Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@16:48:31 GMT

کدام هفت، کدام سینما - امید غیاثوند*

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۶۱۳۳۸

کدام هفت، کدام سینما - امید غیاثوند*

تهران- ایرنا- برخلاف این باور که «تلویزیون را رقیب سرسخت سینما» می داند، تلویزیون در سال های گذشته همواره سخاوت ویژه ای به این هنر - صنعت کشور داشته و گواه آن برنامه های متعددی است که با محوریت سینما تولید و روانه آنتن شبکه های مختلف کرده است.

روند تولید برنامه های مرتبط با سینما، سابقه ای دیرپا در تلویزیون دارد و سرآغاز آن را می توان در دهه 60 یافت، اما بدون شک نقطه عطف چنین برنامه هایی را باید «هنر هفتم» با اجرای استاد اکبر عالمی دانست؛ برنامه ای که با رویکرد حرفه ای، ضمن جلب نظر مردم و سینماگران، به یک نوستالژی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برنامه «هنر هفتم» گرچه با وجود اقبال مخاطبان از نفس افتاد، اما تلویزیون، دست و دل بازی خودی را نسبت به سینما هرگز متوقف نکرد و در اواخر دهه 80، با آغاز پخش برنامه تلویزیونی «هفت» برادری خود را بار دیگر به سینما ثابت کرد.
نخستین برنامه تلویزیونی «هفت» روز جمعه 10 اردیبهشت سال 1389 با اجرای فریدون جیرانی کارگردان و فیلمنامه نویس صاحب سبک، از شبکه سه سینما پخش شد.
تسلط جیرانی بر سینما و آگاهی وی از مشکلات صنفی سینماگران، پای بسیاری از چهره های سینمایی را به این برنامه تلویزیونی باز کرد و آن را به فرصتی برای بیان نقد صریح وضعیت سینمای کشور مبدل ساخت.
«هفت» جیرانی با وجود محبوبیت بین سینماگران، 22 اردیبهشت سال 1391، از آنتن شبکه سه سیما کنار رفت و از 9 تیر سال 1391، محمود گبرلو نویسنده و منتقد پیشکسوت سینما، به جای جیرانی بر «صندلی داغ» این برنامه تلویزیونی نشست.
گبرلو نیز طی مدت حدود سه ساله تکیه بر صندلی اجرای «هفت»، سر به سلامت برد و برنامه ای بدون حاشیه را روانه آنتن تا خرداد 1394 کرد.
برنامه «هفت» پس از وقفه ای چند ماه، 10 مهر ماه 1394 بار دیگر به شبکه سه سیما بازگشت و این بار قرعه فال اجرای این برنامه، به نام کارگردان فیلم های پر فروشی چون «عروس» و «شوکران» زده شد.
«هفت» بهروز افخمی گرچه آغازی ملایم داشت اما با پایانی طوفانی به سر شد.
انتقادات صریح افخمی و منتقد میهمان برنامه، به وضعیت سینما و طرح بی پرده مسائل حاشیه ای برای سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، علاقه مندان این برنامه را به دو قطب تقسیم بندی کرد، برخی سینماگران افخمی را در بیان واقعیات سینما تحسین کردند و برخی دیگر او را عامل ایجاد نفاق در جامعه سینمایی دانستند.
به هر حال، اجرای «هفت» افخمی با همه حواشی ها، 20 اسفند 1395 به پایان خود رسید و پخش این برنامه برای یک سال متوقف شد.
همزمان با آغاز سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، بحث پخش دوباره «هفت» مطرح شد و تولید کنندگان این برنامه از مهران مدیری به عنوان بهترین گزینه روی میز خود برای اجرای یاد کردند، اما مجری برنامه موفق «دورهمی» به علت آنچه مشغله کاری عنوان کرد، اجرای «هفت» را نپذیرفت و در میان کش و قوس گمانه زنی ها، بخت با رضا رشیدپور یار بود تا پا بر گود «هفت» بگذارد.
رشیدپور مجری برنامه گفت و گو محور تلویزیونی نظیر «حالا خورشید» که سابقه بازی در چند فیلم سینمایی را هم در کارنامه دارد، در ایام برپایی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، اجرای برنامه «هفت» را به مدت 10 شب عهده داشت.
ذات حرفه ای رشیدپور در اجرای تاک شو و نداشتن تسلط و آشنایی نه چندان وی به وضعیت سینما، برنامه تخصصی «هفت» را به یک برنامه گفت و گو محور تقلیل داد و حاشیه برخی اظهارات وی و منتقد برنامه در مورد ساخته یک فیلمساز حاضر در جشنواره، به حاشیه ای فراتر از متن در اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بدل شد.
با پایان ویژه برنامه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، پرونده «هفت» نیز برای چهارمین بار بسته شد و حالا باید دید، مسئولان شبکه سه سیما چه کسی را بر صندلی برنامه ای که نشانی از هنر هفتم دارد، می نشانند.
آنچه مسلم است، برنامه «هفت» پلی بین تلویزیون و سینما به عنوان دو رسانه پر مخاطب است و به عبارتی دیگر، داشته ها و نداشته های سینمایی ایران را می توان در این برنامه روایت کرد.
سینمای ایران اکنون با وجود برخی کمبودهای زیرساختی، موفقیت های فراوانی را تجربه کرده و اکنون به نامی آشنا در میان کشورهای صاحب سینمای جهان تبدیل شده، از این رو بضاعت سینمای ایران در کنار سایر گرفتاری هایش باید مورد نقد و واکاوی قرار گیرد.
تلویزیون نیز که تریبونی چون «هفت» را در اختیار سینما قرار داده، باید در اتاق فکر خود اصول حرفه ای و کارآمد رایج در برنامه های تلویزیونی را که به مباحث سینمایی می پردازد، به عنوان الگو مد نظر قرار دهد و در چینش مجریان، از افرادی استفاده کند که افزون بر شناخت زیر و بم سینمایی کشور، بازتاب دهنده نظر قاطبه سینماگران فاقد از هرگونه دسته بندی باشد.
*خبرنگار
فراهنگ ** 1071 **1055

