Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@02:41:03 GMT

مناقشه بر سر قرارداد نظامی آمریکا با قطر

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۷۳۳۰۱

قرارداد نظامی اخیر آمریکا با قطر سوال‌هایی را مطرح کرده و به دنبال پاسخ‌های شفاف درباره نقش قطر در جهان عرب و مواضع برخی کشورهای غربی است که گاهی از این کشور حمایت می‌کنند و گاهی آن را به باد انتقاد می‌گیرند، این درحالی است که مبارزه با تروریسم و حامیان آن سیاست عملکرد دوجانبه را برنمی‌تابد.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری گلوبال سکیوریتی (امنیت جهانی) مربوط به امور دفاعی آمریکا ادعا کرد، توافقنامه فروش جنگنده‌های آمریکا به قطر همسایگان عرب این کشور را محتاط کرده که از سیاست‌های توطئه‌گرانه قطر در منطقه‌، سیاست‌های خصمانه و حمایتش از تنش‌های داخلی در این کشورها خشمگین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود، ۳۶ فروند جنگنده از نوع «اف ۱۶» را به ارزش ۱۲ میلیارد دلار تا پایان ۲۰۲۲ تولید و به قطر تحویل می‌دهد.

به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، آمریکا و قطر در ماه ژوئن یک توافقنامه نظامی امضا کردند و بنا بر اعلام پایگاه خبری امنیت جهانی قرارداد نظامی اخیر آمریکا با قطر شامل نیمی از ۷۲ فروند جنگنده‌ «اف ۱۶» است که قطر به عنوان بخشی از این توافقنامه خواستار خرید آن از آمریکا بود.

پیشتر قطر اعلام کرده بود که ۲۴ جت جنگنده از نوع تایفون به ارزش هشت میلیارد دلار از آمریکا خریداری خواهد کرد.

همچنین در کنفرانس امنیتی مونیخ قطر به اتهام حمایت رسانه‌ای از تروریسم، تامین بودجه آن، پناه دادن به گروه‌های تروریستی و در راس آن اخوان المسلمین و دفتر نماینده طالبان به باد انتقاد گرفته شد.

یکی از این منتقدان مک‌مستر، مشاور امنیت ملی آمریکا بود، او با اشاره به روابط گسترده قطر با کشورهای حامی تروریسم گفت، دوحه باید رفتارش و روابط منطقه‌ای خود را اصلاح کند.

روزنامه‌های آمریکایی نیز این هفته به موضوع تامین بودجه تروریسم از سوی قطر پرداخته و روزنامه «نیویورک تایمز» نوشت، چرا قطر در میان آشوبگران قرار دارد و در ادامه تاکید کرد، هیچ شکی نیست که دوحه بودجه تروریست‌ها را در سوریه تامین و با استقبال از گروه تروریستی اخوان المسلمین در امور داخلی تعدادی از کشورهای عربی دخالت می‌کند.

روزنامه «لوس آنجلس تایمز» در مقاله‌ای با عنوان «قطر تامین کننده بودجه تروریسم، چرا آمریکا درباره آن صبوری می‌کند» به مواضع مکرر قطر و چشم‌پوشی کشورهای غربی از سابقه شرم‌آور قطر درباره حقوق بشر در داخل و برخورد کینه‌توزانه آن در خارج پرداخت.

روزنامه «یو اس ای تودی» نیز قطر را به مزدور دوجانبه در مبارزه با تروریسم متهم کرد که در تامین پایگاه نیروهای آمریکا و نیروهای هم‌پیمان نقش داشته، اما در همان زمان حامی اصلی گروه تندروی اخوان المسلمین شد.

امارات، عربستان، بحرین و مصر پنجم ژوئن ۲۰۱۷ روابط خود را با قطر به بهانه حمایت دوحه از تروریسم قطع کردند و این اتهامی است که دوحه بارها آن را رد کرده است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۳۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌ای آلمانی دلیل امتناع اوکراین از صلح با روسیه را فاش کرد

روزنامه آلمانی دی ولت با استناد به پیش نویس توافقنامه گزارش داد که اوکراین مذاکرات صلح با روسیه را به دلیل لزوم تبدیل زبان روسی به عنوان زبان دوم این کشور، کنار گذاشته است.

 بر اساس گزارش اسپوتنیک، مسکو و کی‌یف طی مذاکرات سال ۲۰۲۲ در استانبول در آستانه دستیابی به توافق صلح بودند، در حالی که ظاهرا اوکراین با تبدیل روسی به زبان دوم دولتی، لغو تحریم‌های متقابل، کنار گذاشتن دعاوی در دادگاه‌های بین‌المللی و ممنوعیت قانونی نازیسم موافقت نکرد.

دی ولت افزود که در مقابل، کی‌یف متعهد شد که بی طرفی دائمی خود را حفظ کند، که به معنای کنار گذاشتن جاه طلبی‌های خود برای پیوستن به ناتو، عدم تولید یا در اختیار داشتن تسلیحات هسته ای و اجازه ندادن نیرو‌های خارجی به استفاده از زیرساخت‌های نظامی آن یا انجام آموزش‌های بین المللی است.

در همین راستا این روزنامه آلمانی ادامه داد، مسکو موافقت کرد که «ضمانت‌های امنیتی جامع» را از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل شامل انگلیس، چین، آمریکا، فرانسه و روسیه به اوکراین ارائه کند. با این حال نتیجه‌ای حاصل نشد.

این درحالی است که برخلاف ادعای روزنامه آلمانی نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه چندی پیش‌گفت که ریاست اوکراین آماده حل و فصل مناقشه با روسیه بود، اما تحت فشار آمریکا تسلیم شد و این کار را نکرد.

او اعلام کرد اگر فشار آمریکا بر کسانی که در راس اوکراین قرار دارند، نبود این وضعیت پیش نمی‌آمد. حتی خود سران اوکراین نیز آماده امضای پیمان صلح بودند و به روسیه پیشنهاد‌های کتبی دادند. 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • کاهش صادرات تسلیحات تدافعی فرانسه به رژیم صهیونیستی
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • پشت‌پرده تغییرات گسترده در ارتش چین
  • فیلیپین توافق بر سر آبهای مورد مناقشه با چین را رد کرد
  • روزنامه‌ای آلمانی دلیل امتناع اوکراین از صلح با روسیه را فاش کرد
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است