Web Analytics Made Easy - Statcounter


قم – رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم گفت: ۴۷۴ ناشر داخلی و خارجی با بیش از ۸۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه‌های کتاب دین و کتاب استانی قم شرکت کردند.

امتداد نیوز، گروه استان‌ها – سمانه سادات فقیه سبزواری: پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دین همزمان با سیزدهمین نمایشگاه کتاب استانی طی روزهای اخیر در محل مصلی قم در حال برگزاری است که این نمایشگاه با استقبال گسترده اقشار مختلف مردم و طلاب حوزه علمیه و پژوهشگران مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در رابطه با وضعیت این نمایشگاه و مشکلات برگزاری آن و علت اینکه چرا نمایشگاه در مصلی برگزار شده با رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم به گفت‌وگو نشستیم.

حمید خرمی در گفت‌وگو با امتداد نیوز، اظهار داشت: متأسفانه برگزاری نمایشگاه در قم با محدودیت فضای نمایشگاهی مواجه است و تنها محلی که از آن به عنوان فضای نمایشگاهی در قم یاد می‌شود نمایشگاه دائمی انتهای خیابان خاکفرج است که مشکلات خاص خود را به دنبال دارد.

وی با اشاره به مشکلات برگزاری نمایشگاه در محل نمایشگاه دائمی قم، تصریح کرد: به دلیل محدودیت فضا نمی‌شود بیش از ۹۰ غرفه در این محل جانمایی کرد ولی در حال حاضر بیش از ۳۲۰ غرفه در مصلی قدس تعبیه شده و ناشران داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، با اشاره به علل برگزاری دو نمایشگاه کتاب دین و کتاب استانی به صورت همزمان، عنوان کرد: در مرحله نخست مقرر شده بود با توجه به روزهای پایانی سال فقط نمایشگاه کتاب دین برگزار شود ولی با توجه به اینکه فضای نمایشگاهی در قم نداشتیم و نمایشگاه کتاب استانی نیز هنوز برگزار نشده بود تصمیم گرفتیم که هر دو نمایشگاه را به صورت همزمان برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه برگزاری این دو نمایشگاه به صورت مجزا تقریباً غیرممکن بود، اظهار داشت: تفکیک این دو نمایشگاه از یکدیگر هزینه گزافی را به دنبال داشت و با توجه به محدودیت فضا نمی‌شد که دو بار از فضای مصلی استفاده کرد.

استقبال گسترده طلاب و بیوت مراجع از نمایشگاه کتاب دین

خرمی، مخاطبان نمایشگاه کتاب دین را طلاب و پژوهشگران دینی دانست و گفت: برگزاری این نمایشگاه بیش از پیش مورد استقبال علما، بیوت مراجع و طلاب قرار گرفت و از بدو بازگشایی این نمایشگاه با حضور آیت الله العظمی سبحانی از مراجع تقلید، روزانه صدها نفر از طلاب در این نمایشگاه حضور یافته و نسبت به خرید کتب مورد نظرشان اقدام می‌کنند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم همچنین با اشاره به استقبال گرم مردم از برگزاری نمایشگاه کتاب استانی بیان کرد: دانشجویان، دانش آموزان و علاقمندان به فرهنگ و ادب برای تهیه کتب مورد علاقه خود هر روز به نمایشگاه مراجعه می‌کنند و در شب‌ها نیز شاهد حضور پرشور خانواده‌ها در نمایشگاه کتاب استانی هستیم.

تخصیص یارانه به نمایشگاه‌های کتاب دین و کتاب استانی

وی با اشاره به یارانه‌ای که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاهی ایران با حمایت بانک شهر برای برگزاری این دو نمایشگاه تخصیص یافت، گفت: توزیع بن کارت‌های نمایشگاه‌های کتاب توسط بانک شهر انجام می‌شود که برای مجموع هر دو نمایشگاه مبلغ یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان بن کارت در نظر گرفته شده و در حال توزیع است.

بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب بسیار فعال است و کتب گوناگونی عرضه می‌شود

خرمی همچنین به امکانات ویژه‌ای که امسال در نمایشگاه کتاب در نظر گرفته شده اشاره و بیان کرد: برای تحصیل‌کردگان در مقطع دکتری و پژوهشگران مبلغ ۵۰۰ هزار تومان یارانه در نظر گرفته شده است.

وی همچنین مبلغ بن کارتی که به طلاب عادی اختصاص یافته را ۱۵۰ هزار تومان ذکر کرد و گفت: افراد عادی نیز می‌توانند مبلغ ۱۰۰ هزار تومان بن کارت دریافت کنند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان مطرح کرد: امسال بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب استانی بسیار فعال است و کتب گوناگون مرتبط با این موضوع در نمایشگاه عرضه می‌شود.

خرمی از برگزاری نشست‌های تخصصی دفاع مقدس در حاشیه نمایشگاه خبر داد و بیان کرد: در یکی از این نشست‌های تخصصی خانواده شهید همدانیان حضور داشتند.

سهم خاص کودکان و نوجوانان در دو نمایشگاه کتاب دین و کتاب استانی

وی با اشاره به حضور ویژه بخش کودک و نوجوان در نمایشگاه کتاب دین، عنوان کرد: کتب دینی کودکان در این بخش به نمایش گذاشته شده و همچنین در نمایشگاه کتاب استانی نیز بخش کودک و نوجوان نیز حضور فعالی دارد.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم گفت: ۲۵ ناشر تخصصی کودک با ۵ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب دین حضور دارند که این کتب در سه سال گذشته منتشر شده است.

خرمی با تأکید بر اینکه ۵۰۰ عنوان کتاب کودک به زبان‌های گوناگون عربی، انگلیسی و فرانسه ترجمه و در نمایشگاه کتاب دین به نمایش گذاشته شده است، بیان کرد: بخش جانبی کودک که شامل قصه‌گویی، میز کودک، کارگاه رنگ آمیزی و سری مسابقات کتابخوانی می‌شود نیز از جمله ویژگی‌های این نمایشگاه است که آن را نسبت به سال‌های گذشته متمایز می‌کند.

۵۰۰ عنوان کتاب کودک به زبان‌های گوناگون عربی، انگلیسی و فرانسه ترجمه و در نمایشگاه کتاب دین به نمایش گذاشته شده است

وی با اشاره به ایجاد بخش اطلاع‌رسانی در نمایشگاه‌های کتاب دین و کتاب استانی، تصریح کرد: این بخش در قسمت ورودی نمایشگاه دایر شده و مخاطبان هر کتابی را که در نمایشگاه در حال عرضه باشد را می‌توانند توسط بخش اطلاع‌رسانی به آسانی یافته و خریداری کنند.

خرمی با اشاره به وعده استاندار قم در ارتباط با ایجاد فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، گفت: در صورتی که زمین مناسبی در اختیار وزارت ارشاد و یا صنف ناشران و کتابفروشان گذاشته شود، دغدغه برگزاری نمایشگاه کتاب که هرسال با آن دست به گریبان هستیم برطرف خواهد شد.

وی افزود: در صورتی که از سوی مسئولان فضایی به نمایشگاه کتاب اختصاص یابد، آمادگی برگزاری نمایشگاه ملی کودکان و نوجوانان، یاد یار مهربان و نمایشگاه کتب تخصصی را نیز در کنار نمایشگاه کتاب دین و کتاب استانی، داریم ولی در هر حال حاضر به دلیل نبود فضای مناسب به اجبار به برگزاری یک یا دو نمایشگاه کتاب در سال اکتفا کردیم.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم با اشاره به حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب دین، اذعان کرد: ۱۰۷ ناشر از کشورهای اسلامی عراق، لبنان، سوریه و ترکیه در این نمایشگاه شرکت کردند و کشورهایی مانند مصر، عربستان و تونس نیز به دلیل محدودیتی که داشتند کتب خود را به واسطه ناشرانی که نماینده آن‌ها بودند در این نمایشگاه عرضه می‌کنند.

وی همچنین از عرضه ۲۷ هزار و ۶۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب دین توسط ناشران خارجی خبر داد و گفت: چاپ این کتب در بازه زمانی سال ۲۰۱۲ به بعد است.

خرمی، ناشران داخلی در نمایشگاه‌های کتاب دین و کتاب استانی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ۹۴ ناشر داخلی با ۵۱ نمایندگی در نمایشگاه کتاب دین و ۱۴۵ ناشر نیز با ۲۵ هزار و ۱۷۵ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب استانی شرکت کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، مجموع کل ناشران را در نمایشگاه‌های کتاب دین و کتاب استانی را ۴۷۴ ناشر با بیش از ۸۰ هزار عنوان کتاب ذکر کرد و گفت: تخفیفت بسیار خوبی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد با بن کارت‌های بانک شهر در این دو نمایشگاه به خریداران داده می‌شود.

قابل ذکر است که نمایشگاه کتاب دین و نمایشگاه کتاب استانی قم که از ۲۶ بهمن‌ماه آغاز شده تا ۵ اسفندماه در ساعت‌های ۹ تا ۱۳ و ۱۵ تا ۲۰ پذیرای علاقمندان است.

true برچسب ها : حمید خرمی قم نمایشگاه کتاب قم true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نشر آموت با ۱۸۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