Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@05:50:46 GMT

قصه هزار و یک شب کمک ۲ میلیاردی به مترو

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۶۳۳۳۰

قصه هزار و یک شب کمک ۲ میلیاردی به مترو

تین‌نیوز | 

همان ۲میلیارد معروف. انگار دیروز ۶ اسفند ۱۳۹۰ بود یا اول دی ۱۳۸۶؛ همان روزهایی که مجلس کمک‌های ۲ میلیارد دلاری برای توسعه مترو را در دل لایحه بودجه تصویب می‌کرد و همان روزها، نمایندگان از «عزم جدی مجلس برای کمک به مترو» خبر می‌دادند.

به گزارش تین‌نیوز، از این دیروزها البته طی سال‌های اخیر بارها تکرار شده و می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبح دیروز اما در جریان بررسی بخش‌های هزینه‌ای لایحه بودجه 97، نمایندگان مجلس بند الحاقی به تبصره 3این لایحه را به تصویب رساندند که به موجب آن قرار است در سال آینده 2میلیارد دلار از تسهیلات خارجی برای ساخت و بهره‌برداری از خطوط مترو و طرح‌های کاهش آلودگی هوا اختصاص یابد.

به ‌موجب این مصوبه، دولت موظف است اصل و هزینه‌های این تسهیلات را تضمین کند و بانک‌های عامل نسبت به گشایش اعتبار اسنادی ذیربط اقدام کنند. این کمک‌ها طی دهه اخیر همواره در حد مصوبه مطرح شده اما هیچ‌گاه به واقعیت نزدیک نشده‌است.

در دولت نهم و دهم این کمک‌های 2میلیارد دلاری به‌رغم تمول دولت از تهرانی‌ها سلب شد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شرایط کمبود منابع مالی مانع از تحقق این کمک شده‌است؛چه اینکه آخرین مصوبه 2میلیاردی نیز قرار است از محل گشایش اعتبار اسنادی یا فاینانسی تأمین شود که هنوز نیاز به‌نظر خارجی‌ها دارد.

    داستان هزار و یک شب

قصه هزار و یک شبی که با مصوبه کمک 2میلیاردی به مترو می‌شود نوشت، نخست به ماجرای قانون توسعه حمل ونقل و مدیریت سوخت در سال86 برمی‌گردد. طی این قانون برای نخستین بار توزیع سوخت با کارت ممکن شد و قرار شد از محل سودی که دولت از این محل می‌برد، ‌ دولت برای مدیریت حمل‌ونقل شهرها 100هزار میلیارد ریال به‌صورت متمرکز اختصاص دهد.

این رقم هیچگاه پرداخت نشد و دولت و مجلس هیچ اهمیتی به عدم‌اجرای آن ندادند. 26اسفند 88رقم کمک به 2میلیارد دلار رسید، اما بی‌اعتنایی 2قوه مقننه و اجراییه به این مهم موجب شد مصوبه برای سال‌های 89تا 94در قالب برنامه توسعه پنجم، تمدید شود. این قانون البته با وجود محمود احمدی‌نژاد در دولت و محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران عملا اجرا شدنی نبود.

چون مخالفت‌های سیاسی مانع از کمک یکی به دیگری می‌شد و در این میان توسعه مترو هیچگاه با سرعت پیش نرفت. پس از این چرخه نوبت به روزهای سخت اقتصادی کشور در دولت یازدهم و دوازدهم رسید که دولت منابع کافی برای آن نداشت و از طرفی عمر مصوبه 2میلیارد‌دلاری نیز تا سال 94به اتمام می‌رسید. بدین‌ترتیب مجلس یازدهم تصمیم گرفت در قالب بودجه 97کشور، این مصوبه را بار دیگر بگنجاند، اما هیچ ضمانت اجرایی برای تحقق فاینانسی با این رقم برای توسعه متروی شهرهای کشور وجود ندارد و باید دید این مصوبه چگونه رنگ اجرایی شدن را می‌بیند؟

    اگر 2میلیارد برسد...

در سال‌های اخیر که بودجه توسعه مترو همواره چالش اصلی مسئولان شهری و کشوری بوده، رسیدن 2میلیارد دلار کمک، می‌تواند رخداد بزرگی در راه پیشرفت حمل ونقل شهری باشد. برای ساخت صفر تا صد یک خط متروی 30کیلومتری در تهران، بر مبنای قیمت سال‌جاری، حدود 6هزار میلیارد تومان(1.3میلیارد دلار) بودجه نیاز است.

در عین حال به‌علت اتمام حفاری خطوط 6و 7، با این بودجه می‌شود بخش زیادی از این دو خط را راه انداخت و تجهیز کرد. از سویی مدیرعامل شرکت متروی تهران چندی پیش خبر داده بود که پرونده خطوط 3و 6و 7و واگن‌های مترو با 32هزار میلیارد تومان بسته می‌شود که درصورت رسیدن این 2میلیارد دلار(9هزار میلیارد تومان) گام مهمی در این مسیر ظرف یک‌سال برداشته می‌شود.

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند