Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@14:35:38 GMT

تولید نانوکامپوزیت‌های ضدمیکروب با پوست میگو

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۹۳۹۰

تولید نانوکامپوزیت‌های ضدمیکروب با پوست میگو

محققان کشور در صدد آمدند تا نانوکامپوزیت‌هایی بر پایه نانوذرات کیتوسان و با بهره‌گیری از پوسته میگو تولید کنند که در صنایع مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، باکتری‌های بیماری زا همه جا وجود دارند به‌خصوص بیمارستان‌ها که باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها وقتی زمینه رشد آنها فراهم شود رشد می‌کنند و آلودگی ایجاد می‌کنند؛ به دلیل این که این باکتری‌ها بیماری‌زا هستند می‌توانند سلامت انسان را به خطر بیندازند همچنین آلودگی‌های باکتریایی و قارچی مواد غذایی علاوه بر تهدیدات سلامتی جامعه ضایعات مواد غذایی را افزایش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو محققان تلاش کردند تا با فناوری نانو، کامپوزیت‌های ضدمیکروب را تولید کنند که در صنایع مختلف نساجی، آرایشی و بهداشتی و صنایع مواد غذایی کاربرد دارند. این نانوکامپوزیت بر پایه نانوذرات کیتوسان است.

کیتوسان یک پلیمر با منشا زیستی و زیست سازگاری است که از کیتین مشتق می‌شود.این زیست پلیمر دارای خواص ضدمیکروبی است و وقتی به نانوذرات خود تبدیل می‌شود اثر ضدمیکروبی آن بهبود می‌یابد.

بعضی از باکتری‌های گرم منفی حساسیت کمتری نسبت به کیتوسان از خود نشان می‌دهد به همین دلیل در این پژوهش نانوذرات کیتوسان با یک پپتید فعال اصلاح و سنتز شد که علاوه بر حساسیت قارچ‌ها و باکتری‌های گرم مثبت به باکتری‌های گرم منفی هم حساسیت نشان می‌هند به طوری که اثر ضدمیکروبی در آن فعال می‌شود.

کیتوسان پلیمر سازگار، زیست‌ تخریب‌پذیر و فاقد سمیت است که به‌راحتی در سیستم بیولوژیکی تجربه می‌شود، این زیست پلیمر از کیتین مشتق می‌شود که عمدتا از پوسته میگو استحصال می‌شود.

نانوکامپوزیت کیتوسان حاوی پپتید فعال است که با غلظت خیلی پایین اثر ضدمیکروبی خود را دارند؛ این نانوماده باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت و طیف وسیعی از قارچ‌ها را از بین می‌برد. اثر ضدمیکروبی سریع به دلیل برهم‌کنش الکترو استاتیکی کیتوسان با دیواره میکروبی و همچنین اثر کشندگی باکتری در غلظت بسیار پایین به خاطر پپتید فعال ضدمیکروب از خواص این محصول به شمار می‌رود.

این محصول در انواع منسوجات و بانداژهای ضدمیکروب، ضدعفونی کننده دهان، جلوگیری از فساد مواد غذایی، ضدعفونی کردن سطوح مختلف از جمله بیمارستان‌ها، جلوگیری از تولید بوی بدن و پا و بندآورنده سریع خونریزی استفاده می‌شود.

از آنجایی که سالانه ۱۱ درصد از هزینه‌های سلامت در دنیا و همچنین بیشتر از آن در ایران صرف بهداشت و جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی می‌شود، به همین دلیل نانومواد ضدباکتری همچون نانوذرات نقره در سال‌های اخیر به صورت گسترده‌ای در زمینه پزشکی و بهداشتی تولید صنعتی شده‌اند و بازار آن با وجود محدودیت‌ها و تهدید سلامت جامعه رو به رشد است؛ در حالی که نانوذرات کیتوسان یک ضدمیکروب بسیار قوی محسوب می‌شود.

این نانوکامپوزیت مخاطرات نانوذرات نقره را نداشته و یک محصول زیست‌سازگار محسوب می‌شود بنابراین انتظار می‌رود این محصول در آینده جای نانوذرات نقره را در صنعت پزشکی و بهداشتی گرفته و دامنه کاربرد آن به حوزه‌های دیگری همچون آب و فاضلاب، فیلتراسیون آب و هوا، داروسازی و صنایع مواد غذایی گسترش یابد.

این محصول با همکاری علیرضا صابر، مسئول فنی طرح، آرش شفیعی مسئول تحقیق و توسعه طرح و هومن زارع مسئول فروش و ارتباط با مشتری به تولید رسیده است.

منبع: مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۹۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند