادی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، ‌ویتامین‌ها و مواد معدنی است که همگی می‌توانند خاصیت‌های ضدسرطانی فندق را افزایش بدهند. توجه داشته باشید که فندق در میان دیگر مغزهای خام مانند پسته و گردو، بالاترین میزان از آنتی‌اکسیدان‌های خاصی به‌نام پروآنتوسیانیدین‌ها Procyanidin را در خود گنجانده است.

بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که پروآنتوسیانیدین‌ها می‌توانند به پیشگیری از ابتلا به بعضی از سرطان‌ها و همچنین درمان آن‌ها کمک کنند. محققان تصور می‌کنند که پروآنتوسیانیدین‌ها از بدن در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت به عمل می‌آورند و خاصیت تنظیمی برای آنزیم‌ها دارند.

افزون بر این‌ها، فندق سرشار از ویتامین E است که باز هم نوعی آنتی‌اکسیدان قدرتمند محسوب می‌شود و از بدن در مقابل آسیب‌های سلولی خاصی محافظت می‌کند که توانایی ایجاد یا تقویت سرطان را دارند.

فندق موثر در کاهش التهاب

مصرف فندق با کاهش نشانگرهای التهابی در بدن مرتبط است،‌ زیرا میزان زیادی از چربی‌های سالم در این مغز خام وجود دارد. البته بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف فندق به‌ تنهایی نمی‌تواند برای کاهش نشانگرهای التهابی کافی باشد، بلکه برای دستیابی به این هدف باید رژیم غذایی افراد از نظر کل کالری‌های مصرفی کنترل شود.

ضمن این‌که اگر می‌خواهید فندق از این نظر واقعا تاثیرگذار باشد، باید این مغز را به‌ صورت خام و همراه با پوست روی مغزش مصرف کنید.

منبع: سیمرغ

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۹۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • فواید و مضرات روغن حیوانی