Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی کوچی در گفت‌وگویی در توضیح آخرین اطلاعات از دلیل سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج، گفت: نظر قطعی را می‌توان بعد از پیدا شدن جعبه سیاه داد. ما تاکید داریم که باید هر چه سریعتر جعبه سیاه پیدا و باز شود. برای این کار نیز تیم هفت نفره‌ای از فرانسه در ایران مستقر شده و باید هر چه سریعتر اطلاعات جعبه سیاه استخراج و به اطلاع مردم رسانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ابهامات بسیاری در مورد دلیل برخورد هواپیما با کوه وجود دارد که مهمترین دلیل اجازه پرواز هواپیما علیرغم وضعیت جوی نامناسب و بدی آب و هوا است.

رضایی با طرح این پرسش که چرا اجازه پرواز داده شده است؟ گفت: شرایط جوی این منطقه به گونه‌ای است که مرتبا شرایط آب و هوایی تغییر پیدا می‌کند. ظاهرا زمانی که هواپیما در منطقه و ارتفاعات دنا رسیده با موجی از ابرهای فشرده و توربولانس دمای پایین و برف مواجه شده که ما گزارشاتی از امکان رعد و برق نیز داریم. اینها ابهامات را زیاد می‌کند که آیا باید در این شرایط آب و هوایی اجازه پرواز داده می‌شد یا خیر؟

رییس کمیسیون عمران با بیان اینکه دلیل احتمالی برخورد با کوه کاهش دید خلبان است، گفت: ظاهرا آنقدر ابرها پایین آمده که کوه را در بر گرفته است. طبیعتا در چنین شرایط آب و هوایی باید ابرها به اندازه‌ای از کوه بالاتر باشد که وقتی هواپیما از ابرها پایین می‌آید و ارتفاع را کم می‌کند بتواند کوه را ببیند و برای میزان ارتقا گرفتن تصمیم‌گیری کند ولی ظاهرا آنقدر ابرها پایین بوده که داخل کوه آمده، وقتی خلبان هواپیما را از میان ابرها رد می‌کرده به کوه برخورد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ‌نباید شرایط جوی این منطقه را دور از ذهن نگه داشت. این منطقه دارای شرایط آب و هوایی متلاطم بوده که ابرهای متراکمی در آنجا نیز در رفت و آمد است.

رییس کمیسیون عمران درباره اینکه چرا خلبان چنین شرایط آب و هوایی را در زمان پرواز اعلام نکرده است، گفت: ‌ظاهرا خلبان از وسط ابرها می‌گذشته و ارتفاع را کم می‌کرده تا ابرها را رد کند. سوال ما این است که چرا مرکز کنترل و عملیات شرکت آسمان با این وضعیت آب و هوایی اصلا اجازه پرواز داده است. وقتی قرار است پروازی از منطقه صفر تا ۱۰۰ انجام شود معمولا زمان تخریبی پرواز و آب و هوایی که در آن مدت وجود دارد سنجیده می‌شود و بعد اجازه پرواز می‌دهد. ما سوال‌مان این است که آیا چنین پیش‌بینی‌هایی صورت نگرفته که هواپیما با ابرهای متراکم شده است؟ البته که خلبان نیز در زمان پرواز هیچ موردی را گزارش نکرده است.

رضایی کوچی افزود: ما تمامی این ابهامات را در جلسات متعدد در کمیته‌ای مشخص مورد بررسی قرار دادیم. بنده با کاپیتان میرقادری خلبانی که شب قبل از حادثه با این  هواپیما پرواز داشته صحبت کردم که او توضیح داد که هواپیما هیچ نقص فنی در زمان پرواز او نداشته است. منتهی خلبانان دیگر که در همان روز پرواز داشتند گفتند که در طول مسیر درگیر باران، ابر و یخ زدگی شدند و مرتب دستگاه ضد یخ هواپیما را روشن می‌کردند. اینها حکایت از شرایط جوی نامناسب آن منطقه دارد.

وی با قاطعیت به بیان این نکته پرداخت که هواپیما به دلیل شرایط جوی و آب و هوایی به کوه برخورد کرده است.

