Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - مجری طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه‌های مرزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای مرحله اول طرح جامع شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی کشور هم اکنون از 63 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

سید رحیم سجادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای این طرح در 400 هزار هکتار از اراضی کشور برنامه ریزی شده که در مرحله اول آن 227 هزار هکتار ساماندهی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: برای مرحله اول این طرح 50 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده که این میزان تا پایان نیمه اول سال 97 در شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه ‌های مرزی، 227 هزار هکتار زمین زراعی هزینه و اجرا می شود.
سجادی با بیان اینکه اعتبارات این طرح به دستور رهبر معظم انقلاب و از محل صندوق توسعه ملی کشور تامین اعتبار می شود، اضافه کرد: حدود 20 تا 30 درصد طرح به احداث باغات اختصاص بافته و در باقی اراضی، مزارع زراعی ایجاد می شود که در تمامی آنها، اجرای سیستم های نوین آبیاری نیز مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته مجری طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه‌های مرزی وزارت جهاد کشاورزی، در پایان مرحله اول این طرح علاوه بر ایجاد 200 هزار شغل در حوزه های مختلف کشاروزی، حدود چهار میلیون و 500 هزار تُن نیز محصول زراعی و باغی در این اراضی نیز تولید می شود.
سجادی گفت: مرحله اول این طرح در 10 استان اجرا می شود که آذربایجان غربی با 61 هزار و 570 هکتار زمین بیشترین و خراسان جنوبی با 300 هکتار کمترین سطح عملیات در دست اجرا را دارند.
به گفته وی، هدف از اجرای پروژه های مصوب در حریم رودخانه های مرزی برای افزایش راندمان آبیاری با مهار آب های مرزی، تثبیت جمعیت در مناطق مرزی و افزایش تولید و اشتغال موثر و افزایش درآمد و رفاه روستاییان است که اتمام آنها نقش موثر و بسزایی در توسعه مناطق مرزی دارد.
وی سهم استان کردستان در مرحله اول اجرای این طرح را 17 هزار و 102 هکتار با 300 میلیارد ریال اعتبار مصوب اعلام کرد و گفت: اجرای طرح در این استان هم اکنون 61 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به عبارتی در بیش از هشت هزار و 600 هکتار اجرا شده است.
سجادی با بیان اینکه وزارت نیرو در این طرح عهده دار نگهداری و ذخیره آب است، تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد اجرای مرحله دوم این طرح را بزودی به نهادهای ذیصلاح پیشنهاد کند تا در صورت تامین اعتبار مورد نیاز به محض پایان مرحله اول، اجرای طرح در اراضی باقی مانده نیز آغاز شود.
به گزارش ایرنا، 50 درصد درصد از 17 هزار و 102 هکتار اراضی مورد هدف طرح جامع ساماندهی رودخانه های مرزی کشور در کردستان برای احداث باغ و نیم دیگر آن برای احداث مزارع آبی در نظر گرفته شده است.
پروژهای پایاب سد ژاوه سنندج با یک هزار هکتار، پایاب سد آزاد سنندج با چهار هزار و 300 هکتار و پایاب سد قشلاق سنندج با یک هزار 500 هکتار به صورت کامل برای توسعه باغات در نظر گرفته شده است.
استان کردستان دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی است که از این میزان ۱۲۰ هزار هکتار آبی است و از میزان کل اراضی آبی نیز حدود ۴۸ هزار هکتار باغ است.
۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن میزان تولید سالیانه محصولات کشاورزی استان کردستان است که ۳۲۰ هزار تن از این میزان مربوط به محصولات باغی است و باقی نیز مربوط به زراعت است.
عمده محصول تولید زراعی این استان مربوط به گندم با حدود ۸۰۰ هزار تن است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تن است.
رودخانه سیروان طولانی ترین رود در استان کردستان است و شاخه های اصلی آن رودهای گاورود و قشلاق است، گاورود از کوه های کان کبود سقز سرچشمه می گیرد و قشلاق از کوه های پیر محمد سرازیر می شود.
قسمتی از این رود، در بخش های میانی باعث ایجاد مرزی بین ایران و عراق می گردد و به منطقه دیاله مشهور است و پس از آن به خلیج فارس می ریزد.
رودخانه قشلاق به طول 90 کیلومتر، رودخانه سیروان به طول 100 کیلومتر، زرینه رود به طول 302 کیلومتر، تلوار به طول 142 کیلومتر و گاورود به طول 120 کیلومتر از جمله رودخانه هایی است که سرچشمه یا بخشی از آن در کردستان جریان دارد.
کردستان 230 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
3034/9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۲۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها

قطره از بارش‌ پراکنده باران در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: بیشترین بارش‌ها برای شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، فارسان، لردگان، خانمیرزا و فلارد پیش بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید

هشدار هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص فعالیت سامانه بارشی

کارشناس هواشناسی چهارمحال و بختیاری از عشایر و کوهنوردان خواست: از اتراق در حاشیه رودخانه و مسیل‌ها و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی بزرگراه آستارا - آستارا
  • استمرار اقداماتی در راستای ساماندهی کشف رود
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • پیشرفت ۸۵ درصد طرح نور در مازندران
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • پیشرفت فیزیکی مسکن ملی سیستان و بلوچستان به ۵۰ درصد رسید
  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان