Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@22:47:17 GMT

روحانی: قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره نیست

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۲۴۹۳۵

روحانی: قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره نیست

رئیس‌جمهور در دیدار با وزیر امور خارجه هلند گفت: قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره نیست.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن‌ روحانی رئیس جمهور در دیدار خانم"سیخرید کاخ" وزیر امور خارجه هلند، با تشکر از ابراز همدردی دولت هلند به‌مناسبت حادثه غمبار سقوط هواپیما گفت: هیچ مانعی در روند روابط رو به رشد دو کشور نیست و ما آماده توسعه این روابط در همه بخش‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ظرفیت‌های گسترده برای تقویت همکاری‌های ایران و هلند اشاره کرد و اظهار داشت: سطح مبادلات تجاری دو کشور هم‌اکنون حدود یک میلیارد یورو است که این رقم باید ارتقاء یابد.

رئیس جمهور تقویت همکاری‌های بانکی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی ضروری خواند و با تأکید بر اهمیت تشویق و ترغیب بانک‌های هلندی به ایجاد پیوندهای استوارتر با طرفهای ایرانی خود  از سوی دولت هلند، گفت: ایران از حضور و مشارکت شرکت‌های هلندی در پیشبرد طرحهای مرتبط با حوزه‌های انرژی، محیط زیست، کشاورزی، حمل‌ونقل و صرفه‌جویی در مصرف انرژی  و گردشگری حمایت می‌کند.

روحانی همچنین با یادآوری نقش برجام در تقویت همکاری‌های مشترک و با تأکید بر اینکه "برجام یک مجموعه‌ای است که نمی‌توان چیزی به آن افزود و یا از آن کم کرد"، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تا زمانی که طرف‌های مقابل به تعهداتشان در برجام پایبند باشند، برای حفظ آن، همه تلاش خود را به‌کار می‌گیرد و بی‌تردید میان هفت کشور، آغازگر نقض برجام نخواهد بود.

روحانی با بیان نقش اتحادیه اروپا در روند تدوین برجام و ضرورت تداوم این نقش ارزشمند و سازنده برای حفظ و ثبات آن، گفت: جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های خوبی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است و ۹ گزارش آژانس تأیید می‌کند که تهران به‌خلاف برخی طرف‌ها که صددرصد به تعهداتشان عمل نکرده‌اند، به همه تعهداتش پایبند بوده و به آنها عمل کرده است.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به جوسازی و فضاسازی‌های هدفمند برخی کشورها علیه برنامه موشکی ایران، به مرور دوران دفاع مقدس و موشک‌باران شهرهای ایران از سوی رژیم صدام و سکوت مجامع بین‌المللی از یک‌سو و خودداری کشورها از فروش موشک برای پاسخ متقابل به تجاوزات دشمن بعثی از سوی دیگر پرداخت و تأکید کرد: مردم ما با داشتن این تجربه تاریخی و امنیت ملی کشورشان، نسبت به طرح هر موضوعی در این ارتباط حساس بوده و به‌راستی و درستی معتقدند که قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره نیست.

روحانی افزود: ما در عین حال علاقه‌مندیم راجع به فروش گسترده تسلیحات مخرب به کشورهای منطقه که عمدتاً از سوی کشورهای غربی انجام می‌گیرد، با دوستانمان گفت‌و‌گو کنیم؛ مخصوصاً فروش هواپیماها و موشک‌های مرگ‌باری که از آنها برای کشتار و آواره کردن مردم و نابودی مناطق مسکونی و زیرساخت‌های یمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس‌جمهور، انتقال موشک از ایران به یمن را اتهامی کاملاً نادرست و بی‌اساس دانست و با بیان اینکه طرح این اتهامات بی‌اساس نمی‌تواند به حل مشکلات کمک کند، گفت: باید به‌جای این فرافکنی‌ها، تلاش‌ها در مسیر پایان فوری جنگ، برقراری آتش‌بس، کمک به مردم به‌‌شدت نیازمند یمن و در نهایت آماده‌سازی زمینه برای آغاز‌ گفت‌وگو‌های یمنی ــ یمنی،  متمرکز شود.

روحانی تصریح کرد: ایران اسلامی از هر تلاشی در این راستا حمایت و پشتیبانی خواهد کرد و آماده گفت‌وگو با دوستان خود در اتحادیه اروپا برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه و همچنین ادامه مبارزه با تروریسم است.

وزیر امور خارجه هلند نیز در این دیدار با تسلیت به دولت و ملت ایران به‌مناسبت حادثه سقوط هواپیما و جان باختن شماری از ایرانیان گفت: اتحادیه اروپا و هلند به‌عنوان عضوی از این اتحادیه مصمم‌اند که روابط خود را در همه زمینه‌ها با جمهوری اسلامی ایران گسترش و توسعه دهند.

خانم "سیخرید کاخ" اظهار داشت: شرکت‌های هلندی آماده‌اند که مشارکت فعال‌تری در روند پیشبرد طرح‌های ایران در ارتباط با فناوری‌های نوین، کشاورزی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشند و دولت هلند این شرکت‌ها را برای گسترش فعالیت‌هایشان در ایران، تشویق و ترغیب می‌کند.

وی با تأکید بر تعهد اتحادیه اروپا به اجرای برجام، به نقش برجام در توسعه این روابط در زمینه‌های مختلف اشاره و بر ضرورت تداوم روند گفت‌وگوها میان ایران و اتحادیه اروپا برای تقویت اعتمادسازی در حوزه‌های مورد علاقه تأکید کرد.

وزیر خارجه هلند با اشاره به برنامه موشکی ایران گفت: نیاز برنامه تسلیحاتی ایران برای دفاع از خود را مشروع و آن را به‌رسمیت می‌شناسیم.

وی همچنین با بیان ضرورت تلاش‌ها برای پایان دادن به فاجعه انسانی در یمن گفت: هلند معتقد است که باید فوراً در یمن آتش‌بس برقرار و فرایند گفت‌وگوی ملی در آن کشور برای ایجاد ثبات و امنیت آغاز شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است

 علی فکری امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در حاشیه آغاز به کار رسمی ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق، اظهار کرد: امروز در آغاز به کار این کمیسیون کمیته‌های مقدماتی به بررسی می‌پردازند تا طی امروز و فردا طرفین متون یادداشت تفاهم و اسنادی که دو کشور در سفر مقامات بلندپایه طرفین به امضا برسد، با یکدیگر نهایی کنند.

وی ادامه داد: صورتجلسه مذاکرات طرفین فردا بعد از ظهر در نشست صحن علنی کمیسیون مشترک بین وزیر اقتصاد ایران و وزیر تجارت عراق به امضا خواهد رسید.

فکری به کمیته‌های بررسی اشاره کرد و گفت: پنج کمیته شامل کمیته‌های انرژی، حمل و نقل، تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری و مالی و بانکی می‌شود.

وی در خصوص دستاورد‌های این کمیته تصریح کرد: اکنون ۱۰ سند از سمت ایران در دست مذاکره است و ۱۳ سند دیگر نیز آماده است که اگر دو کشور به تفاهم برسند این ۲۳ سند برای مذاکرات و امضای نهایی در جریان سفر مقامات عالی رتبه می‌تواند آماده شود.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: علاوه بر این اسناد، برخی از پروژه‌های ویژه از جمله توسعه شهرک‌های صنعتی، متوازن سازی روابط اقتصادی بین دو کشور، سرمایه گذاری‌های مشترک بین دوطرف و رفع موانع تجاری چه حوزه مالی و بانکی و چه حوزه مقررات و قوانین وجود دارد را در این نشست پیش میبریم تا با تفاهم ایجاد شده، روابط دو کشور توسعه بیشتری نسبت به حال پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!