Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  پنجم اسفند ماه، سالروز تولد خواجه نصیر الدین طوسی است؛ به افتخار این عالم و فیلسوف بزرگ این روز به نام روز ملی مهندس نام گذاری شده‌است.

امروزه به دلیل گسترده شدن علوم و ظهور تخصص‌های زیادی که با نام مهندس همراه شده است، به سختی می‌توان تعریف دقیقی از این کلمه ارائه کرد؛ با این وجود می‌توان با استفاده از ریشه کلمه و معنی لغوی آن تا حدودی با این اصطلاح فراگیر آشنا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مهندس» واژه‌ای عربی است که از کلمه هندسه به معنی اندازه گرفته شده است؛ معنی لغوی کلمه مهندس هم اندازه گیرنده، شمارنده و حسابگر است؛ در حقیقت توانایی یک مهندس، انتخاب مسیر و مواد، طراحی و اندازه گیری، برنامه ریزی و راهبری یک کار است؛ یک مهندس باید علاوه بر شناخت اصل مسئله، به وسیله علوم و فنونی که در اختیار دارد، محدودیت‌های مسیر اعم از محدودیت‌های مالی، محدودیت منابع، محدودیت جسمانی، محدودیت فنی و زمانی را تشخیص دهد و بهترین مسیر را برای پیشبرد اهداف خود انتخاب کند.

در حالی که که کار یک دانشمند آگاهی و دانستن است، می‌توان گفت که هدف نهایی یک مهندس «عمل کردن صحیح»  است؛ دانشمند تنها به جمع آوری، طبقه بندی و تفسیر علوم و فرضیات می‌پردازد؛ وی موظف به اجرایی کردن علوم نیست، اما یک مهندس علوم مختلف را اجرایی کرده و از آن‌ها برای «حل مشکلات» استفاده می‌کند.


موضوعات رشته‌های مهندسی بسیار متنوع است؛ حدود ۲۰ رشته سرشاخه مهندسی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها از چند رشته و گرایش مهندسی تشکیل می‌شود؛ به عنوان مثال مهندسی الکترونیک، مهندسی مخابرات، مهندسی کنترل و مهندسی قدرت از زیر شاخه‌ها و گرایش‌های مهندسی برق هستند؛ از جمله مطرح‌ترین رشته‌های مهندسی در جهان می‌توان به مهندسی برق، مهندسی عمران و معماری، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد، مهندسی کامپیوتر و مهندسی شیمی اشاره کرد.

برترین کشور‌های دنیا در رشته‌های مهندسی

موسسه رتبه‌بندی شانگ‌های در سال ۲۰۱۶ برترین دانشگاه‌های جهان را در رشته‌های فنی و مهندسی انتخاب کرد؛ این موسسه، دانشگاه‌ها و مراکز پیشرو دنیا را در هفت حوزه مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی و علوم انرژی، مهندسی و علوم محیط زیست، مهندسی و علوم مواد و مهندسی مکانیک بر اساس تعداد نشریات پژوهشی، تعداد مهندسین و خروجی علمی در طول پنج سال گذشته بررسی کرده است.


در میان کشور‌های جهان، آمریکا با در اختیار داشتن ۲۴۳ دانشگاه در رده اول این رتبه بندی قرار دارد و پس از آن به ترتیب انگلستان با ۶۹  و چین با ۵۹ دانشگاه قرار دارند؛  دو دانشگاه ایرانی تهران و صنعتی امیرکبیر هم از برترین دانشگاه‌های فنی و مهندسی به شمار می‌روند؛ دانشگاه تهران در جایگاه ۴۸ و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جایگاه  ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهان در حوزه فنی و مهندسی قرار دارد.

 سخت‌ترین رشته‌های مهندسی کدامند؟

سختی یا آسانی رشته‌ها یک امر قطعی نیست و بسته به علاقه افراد می‌تواند آسان یا سخت به نظر برسد؛ برای تشخیص اینکه به کدام رشته مهندسی علاقه دارید بهتر است از دروس اصلی هر رشته در دانشگاه و زمینه‌های کاری آن پس از فارغ التحصیلی آشنا شوید؛ به عنوان مثال اگر به درس شیمی علاقه دارید، مهندسی شیمی، مواد و متالوژی و  نفت از رشته‌هایی هستند که ممکن است برای شما دوست داشتنی باشند؛ از سوی دیگر اگر به درس ریاضی و هندسه علاقه دارید، مهندسی برق یا عمران انتخاب‌های خوبی هستند.

وضعیت اشتغال در رشته های مهندسی چگونه است؟  

آمار دقیقی از وضعیت اشتغال در هر یک از رشته‌های مهندسی به صورت مجزا وجود ندارد، با این وجود بر اساس آمار می‌توان گفت فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق بیشتر از سایر مهندسین موفق به کار در رشته خود می‌شوند.

براساس مطالعات سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی،  سال ۱۳۹۲ از مجموع بیش از ۷۶۸ هزار نفر بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی، بیش از ۴۰۰ هزار نفر مرد بودند که رشته‌های مهندسی، ساخت و تولید با ۱۷۸ هزار و ۴۶۱ نفر بالاترین تعداد مردان بیکار را در میان رشته‌های مختلف به خود اختصاص داده بودند.

جدول زیر آمار بیکاران زن و مرد را در سال ۱۳۹۳ به تفکیک رشته نشان داده است.

 

به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر شیب متقاضیان ورود به رشته‌های فنی و مهندسی رو به کاهش بوده است؛ آمار‌های سازمان سنجش نشان می‌دهد علاوه بر کاهش تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی، داوطلبان شرکت در رشته‌های فنی و مهندسی هم به نسبت سایر رشته‌ها افت داشته است.

پیشرفت صنعتی یکی از الزامات قطعی توسعه است؛ آمارتیا سن برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۸، توسعه را به مثابه آزادی واقعی می‌داند؛ اگر چرخ دنده‌های توسعه، پیشرفت صنعتی و اقتصادی باشد، مهندسان از تاثیر گذار‌ترین افراد در مسیر حرکت به سمت توسعه هستند.

انتهای پیام/  

گزارش از علی قدمی 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۹۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

وی افزود: افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب رشته از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دوره‌ها شده‌اند، تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر ۵۰ کدرشته محل اقدام کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن هستند، گفت: تاکنون بیش از ۸۹ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده اند، اما این آمار شامل مجازین دانشگاه آزاد اسلامی نیست.

وی یادآور شد: با توجه به چهار اصلاحیه برای دفترچه راهنمای انتخاب رشته و اضافه شدن ظرفیت و یا تغییر و حذف برخی کدرشته محل ها، داوطلبان در صورت نیاز می‌توانند نسبت به ویرایش فرم انتخاب رشته خود اقدام کنند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه آزاد به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های آن دانشگاه اقدام کنند. کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه سنجش درج شده است.

کریمیان افزود: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.


انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • «احوال و آثار محمد دبیر سیاقی» به نمایشگاه کتاب خواهد آمد
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • ورزشی‌های چهاردهم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد