Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرود-فرماندار شاهرود با بیان اینکه از مجموع ۴۵طرح بومگردی سطح استان سمنان، ۲۲ مورد مربوط به شاهرود است، گفت: یکی از ظرفیت‌های تولید ثروت در روستاها گردشگری است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی ظهر چهارشنبه در شورای اداری شاهرود که به میزبانی فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، ضمن بیان اینکه نیمی از بومگردی استان سمنان متعلق به شاهرود است، تأکید کرد: ۲۲ زیر ساخت بومگردی در شاهرود ایجادشده که نشان‌دهنده ظرفیت‌های خوب جذب گردشگری در این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بومگردی نقش ویژه‌ای در اشتغال روستایی و تولید ثروت دارد اما باید توجه داشت که این مقوله نباید جایگزین تولیدات دامداری و کشاورزی در روستاها باشد امروز ما معتقد هستیم روستا باید کارکرد تولید محور خود را با توجه به ظرفیت‌های موجود حفظ و حتی ازنظر کیفی گسترش دهد لذا اولویت‌های ما در روستاها نخست تولید کشاورزی و دامداری و سپس گردشگری است.

اجرای ۸۹۰هکتار آبیاری تحت فشار

معاون استاندار سمنان بابیان اینکه یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت، تولید ثروت در سطح روستاها است، تأکید کرد: اگر آب‌رسانی، بهسازی معابر روستایی، گاز و سایر زیرساخت ا وارد روستایی شود اما تولید ثروت وجود نداشته باشد، حضور روستایی در روستاها معنایی ندارد امروز اولویت نخست روستایی معاش است و لذا ما به دنبال تولید ثروت در روستاها با اولویت کشاورزی، دامداری و گردشگری هستیم.

هاشمی بابیان اینکه چرخ اقتصاد نظام، به دست توانمند مردم به‌خصوص در تولید مایحتاجی مانند گندم می‌چرخد، گفت: پیش از انقلاب اسلامی، کشور توان تأمین ۳۳ روز مواد غذایی را داشت اما امروز در زمره صادرکنندگان برتر مواد غذایی غرب آسیا هستیم به‌نحوی‌که سازمان فائو طبق آمار سال ۲۰۱۴ خود، اعلام کرد ایران اسلامی در زمره کشورهای برتر در زمره تولید است که باید ظرفیت‌های روستاها در این بخش تولید، مدنظر مسئولان شهرستان شاهرود باشد.

وی در دیگر بخش سخنان خود درباره تولید ثروت در روستاها و بابیان اینکه در سال جاری ۸۹۰هکتار آبیاری تحت‌فشار شامل ۶۷۰ هکتار آبیاری قطره‌ای در راستای مصرف بهینه آب و تولید ثروت در روستاهای شهرستان شاهرود صورت گرفته است، بیان کرد: به دلیل مصرف بهینه آب که یک ضرورت محسوب می‌شود، آبیاری قطره‌ای که از سال۷۱ و در زمان هاشمی رفسنجانی مطرح شد، تاکنون شش هزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری تحت‌فشار در شاهرود انجام‌شده که از این میزان، تنها دو هزار و ۵۰۰ هکتار از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم شکل‌گرفته است.

آغاز دوران طلایی اشتغال روستایی

رئیس شورای اداری شاهرود در ادامه به ارائه گزارش از تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت و بابیان اینکه امروز دوران طلایی اشتغال روستایی در این شهرستان را شاهد هستیم، گفت: درگذشته اگر یک روستایی نیازمند تسهیلات روستایی بود مشکلات وسیعی را داشت اما در حوزه سایت کارا(ویژه اشتغال روستایی) شش هزار میلیارد تومان با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی برداشته شد که در کنار شش هزار میلیارد تومان کمک دولتی توسط چهار بانک عامل به شکل تسهیلات اشتغال روستائیان پرداخت می‌شود.

هاشمی بابیان اینکه سود تسهیلات اشتغال روستایی به‌طور میانگین شش درصد است، تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که روستائیان در حوزه دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی با آن روبرو بودن، تضامنی بود که امسال هشت مورد ضمانت را که در حوزه روستاها وجود دارد، بابت ضمانت تسهیلات پذیرفته می‌شود که یکی از موارد آن ثبت صدور اسناد روستایی محسوب می‌شود که خوشبختانه با تلاش مسئولان این امر با تسهیل روبرو است.

وی افزود: سهم شاهرود از تسهیلات اشتغال روستایی استان ۳۲ درصد بود که با تلاش‌های صورت گرفته این مقوله به ۳۵.۷درصد افزایش یافت که باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرد تا شاهد تحول خوبی در شهرستان باشیم چراکه این تسهیلات می‌تواند در حوزه‌های مختلف شامل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، فرش‌بافی، صنایع کوچک، اشتغال خانگی و ده‌ها مورد دیگر پرداخت شود و همچنین باید در نظر داشت که این تسهیلات قابل‌برگشت است و لذا اگر در حوزه شهرستان از آن بهره کافی برده نشود، این فرصت از دست می‌رود.

احتمال سفر وزیر علوم به شاهرود

رئیس شورای اداری شاهرود با اشاره به دیدار خود با وزیر علوم با همراهی نماینده مردم شاهرود و میامی، گفت: وزیر علوم قول سفر به شاهرود را در این نشست اعلام شد که امیدواریم در سال آتی شاهد تحول خاصی در حوزه دانشگاه‌های شاهرود باشیم.

هاشمی در دیگر بخش سخنان خود، بابیان اینکه در سال جاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان، پیشنهاد تخصیص اعتبارات را از شهرستان‌ها مطالبه کردند که برای نخستین بار در این امر، نظر شهرستان‌ها پرسیده شد، گفت: این امر خوشبختانه توانسته تا حد زیادی به شهرستان‌ها کمک کند اما نیز در مجموعه فرمانداری شاهرود خواستار تخصیص اعتبارات بر اساس اولویت‌ها شدیم که در وهله نخست آن‌ها مقوله آب قرار دارد که امیدواریم در این حوزه عملکرد خوبی را داشته باشیم.

وی در خاتمه گفت: از برنامه‌های خوبی که با محوریت مردم در دهه فجر برگزار شد، راهپیمایی پرشور ۲۲بهمن بود که خوشبختانه در کنار یادواره‌های شهدای اصناف، شهی روستاها، شهدای انقلاب اسلامی شهرستان و ده ها برنامه دیگر در تاریخ شهرستان به ثبت رسید و امیدواریم پاسخگوی این اعتماد مردم به مسئولان نظام اسلامی باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۹۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • شوراها از ارکان مردم‌سالاری دینی هستند
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • ۱۵۴ پنل خورشیدی در روستاهای دیلم راه اندازی می‌شود
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد