Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@22:44:53 GMT

افزایش خطر درگیری انسان با آنفلوآنزای پرندگان در قم

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۴۰۵۰۱

معاون فنی مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه تاکنون موردی از درگیری انسان با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است، تصریح کرد: وجود تالاب ها و پرندگان مهاجر در قم خطر درگیری انسان و آنفلوآنزای پرندگان را افزایش می دهد. آفتاب‌‌نیوز : دکتر محمد نیک‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و طیور اظهار کرد: ویروس آنفلوآنزا شامل سه دسته و تیپ A و B و C است؛ تیپ C بیماری‌های تک‌گیری در پرندگان ایجاد می‌کند اما تیپ B توسعه بیشتری دارد و موجب اپیدمی منطقه‌ای می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نیک‌پور افزود: تیپ A قابلیت جهان‌گیری دارد و می‌تواند کل دنیا را درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و طیور کند. تیپ A بر اساس آنتی‌ژن‌های H و N تقسیم‌بندی می‎شود که در آن ویروس‌های انسانی نیز قابل مشاهده است، ویروس‌های فوق حاد پرندگان نیز در این دسته قرار می‌گیرد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان قم اظهار کرد: توانمندی این ویروس‌ها در تغییرات ژنتیک زیاد است و قابلیت بازآرایی و نوع‌ترکیبی دارند. اگر ویروس در مجاورت ویروس انسانی قرار گیرد می‌تواند زمینه جهان‌گیری شدید با نوع جدید را فراهم کند.
نیک‌پور افزود: امسال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و طیور شامل موارد  H5 N8 است که خوشبختانه تاکنون موردی از درگیری انسانی این نوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در جهان و کشور گزارش نشده است. از سال گذشته تاکنون سویه غالب پرندگان وحشی، اهلی و صنعتی از این نوع گزارش شده و اخیراً سویه‌ای در یکی از کانال‌های کشور به نام H5N6 مطرح شده است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان قم یادآور شد: مواردی از نوع انسانی آنفلوانزای پرندگان در دنیا(مانند چین) گزارش شده است  که مرگ و میر انسان‌ها بیش از نوع انسانی دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان قم در توصیه‌هایی تصریح کرد: از دست زدن به لاشه‌ی مرده پرندگان خودداری شود، به‌ویژه از کودکانمان هم بخواهیم به لاشه‌ی پرندگان نزدیک نشوند. همچنین اقدامات بهداشتی می‌تواند مانع از بروز بیماری شود، باید مرگ و میر پرندگان در مرغداری‌ها و حتی سطح شهر را به موقع گزارش داد تا از شیوع آن جلوگیری شود.
نیک‌پور یادآور شد: پخت کامل گوشت و تخم مرغ تا حد زیادی آلودگی را از میان می‌برد؛ فراموش نکنیم پرندگان شکاری، اهلی و صنعتی ممکن است درگیر بیماری باشند، از این‌رو گوشت طیور باید تاییدیه دامپزشکی داشته باشد. احتمال آلودگی در گوشت مرغ و تخم‌مرغ نیم پز وجود دارد، ضمن این‌که ذرات تنفسی که از طریق مرغ و پرندگان منتقل شوند نیز ایجاد آلودگی می‌کند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان قم با بیان این‌که وجود تالاب‌ها و پرندگان مهاجر در قم خطر درگیری انسان و آنفلوآنزای پرندگان را افزایش می‌دهد، در مورد علائم این بیماری یادآور شد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و طیور با تب بالا و علائم تنفسی مانند سرفه، گلودرد، مشکلات تنفسی، بی‌حالی شدید و سردرد و تغییر صدا و تنگی نفس، علایم عصبی و حتی  علائم گوارشی شناخته می‌شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۴۰۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ارسال لینک‌های آلوده

رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت : تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند. 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ... از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