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۱۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، ‌عاشقانه تاریخی «مست عشق» با حضور پارسا پیروزفر و شهاب حسینی که این روزها رکورد گیشه سینما را با ۵۰۸,۶۸۷,۵۲۵,۰۰۰ ریال در کمتر از دو هفته شکسته، دوباره اسم پارسا پیروزفر را نقل محافل سینمایی کرده است. این درحالی است که به زعم منتقدان جدی این فیلم هم با وجود ایراد و اشکال های فراوان، حضور چهره کاریزماتیک و محبوب این بازیگر روی پرده نقره ای یکی از دلایل اقبال و فروش این فیلم یه حساب می‌آید. به نظر می‌رسد پارسا پیروزفر که همچنان در شمایل جوان خوش سیما و معصوم سینما ۵۰ سالگی را از سر گذرانده، مسیر حرفه‌ای و بی حاشیه ‌اش را در سینما به آرامی طی می‌کند.

پیروزفر با داشتن چهره، ‌فیزیک و استایل بازی منحصر به خودش، شانس بازی در نقش های منفی و بدمن های سینما به ندرت، نصیبش شده و همان معدود نقش‌های منفی سینما نظیر یوسف «مهمان مامان» مهرجویی یا بهمن خان سریال «یاغی» بیشتر از ایجاد تنفر و انزجار، مخاطب را با او سمپات می‌کند.

فیلم سینمایی «نقاب» و نقشی که پارسا پیروزفر در آن دارد شاید تنها موقعیت سینمایی است که به پارسا پیروزفر جوان این فرصت را داد تا شرارت و خباثت را از پشت چشمان معصومش بیرون بکشد و شمایلی متفاوت از پارسای محبوب را به رخ مخاطب بکشد.

فیلمی ساخته کاظم راست‌گفتار که یکی از پدیده‌های گیشه سال ۱۳۸۴ شد و سکانس‌هایی از آن همچنان در میان طرفداران و مخاطبان سینما دست به دست می شود. پارسا پیروزفر در این فیلم نقش پسر خوش‌سیما اما شیادی را بازی می‌کند که علاوه بر تبحر در قمار و بازی پوکر با ورود به زندگی زنان ثروتمند از آنان اخاذی می‌کند. او با امین حیایی همدست می‌شود و به سراغ زنان ساده اما سرمایه دار می‌رود و با رابطه گرفتن و فیلمبرداری و تهدید و اخاذی‌های کلان از آنها جدا می‌شود.

کاراکتر نیما در فیلم «نقاب» تا قبل از قاچاقچی بی‌رحم سریال «یاغی» تنها نقش منفی کارنامه حرفه‌ای این بازیگر محسوب می‌شود.

فیلم رکوردشکنی که نقدهای تند و تیزی را متحمل شد ؛ ماجرای مست عشق پارساپیروزفر و شهاب حسینی | وقتی کمدی دیگر پیشتاز فروش نیست

کد خبر 849570 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم پارسا پیروزفر بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران

دیگر خبرها

  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید