Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک سیاستمدار کرد عراقی نزدیک به کردهای سوریه معتقد است که توافق اخیر کردها با دولت دمشق مبنی بر استقرار نیروهای وابسته به ارتش سوریه در عفرین، راه نجات آنها از حملات و تجاوز ترکیه است و در آینده نیز نیروهای سوری در نوار مرزی با ترکیه مستقر می‌شوند. ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲ بین الملل آسیای غربی دفاتر خارجی نظرات

به گزارش گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم، «محمد امین پینجوینی» سیاستمدار شناخته شده کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با اشاره به تجاوز ترکیه به خاک سوریه گفت: دولت ترکیه در پی احیای امپراطوری مدرن عثمانی است و بر این اساس مناطقی از کشورهای جهان به ویژه در منطقه را مجموعه‌ای از خود می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح چرایی حملات مستمر آنکارا به عفرین سوریه گفت: یکی از دلایل این حملات، نقشه ترکیه برای اسکان بیش از دو میلیون عرب اهل سنت وابسته به اخوان المسلمین از عفرین تا قامشلو به طول 800 کیلومتر است، اردوغان با بمباران و حملات فزاینده می‌خواهد این مناطق از ساکنین آن یعنی کردها و اعراب علوی خالی شود و اعراب اهل سنت وابسته به خود را در این مناطق ساکن کند.

محمد امین پینجوینی در پاسخ به سوالی درباره حمایت‌های آمریکا از اکراد سوریه و سکوت این کشور در قبال حملات ترکیه به عفرین هم گفت: آمریکا و کشورهای غربی، سیاست را بر مبنای تحقق منافع خود تدوین و اجرایی می‌کنند، منفعت آنها در آن برهه ایجاب می‌کرد که در مقابله با گروه تروریستی داعش از کردها حمایت کنند.

مشروح این گفتگو را در ادامه مشاهده می کنید:

در سال‌های گذشته به عناوین مختلف شاهد دخالت و اینک تجاوز ترکیه در سوریه بوده‌ایم. علت اینکه ترکیه به دور از قوانین و عرف بین الملل و حتی حقوق همسایگی این حق را برای خود محفوظ دانسته است که به کشورهای عراق و سوریه تجاوز کند، چیست؟

غرور سیاسی حزب عدالت و توسعه و رهبری رجب طیب اردوغان در ترکیه با اصول تعریف شده احیای امپراطوری مدرن عثمانی سبب شده است که آنکارا تجاوز به خاک کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار دهد. توجه به محتوای نشست‌های برگزار شده حزبی، مقالات و نوشتارهای مطبوعات و به صورت کلی آنچه در فضای سیاسی - رسانه‌ای ترکیه مشاهده می‌شود، به ما خواهد گفت که سردمداران این کشور در پی تحقق چنین هدفی هستند. سران ترکیه معتقدند که کشورهای عربی توان رهبری بلوک سنی منطقه را نداشته و این امپراطوری مدرن آنهاست که می‌تواند چنین نقش و جایگاهی را برای خود تعریف کند. از کتب احمد داوود اوغلو، مقالات عبداله گول و دیگر موسسان حزب عدالت و توسعه به صراحت می‌توان به چنین اهدافی پی برد. اهداف توسعه طلبانه را می‌توان در سیاست و کارنامه اردوغان به خوبی مشاهده کرد، نیروهای نظامی ترکیه را در خاک اقلیم کردستان و عراق مستقر کرده است، در سوریه به همین شیوه حضور دارد، توافقنامه نظامی با قطر داشته و شماری از نیروهایش را در این کشور عربی مستقر کرده است، در تونس فعالیت‌هایی دارد. اردوغان پیش از حمله عفرین اعلام کرده است که این مناطق، تحت کنترل حکومت عثمانی بوده است و لازم است بار دیگر تحت سیطره ترکیه باشند. از سوی دیگر، ترکیه و حکومت اردوغان به صراحت خود را در نقطه مقابل کردها می‌بینند و موقعیت کردهای سوریه را به عنوان تهدیدی علیه خود قلمداد می‌کنند. اما در نبرد عفرین توطئه‌ای نهفته است، ترکیه در پی آن است که بیش از دو میلیون عرب اهل سنت وابسته به اخوان مسلمین را از عفرین تا قامشلو به طول 800 کیلومتر مستقر کند، اردوغان با بمباران و حملات فزاینده می‌خواهد این مناطق از ساکنین آن یعنی کردها و اعراب علوی خالی شود و اعراب اهل سنت وابسته به خود را در این مناطق ساکن کنند.

در سال‌های بحرانی سوریه و بر اساس آنچه در رسانه‌های منطقه و جهان بدان پرداخته شده است، ترکیه به صراحت به حمایت از گروه‌های تروریستی و حتی ترانزیت عناصر آنها به خاک سوریه شهرت یافته است. در صورتی که این حمایت‌ها واقعیت دارد چرا جامعه بین الملل هیچ واکنشی در این زمینه نداشته است؟

تمام اسناد، شواهد و اعترافات عناصر و فرماندهان ارشد گروه تروریستی داعش و دیگر گروهک‌های تروریستی فعال در سوریه که از سوی دولت سوریه، نیروهای کردی و دیگران دستگیر شده‌اند، نشان می‌دهد که ترکیه یکی از کشورهایی بوده است که در تشکیل گروه تروریستی داعش نقش داشته است و فعالیت‌های این کشور با اطلاع و هماهنگی سازمان سیا بوده است، داعش را تشکیل و عناصر آن را تحت آموزش‌های نظامی و تروریستی قرار دادند، ترکیه را به کریدور مواصلاتی تروریست‌ها به خاک سوریه و عراق تبدیل کردند، این واقعیتی آشکار است و جهانیان بر آن واقفند. آمریکا افزایش قدرت و نفوذ ایران را در منطقه به زیان منافع خود می‌بیند و تشکیل داعش هم با هدف مقابله با ایران، کشورها و جریان‌های متحد آن در منطقه به ویژه حزب الله لبنان بوده است، اما بعدها دود این حمایت از تروریسم به چشم آمریکا و اروپایی‌ها  هم رفت و مشاهده کردیم که تروریست‌ها در فرانسه، ایتالیا و کشورهای دیگر غربی چه اقداماتی داشتند، پس از این اقدامات تروریستی داعش در کشورهای غربی بود که به اصطلاح دم از مبارزه با این گروه تروریستی زدند، ترکیه هم از این قاعده مستثنی نبود و تلاش کرد خود را در نقطه مقابل داعش قرار دهد، بخشی از فعالیت‌های داعش را در ترکیه ممنوع و شماری از اعضاء و طرفداران این گروه را دستگیر و حتی شماری از آنها را به مناطق دیگر منتقل کرد.

آمریکا در ائتلاف به اصطلاح علیه داعش، کردها را به عنوان متحد خود در سوریه معرفی کرده و حمایت‌هایی هم از نیروهای کردی داشته است اما در قبال حملات نظامی ترکیه به کردها در عفرین سوریه واکنشی نداشته است، این در حالی است که کردها انتظار داشتند واشنگتن مانع عملیاتی شدن تهدیدهای آنکارا شود، ارزیابی شما از این مسئله چیست؟

این خصلت آمریکا و دیگر کشورهای غربی است که سیاست خارجی را در چارچوب تامین منافع خود تدوین می‌کنند، منافع آنها ایجاب می‌کرد که از کردها در مقابله با گروه تروریستی داعش حمایت کنند، زیرا تروریست‌ها همانگونه که اشاره شد مشکلاتی را در کشورهای غربی به وجود آورده بودند، کردها نیز از این حمایت‌ها استفاده‌هایی داشته‌اند، سازماندهی، آموزش و تسلیح نیروهای کردی بخشی از نتایج این روابط بوده است، آمریکا بر اساس منافع خود در آن برهه از کردهای سوریه حمایت کرده است، اما این حمایت‌ها و نوع روابط با کردها به معنای یک رابطه راهبردی و درازمدت نیست. سران آمریکا در پی حفظ روابط با ترکیه هستند، ترکیه یکی از متحدین اصلی آمریکا در منطقه و عضو سازمان ناتو است، سال‌ها پایگاه نظامی اینجرلیک در اختیار نیروهای آمریکایی بوده است و نمی‌توانیم روابط این دو کشور را با توجه به تحولات پیش آمده تمام شده بدانیم.

گفته می شود که نیروهای کردی سوریه با دولت قانونی این کشور مذاکراتی داشته‌اند تا نیروهای ارتش سوریه در عفرین و مناطق اطراف مستقر شده و به نوعی مانع آسیب پذیری آنها در برابر حملات ترکیه شوند. تحلیل شما از این مذاکرات یا توافق صورت گرفته چیست؟

مذاکره با دولت  سوریه تنها دریچه رهایی از مشکلاتی است که از ناحیه ترکیه متوجه کردها است، در حالی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی در قبال تجاوز و حملات ترکیه به سوریه در عفرین سکوت پیشه کرده‌اند، تنها راه نجات کردها بازگشت به مذاکرات با دولت سوریه و استقرار نیروهای ملی سوریه در عفرین است و به نظر من در آینده هم کردها بر اساس تفاهم صورت گرفته با دمشق این فرصت را در اختیار نیروهای ارتش سوریه قرار خواهند داد که در مناطق مرزی با ترکیه بار دیگر مستقر شوند، در چنین حالتی هم تجاوز ترکیه به خاک سوریه آسان نخواهد بود، زیرا نیروهای ارتش سوریه در مرزهای رسمی خود به عنوان یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد مستقر خواهند شد که دارای نماینده رسمی در این سازمان است، در این برهه نیز کشورهای جهان بر این نکته اتفاق نظر دارند که تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و حتی دولت بشار اسد هم در قدرت بماند، کردها هم خواهان جدایی از سوریه نیستند بلکه در چارچوب یک سوریه واحد و یکپارچه خواهان برخورداری از حقوق خود هستند. سیاست کردهای سوریه در مذاکره با  دولت این کشور مبنی بر استقرار نیروهای ارتش در عفرین، عقلانیت آنها را نشان داده است و امیدوارم که این مذاکرات در نهایت به توافقی فراگیر و کلی در نحوه ارتباط کردها و حکومت دمشق منجر شود.

انتهای پیام/.

R36355/P36461/S8,90,94/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۹۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس تعریف می‌کند: در عملیات مطلع الفجر به بیشتر اهدافمان دست یافتیم و بیشتر مناطق اشغال شده آزاد شده بود.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، ابراهیم هادی مسئول جبهه میانی عملیات بود. نیمه‌های شب با بیسیم تماس گرفتم و گفتم: آقا ابراهیم چه خبر؟ گفت: بیشتر مناطق آزاد شده؛ اما دشمن روی یکی از تپه‌های مهم منطقه انار شدیداً مقاومت می‌کنه. گفتم: من با یک گردان نیروی کمکی دارم میام. شما هر طور می‌تونید تپه رو آزاد کنید. هوا در حال روشن شدن بود که با نیروی کمکی به منطقه انار رسیدم. یکی از بچه‌ها جلو آمد و بی‌مقدمه گفت: حاجی! ابراهیم رو زدن. تیر خورده تو گردنش.رنگ از چهره‌ام پرید. با عجله خودم را به سنگر امدادگر رساندم. ابراهیم تقریباً بیهوش بود. خون زیادی از گردنش رفته بود؛ اما گلوله به جای حساسی نخورده بود.پرسیدم: چطوری زدنش؟ تعریف کرد: برای حمله به تپه به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم. هر کس چیزی می‌گفت. همان موقع ابراهیم بلند شد و رفت رو به سمت تپه و با صدای بلند اذان صبح را گفت! ما هر چه گفتیم برگرد، بی‌فایده بود. با تعجب دیدیم صدای تیراندازی عراقی‌ها قطع شد. اواخر اذان بود که گلوله‌ای شلیک شد و به گردن او اصابت کرد. نگاهی به چهره ابراهیم انداختم. از این حرکت بچه‌گانه او تعجب کردم. یعنی چرا این کار را کرد؟ساعتی بعد علت کار او را فهمیدم. زمانی که ۱۸ نفر از نیروهای عراقی به سمت ما آمدند و خودشان را تسلیم کردند. یکی از آن‌ها فرمانده بود.

او را بازجویی کردم. می‌گفت: ما همگی شیعه و از تیپ بصره هستیم. به ما گفته بودند ایرانی‌هاآتش‌پرست هستند. گفته بودند به خاطر اسلام به ایران حمله می‌کنیم؛ اما وقتی مؤذن شما اذان گفت، بدن ما به لرزه درآمد. یکباره به یاد کربلا افتادیم. برای همین دوستانِ هم‌فکر خودم را جمع کردم و با آن‌ها صحبت کردم. آن‌ها با من آمدند. بقیه نیروها را هم به عقب فرستادم. الان تپه خالی است. با تعجب به افسر عراقی نگاه کردم. با پایان عملیات اسرای عراقی را تحویل دادیم. حمله ما در آن محور با تصرف تپه به اهداف خود دست یافت و با موفقیت به پایان رسید. از این ماجرا ۵ سال گذشت. زمستان ۶۵ و در اوج عملیات کربلای ۵ بودیم که رزمنده‌ای جلو آمد و با لهجه عربی از من پرسید: حاجی! شما تو عملیات مطلع الفجر نبودین؟ گفتم: بله. چطور مگه؟ گفت: آن ۱۸ اسیر رو یادتون میاد؟ من یکی از اونا هستم. وقتی چهره متعجب من را دید، ادامه داد: ما به جبهه اومدیم تا با دشمن بعثی بجنگیم. چند روز بعد خبر شهادت و مفقودالاثری همه آن ۱۸ نفر به گوشم رسید.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903616

دیگر خبرها

  • عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • جزئیات مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق فردا برگزار می‌شود
  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان