Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: دیوان عالی آمریکا روز چهارشنبه حکم کرد شاکیان پرونده‌ای که ایران را به تروریسم متهم کرده‌اند نمی‌توانند اشیای باستانی ایران در موزه‌ای در شیکاگو را مصادره کنند.

به گزارش گروه سیاسی رکنا، دیوان عالی آمریکا روز چهارشنبه در حکمی اعلام کرد اشیای باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند را نمی‌توان برای پرداخت ده‌ها میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی «تروریسم» مصادره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به نوشته رویترز، قضاوت Judgment دیوان عالی آمریکا روز چهارشنبه با ۸ رأی موافق و بدون رأی مخالف در این پرونده به نفع ایران رأی دادند. 
شاکیان این پرونده قصد مصادره مجموعه‌ای از آثار هنری ایران را داشتند که در «دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو» نگهداری می‌شود. 
آنها امیدوار بودند از پول ناشی از این مصادره برای دریافت ۷۱.۵ میلیون دلار غرامت از ایران که به موجب رأی محاکم قضائی آمریکا خود را واجد دریافت آن می‌دانند، استفاده کنند. 
این پرونده پس از آن به دیوان عالی آمریکا ارجاع شد که دادگاه استیناف این کشور در سال ۲۰۱۶ حکم داده بود اشیای باستانی از آن دولت ایران نیستند تا بشود آن‌ها را مصادره کرد.
موضوع محل مناقشه در دیوان عالی آمریکا این بود که دارایی‌های یک کشور خارجی را چه زمان می‌توان مصادره کرده و از آن برای پرداخت غرامت به قربانیان ادعایی تروریسم استفاده کرد. 
ایران یکی از چند کشور و سازمانی است که با رأی دادگاه‌های آمریکایی به پرداخت غرامت در پرونده‌هایی از این دست متهم شده است. رویترز می‌گوید اجرای این حکم‌ها اغلب دشوار بوده‌اند.
قوانین داخلی آمریکا امکان تعقیب قضایی دولت‌های خارجی و مصادره اموال آنها در دادگاه‌های آمریکایی را از شهروندان این کشور سلب می‌کند، مگر آنکه کشور مورد نظر در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار گرفته باشد. ایران، مطابق ادعاهای آمریکا در این فهرست قرار گرفته است. 
قوانین آمریکا همچنین اموال این کشورها که برای مقاصد تجاری در داخل آمریکا نگهداری می‌شوند را قابل مصادره می‌داند. پیش از این قضات دیوان عالی درباره امکان مصادره اموال غیرتجاری، نظیر اشیاء باستانی ایران تردید ابراز کرده بودند. 
شاکیان پرونده خود را قربانیان حمله انتحاری ادعایی سه عضو حماس می‌دانند که در سپتامبر سال ۱۹۹۷ در شهر بیت‌المقدس روی داد.
شاکیان با بیان این ادعا که ایران به دلیل آموزش و حمایت از حماس، متهم اصلی این حمله است به دنبال مصادره مجموعه‌ای از آثار باستانی ایران، از جمله «مجموعه پرسپولیس» بودند که در مرکز شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو نگاه داشته می‌شود. 
قبلا گزارش شده بود دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در این پرونده جانب ایران و دانشگاه شیکاگو را گرفته است. استدلال دولت ترامپ Trump این است که طرح دعوی علیه دولت‌های خارجی در داخل ایالات متحده می‌تواند رفتار متقابل دولت‌های دیگر با آمریکا در دادگاه‌های کشورهای خارجی را در پی داشته باشد. 
«زاخاری تریپ»، نماینده وزارت دادگستری آمریکا چند ماه پیش به قضات دیوان عالی گفت در صورتی که کنگره آمریکا می‌خواست اجازه مصادره اشیای باستانی را بدهد، به صراحت در قانون Law آن را مطرح می‌کرد در حالی که در حال حاضر، قوانین آمریکا بر این مورد صراحت ندارد. 

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات حکم اعدام توماج صالحی؛ احتمال عفو و تخفیف

دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است.

به گزارش مهر، مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: حکم (اعدام توماج صالحی) بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است.

در همین‌باره مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد.

قابل ذکر است سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است

دیگر خبرها

  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • جزییات حکم اعدام توماج صالحی؛ احتمال عفو و تخفیف
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • معارفه رئیس کل دادگستری سیستان وبلوچستان باحضوررییس دیوان عالی کشور
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با حجاب
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است