وی گفت: هواپیما در ارتفاع ۲۱ هزار تایی حرکت می‌کرده که اجازه کاهش ارتفاع تا ۱۸ هزار تا را می‌خواهد، چنین اجازه‌ای به او داده می‌شود اما در نهایت در ارتفاع ۱۳ هزار تا به کوه برخورد می‌کند. سوال این است که چه شد هواپیما چهار هزار تا از آن چیزی که مجوز داده‌اند، پایین آمده و اصلا چرا این کار را کرده است.

رییس کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: این احتمال وجود دارد که در ابرهای متراکم و توربولانس گیر کرده یا موتورش یخ زده باشد که اگر هواپیما دچار یخ زدگی موتور شود، مثل توده یخ به پایین کشیده می‌شود. اینها همه سوالاتی است که باید منتظر باشیم جعبه سیاه پیدا شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۴۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، روند نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی یکی از اولویت های اصلی در بخش حمل ونقل به شمار می رود که در حال حاضر این روند توسط شرکت های حمل ونقل هوایی در حال انجام است و از سوی دیگر با توجه به تاکید وزیر راه وشهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان هوایی و استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای احیا و بازسازی ناوگان بخش هوایی در دستور کار قرار گرفته است که این اقدام خود یکی از مهم ترین برنامه های است که در دستور کار تمامی بخش ها قرار گرفته است.

براساس این گزارش پیش از این محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خرید هوشمندانه هواپیما و هدفمند کردن این موضوع و جلوگیری از اعمال سلیقه با توجه به نیاز کشور را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم و در صورت عدم تامین این تعداد، عرضه و تقاضا هماهنگ نیستند.

وی تصریح کرد: از موضوعات مهم کارخانه هواپیماسازی سرریز دانش تخصصی، تولید قطعات زیرساخت و هم افزایی در حوزه فرودگاهی است.

در همین رابطه صابر نوروزی، سخنگوی شرکت هواپیمایی اعلام کرد: یک فروند هواپیمای بوئینگ MD-83 با شماره ثبت EP-CPV با تامین موتور، قطعات مورد نیاز، انجام چک های دوره‌ای و دریافت لیوری جدید و با انجام بدون مشکل تست پروازی وارد چرخه عملیاتی هواپیمایی کاسپین شد و خوشبختانه موضوع زمینگیری هواپیماهای MD این شرکت به دلیل نبود موتور، قطعات و... به اتمام رسید.

نوروزی با بیان اینکه  با ورود این هواپیما تعداد ۱۴۶ صندلی در دو کلاس بیزینس و اکونومی به چرخه پروازی ناوگان هوایی کشور افزوده شده است گفت: با بازگشت هواپیما به چرخه پروازی با میانگین ۶ سورتی پرواز روزانه ماهانه ۲۲٫۰۰۰ صندلی افزوده خواهد شد.

نوروزی با تشریح وضعیت ناوگان هواپیمایی کاسپین گفت: با توجه به اجرا گذاشتن سیاست توسعه ناوگان و افزایش بهره وری شرکت توسط مدیریت محترم عامل، کاپیتان عادل نورعلی و با تلاش متخصصان مجموعه های مهندسی تعمیرات و صلاحیت پروازی و تدارکات خارجی شرکت، اکنون ۸ فروند هواپیما از ناوگان بوئینگ MD و بوئینگ B737 فعال هستند.

وی  گفت: در مدت یک ماه نیم اخیر سه فروند هواپیما به ناوگان این شرکت اضافه گردیده و به حول قوه الهی با برنامه ریزی دقیقی که صورت پذیرفته تا یک ماه آتی با اضافه شدن دو فروند دیگر، تعداد ناوگان فعال این شرکت به ده فروند خواهد رسید که به نوعی یک رکورد بی نظیر در سال های اخیر برای این شرکت محسوب می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • نقص فنی در پرواز هواپیمای مشهد-تهران
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است
  • پایگاه شکاری چابهار یکی از یگان‌های عملیاتی و استراتژیک نیروی هوایی ارتش است
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد