Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله وحیدی گفت: واقعاً در مدیریت سیاسی کسی مانند ایشان نداریم. ایشان از نظر سیاسی از همه بالاتر است. از نظر علمی هم ایشان مجتهد مسلم از سالها پیش تاکنون هستند.به گزارش بلاغ، سالهاست که در مسجدی معروف کنار خیابان خاوران اقامه نماز جماعت دارد. هرچند یک سالی هست که به‌دلیل بیماری، امام جماعت را به روحانی دیگری واگذار کرده اما هر روز در مسجد حاضر می‌شود و به سؤالات مردم پاسخگو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوایل انقلاب نیز با تمام مشغله‌هایی که داشت خود را به نماز می‌رساند.

آیت‌الله محمّد تقی وحیدی گلپایگانی در سال 1313 در یکی از محلّات شهرستان گلپایگان متولّد شد. وی دروس مقدماتی حوزه را نزد جدّشان مرحوم شیخ محمّد حسن وحیدی آموخت و در سنّ 18سالگی جهت ادامه تحصیل به شهر قم عزیمت کرد.

ابتدا دروس خارج فقه را نزد مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی گذراند و پس از رحلت ایشان درس خارج فقه را نزد مرحوم آیت الله  گلپایگانی ادامه داد و درس اصول را نزد حضرت امام خمینی(ره) فراگرفت، در درس فلسفه نیز نزد حاج آقا مصطفی خمینی تلمذ کرد.

بیشتر بخوانید:

بزرگان حوزه درباره فقاهت آیت‌الله خامنه‌ای چه می‌گویند؟ +عکس

در دوران مبارزه و نهضت اسلامی به‌رهبری استادش امام خمینی یکی از محورهای مبارزه مسجد انصارالحجة در تهران بود که امامت جماعت آن را آیت‌الله وحیدی گلپایگانی به‌عهده داشت. در سال 44 از سوی مرجع عالی‌قدر آیت‌الله سیّد محمّدرضا گلپایگانی به وی مأموریت داده شد که به این مسجد برود. در طول این سالها نیز مسئولیت هیچ مسجدی را قبول نکرده چراکه معتقد است استادش آیت‌الله گلپایگانی وی را در این مسجد مأمور کرده است.

بالای سر وی تصویری است که کنار رهبر انقلاب ایستاده و درباره ماجرای این عکس می‌گوید "به‌یاد دارم برای دادن گزارش کمیته به دیدار رئیس جمهور وقت آقای خامنه‌ای رفتیم و یک عکس دسته‌جمعی با ایشان گرفتیم و تا زمانی که حزب جمهوری اسلامی پابرجا بود با ایشان ارتباط داشتم".

اولین حکم رهبر معظم انقلاب در امور حسبیه بعد از دوران رهبری نیز برای آیت‌الله وحیدی نگاشته شد که نشان از اعتماد بالای رهبر انقلاب به ایشان دارد.

حکم آیت‌الله خامنه‌ای به آیت‌الله وحیدی گلپایگانی در امور حسبیه

متن پیش‌ِرو مصاحبه با آیت‌الله وحیدی گلپایگانی است که از منظرتان می‌گذرد:

با تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، خواهشمند است از مبدأ آشنایی‌تان با حضرت امام بگویید و از چه تاریخی پای درس ایشان شرکت کردید؟

آیت‌الله وحیدی گلپایگانی: بسم الله الرحمن الرحیم. مبدأ آشنایی من با حضرت امام در قم بود. آن موقعی که امام درسشان را شروع کرده‌ بودند من هم به قم آمده بودم. اول پای درس فلسفه حاج آقا مصطفی می‌رفتیم بعد همراه ایشان با چند نفر دیگر به درس امام رفتیم و از درس امام استفاده کردیم.

درس حاج آقا مصطفی فلسفه بود و خیلی هم در فلسفه وارد بود. من در درس اصول امام شرکت می‌کردم و ایشان عالی درس می‌داد، سه یا چهار سال بود که شاگرد امام بودم کم‌کم به منزل ایشان رفت‌وآمد می‌کردم و از محضرشان استفاده کردیم تا اینکه امام دستگیر شدند و ارتباط ما با ایشان قطع شد.

در دستگیری اول امام که بعد از مدتی ایشان را آزاد کردند، من به تهران آمدم و مردم یک مسجد کوچکی نزد  آیت الله گلپایگانی آمدند و درخواست روحانی کردند که من انتخاب شدم لذا ارتباط من با امام در قم تا اینجا بود. امام بعد این مسئله به ترکیه تبعید شدند و بعد از آن به نجف رفتند. در نجف اشرف استقبال زیادی از ایشان شد. در آنجا کلاس درسی تشکیل دادند که بسیاری از علما از درس ایشان استفاده کردند لذا مبارزات امام قطع نشد و ایشان دائماً در حال مبارزه با رژیم پهلوی بودند.

بعد از نجف هم به فرانسه رفتند که در آنجا هم از ایشان استقبال خوبی شد لذا امام در کاری که برای هدایت نهضت و انقلاب مصمم بود، یک نفر هم هواپیما را بیمه کرد تا به تهران آمدند.

پرچم‌های منافقین در دانشگاه تهران بالا رفت

قرار شد که از امام خمینی استقبال کنیم. ما حدود 20 نفر روحانی بودیم که به ما گفته بودند مقابل دانشگاه تهران بایستیم. یک عده که به فرودگاه رفته بودند برای استقبال امام، ما هم جلوی دانشگاه تهران می‌خواستیم از امام استقبال کنیم. یک‌وقت دیدم که پرچم‌های منافقین بالا رفت. به یک روحانی که کنارم بود این موضوع را گفتم او شروع کرد به دفاع کردن از منافقین و گفت "اشکالی ندارد اینها هم مبارز و انقلابی هستند و اگر اینها نباشند انقلاب را از بین می‌برند"! به وی گفتم که "آخر خواهی دید".  آخر هم پسرش را منافقین کشتند.

امام بعد از سخنرانی در بهشت زهرا(ع) به مدرسه رفاه رفت و آنجا قرار شد که دیدارهای امام انجام بشود که من مرتب در آنجا حضور پیدا می‌کردم. به‌یاد دارم که یک بار هم همراه آیت‌الله مشکینی رحمه الله به دیدار امام رفتیم.

شما درس آیت الله بروجردی هم شرکت کردید؟

آیت‌الله وحیدی: من از باب قضا در درس  آیت الله بروجردی شرکت کردم اولین امتحاناتی بود که در حوزه علمیه قم برگزار می‌شد که من درس قضا را امتحان دادم. قبل از آن امتحان گرفته نمی‌شد امتحان را که نوشتم بردم و نشان دادم که امتحان خوبی بود و قبول شدم.

رابطه امام خمینی با مرحوم بروجردی در آن زمان به‌چه‌شکلی بود چون بعضی افراد می‌گویند که سر جریان فدائیان اسلام امام با مرحوم بروجردی به اختلافی برخوردند؟

آیت‌الله وحیدی:  نه به این شکل نبود البته من آن موقع آنجا نبودم اما مثل اینکه امام مقداری مکدر شده بودند اما وضعیت به این شکل نبود و  امام با آیت الله بروجردی رفت‌وآمد داشتند.

تفاوت روش آیت‌الله بروجردی و امام در برخورد شاه/ آیت‌الله بروجردی از شاه بدش می‌آمد

نظر آیت‌الله بروجردی نسبت به رژیم شاه به‌چه‌شکلی بود و چرا ایشان وارد مبارزه علنی با پهلوی نمی‌شدند؟

آیت‌الله وحیدی: آیت‌الله بروجردی از شاه بدش می‌آمد اما هر کسی روش و طریقی دارد. امام از طریق مبارزه، با شاه مواجه می‌شد اما آیت‌الله بروجردی از طریق مصالحه و این‌گونه که هر مسئله یا حرفی بود به شاه گوشزد می‌کرد و تذکر می‌داد. به هر حال روش آیت‌الله بروجردی با امام خمینی یکی نبود.

به‌یاد دارم که دو نفر از علمای گلپایگان حاج علی و حاج لطف‌الله صافی گلپایگانی، بعد از درس آیت‌الله بروجردی مرتب به منزل ایشان می‌رفتند. یک بار تصادفی من آن‌ها را دیدم و با آن‌ها همراه شدم و به منزل آیت‌الله بروجردی رفتم. در آن جلسه صحبت از شاه شد که آیت‌الله بروجردی با یک حالت ناراحتی گفت "ولش کنید، ولش کنید." این‌گونه نبود که ایشان از شاه خوشش بیاید.

بعد از تبعید شدن امام خمینی(ره)  یعنی از سال 1343 در مبارزات با چه افرادی همکاری می‌کردید؟

آیت‌الله وحیدی: در این ایام در مسجد سخنرانی‌های تندی علیه رژیم داشتم. جمعیت زیادی در مسجد شرکت می‌کردند. مسجد کوچک بود و مردم بیرون از مسجد نیز می‌نشستند. این مسجد یکی از پایگاه‌های اصلی انقلاب بود و کل تظاهرات این منطقه از این مسجد شروع می‌شد. در دهه‌های محرم سخنران‌هایی را مشخص می‌کردیم اما آن‌ها به‌خاطر تهدیدات ساواک و... برای سخنرانی نمی‌آمدند و خودم سخنرانی می‌کردم.

دو بار هم من توسط ساواک دستگیر شدم؛ یک بار آن وقتی که وارد دفتر سرهنگی که بازجویی می‌کرد شدم، گفت "چرا سلام نکردی؟"، گفتم "ما سلام را برای سلامتی شخص می‌کنیم."، بلند شد و یک کشیده در گوش من زد البته دستگیری من با وساطت مرحوم آقای خوانساری زیاد طول نکشید.

 آیت‌الله سید احمد خوانساری نهضت امام خمینی را رد نمی‌کرد

نظر آیت‌الله سید احمد خوانساری نسبت به نهضت و امام خمینی چه بود؟ بعضی‌ها خیلی تلاش می‌کنند که مطرح کنند ایشان با انقلاب و امام خمینی نسبت خوبی نداشت؟

آیت‌الله وحیدی: کسی نسبت به نهضت و امام نظر بدی نداشت، آن افراد هم که می‌خواهند بگویند آقای خوانساری چنین بوده، بی‌خود می‌گویند.

من 4 سال پیش از انقلاب تابستان به آبادان می‌رفتم و در مدرسه قائمیه‌ آبادان که بودم هم‌حجره‌ای‌های من شهید مفتح و شیخ  جعفر سبحانی بودند. شهید مفتح واقعاً انسانی خواستنی بود و افکار والایی داشت. وقتی هم به تهران آمدم دو سال در جلسات درس آیت‌الله سید احمد خوانساری شرکت می‌کردم.

ایشان بیان خوبی نداشت اما واقعاً ملا بود و به‌خاطر سوادش به درسش می‌رفتم، همچنین تقوایش؛ انسانی باتقوا بود. در بحث نهضت هم  چندان ورود نداشت اما رد هم نمی‌کرد.

بعد از انقلاب بیشتر ارتباط تشکیلاتی شما با چه افرادی بود؟ گویا شما در حزب جمهوری اسلامی هم کنار کمیته فعالیت داشتید؟

آیت‌الله وحیدی: با آیت‌الله شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی و محله سرچشمه دیدارهای زیادی داشتیم. جلسه‌ای داشتیم روزهای پنج‌شنبه با آقای بهشتی که جمعاً در جلسه 12 نفر بودیم و به ما در مسائل کشور راهنمایی می‌کرد. در این جلسات آیت الله خامنه‌ای هم حضور پیدا می‌کردند.

جلسه‌ای که شهید بهشتی به آیت‌الله خامنه‌ای واگذار کرد

به‌یاد دارم که یک بار آقای بهشتی در حال صحبت بودند که پیغامی برایشان آمد و صحبت را رها کردند. گفت "امام من را برای مسئله‌ای خواسته است. شما باشید جلسه را آقای خامنه‌ای ادامه می‌دهد". بعد از یک ساعت شهید بهشتی برگشت لبخند به‌روی لب ایشان بود از ایشان پرسیدیم "چه خبر شده است؟" که گفتند "امام خمینی با عزل بنی‌صدر از فرماندهی کل قوا موافقت کرده است". آقای بهشتی آن‌قدر برای امام جایگاه داشت که بعد از مشورت با ایشان دستور عزل بنی‌صدر را داد و بعد از آن بود که رهبران مجاهدین خلق همراه بنی‌صدر خود را به‌شکل زنان در آوردند و از کشور فرار کردند.

بعد از شهادت شهید بهشتی فعالیت‌های سیاسی را در جامعه روحانیت مبارز استان تهران متمرکز کردم چون نقش حزب خیلی کم‌رنگ شد و اکثراً وارد کارهای اجرایی شدند از جمله خود من که کارهای کمیته وقت و فرصت فعالیت‌های تشکیلاتی را از من گرفته بود واقعاً در کمیته وقتم پر بود.

مجمع روحانیونی‌ها اصلاً عضو جامعه روحانیت مبارز نبودند

حاج آقا، شما در جریان انشعاب کروبی و طیف چپ روحانیون از جامعه روحانیت مبارز و تأسیس مجمع روحانیون مبارزه بودید؟ علت آن چه بود؟

آیت‌الله وحیدی: بله، علت آن اختلاف نظر بود. آن‌ها جامعه روحانیت را قبول نداشتند و به‌نظر من آن‌هایی که انشعاب کردند اصلاً جزو جامعه روحانیت نبودند به‌جز آقای ملکی که در شمیران بود، یعنی نه کروبی و نه موسوی خوئینی‌ها اصلاً عضو جامعه روحانیت مبارز نبودند که بخواهند انشعاب کنند.

بیشتر بخوانید:

حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی: آیت‌الله خامنه‌ای بی‌نظیر است  استاد کروبی بودم؛ تنها تا لمعه درس خوانده؛ انسان نامتعادلی است!

جدیداً هم آقای کروبی از حصر نامه‌ای توهین‌آمیز به مقام معظم رهبری نوشتند و در آن تمام مشکلات نظام را به گردن ایشان انداختند. به‌نظر شما ریشه این نوع توهین‌ها به رهبر انقلاب چیست؟

آیت‌الله وحیدی: من با آقای کروبی یک نسبت فامیلی هم دارم. اجداد ایشان مال گلپایگان بودند و بعد منتقل شدند الیگودرز. انسان شلوغ و نامتعادلی است و مدیریت هم ندارد. تا لمعه (از دروس ابتدایی حوزه) هم بیشتر درس نخوانده و آن را هم نزد من خوانده بود. در سالهای اخیر هم رفت‌وآمدی نداشتیم و قبولش ندارم.  این کارهایی هم که نوشته، مثل این نامه، از سر بغض و نفهمی‌اش است.

شما در جلسات درس آیت‌الله گلپایگانی هم شرکت می‌کردید. نظر ایشان نسبت به نهضت امام خمینی(ره) چگونه بود؟

آیت‌الله وحیدی: ایشان نظر خوبی نسبت به نهضت داشتند. این موضوع از اطلاعیه‌های ایشان معلوم بود، در زمان تبعید آقای خمینی رهبری قم به‌عهده آیت الله گلپایگانی بود و اگر ایشان نبودند قم از هم می‌پاشید.

روایت آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی از ارتباط ساواکی‌ها با آیت‌الله شریعتمداری

در جلسات درس آیت‌الله شریعتمداری هم شرکت می‌کردید؟

آیت‌الله وحیدی: خیر؛ ابداً در جلسات درس آقای شریعتمداری شرکت نمی‌کردم، من از همان ابتدا حس خوبی نسبت به وی نداشتم حتی در نمازهای ایشان هم شرکت نکردم. به‌یاد دارم یک روز از آیت‌الله گلپایگانی، قصه آقای شریعتمداری و دارالتبلیغی را که ساخته بود پرسیدیم چون یک سری حرف‌هایی در این باره شنیده بودم. این سؤال را خصوصی از آیت‌الله گلپایگانی پرسیدیم، ایشان فرمودند که "قبل از اینکه بروند سراغ‌ آقای شریعتمداری سه یا چهار نفر آمدند سراغ من و معلوم بود که این‌ها از طرف شاه مأمور شده‌اند که مسئولیت دارالتبلیغ را به من بدهند. من که فهمیدم جریاناتی پشت این است قبول نکردم و بعد از من رفتند سراغ آقای شریعتمداری که فوراً قبول کرده بود". 

در جلسات درس آیت‌الله منتظری هم شرکت می‌کردید؟ علت اینکه وی بعد از سالها مبارزه دچار انحراف سیاسی شد، چه بود؟

آیت‌الله وحیدی: من در جلسات درس ایشان هم شرکت نکردم اما داستانی در مورد ایشان به‌یاد دارم. من وقتی مسئول کمیته منطقه 10 تهران که شامل شهر ری، اسلام‌شهر و قسمت‌هایی از تهران بودم، آقای فلاحیان ساعت 12 شب به من تلفن زد که "آقای منتظری تو را خواسته تا پیششان بروید". صبح که شد رفتم به‌سمت قم و وقتی به دفترشان رسیدم، منتظرشان شدم. یک‌دفعه آقای منتظری پرده را کنار زد و وارد اتاق شد و گفت "کمیته‌ها را جمع کنید".

دستور منتظری برای جمع‌کردن کمیته‌ها با یک گزارش غلط!/انحرافات آیت‌الله منتظری از کجا ناشی می‌شد؟

من سؤال کردم "دلیل شما برای جمع کردن کمیته چیست؟"، گفت "دو تا نامه برای من آمده که یکی از افراد کمیته با سیلی زده به صورت زنی که بی‌حجاب بوده و..." . از بین جمع من گفتم "امام خمینی کمیته را تشکیل داده خود امام هم باید دستور انحلالش را بدهد و به شخص دیگری مربوط نیست". آقای خلخالی هم که آمد با آقای منتظری حسابی بحث و دعوا کرد.

علت اصلی انحرافات ایشان، دامادش سیدهادی هاشمی و برادرش سیدمهدی بودند، چون آن‌ها منحرف بودند و نظام، انقلاب و امام را قبول نداشتند.

شما ابتدای انقلاب در کمیته‌ها مسئولیت داشتید. بیشترین برخورد شما در کمیته با چه گروه‌ها و اشخاصی بود؟

آیت‌الله وحیدی: 6 سال در بحرانی‌ترین زمان‌ها بعد از انقلاب مسئول کمیته بودم و حکمم را از آیت الله مهدوی کنی دریافت کردم.  آیت‌الله مهدوی کنی من را از قبل انقلاب می‌شناختند یعنی در دوران مبارزات با هم آشنا شدیم. سال 1360 بود یعنی در اوج ترورهای منافقین، آیت‌الله مهدوی کنی احساس نیاز کردند و من را به‌عنوان مسئول یکی از مناطق تهران قرار دادند.

کمیته انقلاب تهران ابتدا 10 منطقه بود که بعدها هر کدام از این مناطق به 4 ناحیه تقسیم شدند که من مسئول شرق و جنوب شرق تا شاه عبدالعظیم شدم، ضمن اینکه عضو شورای فرماندهی کمیته هم بودم.

در ابتدا مواجهه ما با سلطنت‌طلبها، ساواکی‌ها و اراذل و اوباش و بعد از 30 خرداد 1360 که منافقین وارد فاز مسلحانه شدند عمده مقابله‌های کمیته انقلاب با منافقین بود. بعد از آن هم که بسیج و سپاه شکل گرفت یک مقدار همکاری میان آن‌ها با کمیته بیشتر شد، خسرو زندی یکی از منافقین معروف را بچه‌های کمیته ما گرفتند که وی ماجرای آن سه پاسدار شهید را فاش کرد.

من با شهید لاجوردی هم ارتباط داشتم و ایشان به مسجد ما هم می‌آمدند، از نظر شخصیتی هم یک شخصیت والا و ارزشمند بودند. بعد هم من به مرکز رسیدگی به امور مساجد رفتم و مرکز رسیدگی به امور مساجد را به چند بخش تقسیم کردیم.

همچنین اخوان رئیسی یک زمین 70 هزار متری را به کمیته دادند و من را در رأس آن قرار دادند. ما اولین کاری که کردیم این بود که مسجد انصارالحجة را توسعه دادیم و بقیه‌اش را 5 مدرسه، پارک، درمانگاه و قسمتی دیگری را به کسانی که خانه نداشتند دادیم و بقیه نیز موقوفه شدند.

بعد درمانگاه را ساختیم، بنای ساخت یک بیمارستان را گذاشتیم و به‌تنهایی بیمارستان 120تخت‌خوابی ساختم که 12 سال طول کشید همچنین چندین مسجد دیگر در منطقه جنوب شرق تهران ساختم. من از این منطقه به جاهای دیگر نرفتم چون حضرت آیت الله گلپایگانی به من فرمان دادند در این مسجد کار کنم.

مانند آیت‌الله خامنه‌ای در مدیریت کشور نداریم

شما از ابتدای انقلاب با رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای آشنایی داشتید. بعد از رحلت امام خمینی(ره) رهبری جامعه به ایشان واگذار شد. شما با توجه به شناختی که نسبت به آیت‌الله خامنه‌ای داشته‌اید، وزانت علمی و مدیریت سیاسی ایشان را چگونه دیدید؟

آیت‌الله وحیدی: واقعاً در مدیریت سیاسی کسی مانند ایشان نداریم. ایشان از نظر سیاسی از همه بالاتر است. از نظر علمی هم ایشان مجتهد مسلم از سالها پیش تاکنون هستند و الآن بیش از دو دهه هست که درس خارج فقه می‌دهند. من در جلسات درس آیت‌الله خامنه‌ای نمی‌توانم شرکت کنم ولی دوستانی که شرکت می‌کنند می‌گویند که ایشان واقعاً بر فقه مسلط هستند. به‌روی ایشان هیچ حرفی وجود ندارد و می‌توان گفت اولین نفری است که لایق این رهبری است.

نظر آیت‌الله گلپایگانی درباره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای

شما از شاگردان آیت‌الله گلپایگانی بودید و تا اواخر عمر نیز با ایشان همراه و مأنوس بودید. نظر ایشان نسبت به آیت‌الله خامنه‌ای چه بود؟

آیت‌الله وحیدی: من شخصاً از آیت‌الله گلپایگانی در مورد آقای خامنه‌ای بعد از ارتحال امام سؤال کردم که ایشان فرمودند "آقای خامنه‌ای شخصیتی عالی دارد" و وی را تأیید کردند.

کد مطلب: 351469 مرجع : تسنیم 

"تنهازیستی"، ترکش انفجار مخرب "زندگی انسانی" ایرانیان/ دولت در قبال بیماری "زندگی تک‌نفره" حساس شود

آیا این اقتصاد، مقاومتی است؟!/ مسئولان به‌جای وعده عمل کنند

کلان‌نگری؛ حقله مفقوده توسعه در مازندران

بازار کار و بیمه از مهم‌ترین مشکلات مهندسان/ قیمت ساختمان تابع خدمات مهندسی نیست

مشکلات کشور با راه‌حل‌های یک خطی درست نمی‌شود/ قدرت‌های غربی جرات حمله نظامی به ایران را ندارند

هیچ نگرانی در تأمین کالای بازار شب عید وجود ندارد/ آخرین جزئیات اقلام شب عید

    آیت‌الله خامنه‌ای در رهبری نظیر ندارند/ مواضع کروبی از روی بغض و عدم‌تعادل است «محیط زیست»؛ ابتکاری پیچیده برای شبکه سازی نفوذ حادثه پاسداران دردناک بود/ مسؤولان مراقب عرفان‌های کاذب باشند تغییر وظایف شهردار تهران با آمدن نجفی ترامپ: ایران احترام مارا نگه نمی‌دارد تعریف جدید کلمه «رسوایی» از زبان ترامپ علت ورود ۲ جنگنده جدید «سوخوی-۵۷» به سوریه اسلام آموخت، علم را از هرکجا بیاموزید/صنعت ناقص ما هوای سالم برای تنفس را ربوده است نظر ظریف درباره جهانِ پسا داعش تهیه طرح جدید در مجلس برای بازگشت اموال نامشروع مدیران به بیت المال تیم مذاکره کننده‌ ایران و انگلیس واکنش انصارالله یمن به شایعات بی اساس درباره الحوثی ولایت فقیه و مهار دیکتاتوری «احمدی‌نژاد»ها کشته شدن یک نظامی سعودی در جنوب عربستان افزایش قابل توجه حقوق بازنشستگان در بودجه ۹۷ ژاپن از تحریم‌های آمریکا علیه کره‌شمالی حمایت کرد حمله مسلحانه به یک پُست امنیتی در جنوب لیبی انفجار یک خودروی بمب‎گذاری شده در عدن پاسخ باهنر به سوال افکار عمومی درباره احمدی نژاد ورود ۲ فروند جنگنده روسیه به پایگاه «الحمیمیم» سوریه  

حزب‌الله سکوهای گازی اسرائیل را کوه آتش می‌کند

پروژه تخریب ایران و زمان تصمیم بزرگ

بمباران «صرواح» در مارب یمن از سوی جنگنده‌های سعودی

خط و نشان دوباره عادل الجبیر برای قطری‌ها

عباس: آماده تبادل اراضی مطابق مرزهای ۶۷ هستیم

زمان نشان دادن مشت آهنین همین حالاست

۲ شرط آمریکا برای طالبان

نتیجه جایزه دادن سلبریتی ها به جنایتکاران چیست؟

تحریم محصولاتی که ترویج فرقه ضاله می‌کنند

انتقاد مسکو از تحریف واقعیت‌ها از وضعیت غوطه شرقی

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده

به گزارش صدای ایران‌،  متن خبر منتشر شده از سوی پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:

 آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از کارگران، با بیان نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسئولان برای حل مشکلات قشرِ قانع و نجیب کارگر پرداختند و گفتند: حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.

ایشان همچنین هدف واقعی آمریکا و غرب از تحریم و فشار بر ایران را، تسلیم و تبعیت محض ملت و نظام اسلامی خواندند و تأکید کردند: ملت بزرگ و ریشه‌دار ایران و جمهوری اسلامی، در مقابل زورگویی و زیاده‌خواهی‌ها تسلیم نمی‌شود و با تبدیل تحریم‌ها به فرصت‌های پیشرفت و شکوفایی، به افق روشن آینده دست خواهد یافت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر صمیمانه از تلاش، نجابت و همت جامعه کارگری، بوسه پیامبر (ص) بر دستان پینه‌بسته یک کارگر را بالاترین تجلیل از کار و کارگر خواندند و افزودند: اسلام برای کار و عمل، ارزش و احترام ذاتی قائل است و براساس آموزه‌های قرآنی و روایی، تلاش هر فرد برای کسب روزی و نان حلال، همچون عبادات، عمل صالح محسوب می‌شود.

ایشان توجه افکار عمومی به «نگاه اسلام به کار و کارگر» را ضرورتی مهم و زمینه‌ساز پیشرفت کشور دانستند و افزودند: دنیای مادی برای کارگر، صرفاً به عنوان وسیله تولیدِ ثروت، اهمیت قائل است، اما اسلام به علت قائل بودن ارزش مبنایی برای کار، کارگر را نیز دارای ارزش ذاتی می‌داند؛ به‌گونه‌ای که به فرموده پیامبر خاتم (ص)، خداوند هرکسی که کارش را درست، متقن و محکم انجام دهد، دوست دارد.

رهبر انقلاب تکیه بر نقاط حساس اقتصادی در نام‌گذاری سال‌های اخیر را ناشی از اهمیت موضوع اقتصاد خواندند و با تأکید بر اینکه کارگر ماهر، با روحیه و پرانگیزه رکن «جهش تولید» است، گفتند: تحقق شعار امسال براساس نظر کارشناسان و صاحب‌نظران، نیازمند مشارکت مردم است که در این صورت، مشکلات کاهش می‌یابد و با تقویت اقتصاد کشور، دست کارگر هم پر می‌شود.

ایشان، کار و کارآفرین را دو همکار خط مقدم جنگ اقتصادیِ تحمیلی دشمنان بر ملت ایران برشمردند و افزودند: این دو عنصرِ اصلی مبارزه با آمریکا، هرقدر بهتر تلاش کنند و هرقدر زمینه تلاش مؤثر برای آنان فراهم‌تر شود، توفیقات بیشتری نصیب کشور و ملت خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به استناد آمار، جامعه کارگری و خانواده‌های محترم آنها را حدود نصف جمعیت کشور خواندند و خطاب به مسئولان تأکید کردند: اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب می‌شود و این بسیار مهم است.

ایشان در تبیین وظایف قوا و دستگاه‌ها در قبال جامعه کارگران، تضمین امنیت شغلی را از مهمترین مسائل دانستند و افزودند: کارگری که با قناعت و نجابت مشغول کار است باید به آینده شغلی خود اطمینان داشته باشد.

رهبر انقلاب با اشاره به تعطیلی واحد‌های تولید و حتی کارخانجات بزرگ در مقاطعی، گفتند: در یکی دو سال اخیر به همت مسئولان، هزاران کارگاهِ تعطیل‌شده یا نیمه تعطیل، احیا شده که این کار مهم باید ادامه یابد.

ایشان مسئله بیمه‌ها را هم، برای جامعه کارگری مهم خواندند و با انتقاد از اجرانشدن سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی، گفتند: این سیاست‌ها، مدت‌ها پیش ابلاغ شد و رئیس جمهور هم دستور تهیه آئین‌نامه را داد، اما در عمل، کار‌ها جلو نرفته و سیاست‌ها اجرا نشده است.

ایمنی نیروی کار و ارتقای مهارت‌های شغلی دو نیاز دیگر جامعه کارگری بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند و افزودند: مهارت‌افزایی و دانش‌افزایی نیروی کار، به پیشرفت کشور و افزایش سطح کیفی کار کمک می‌کند و به نفع کارگران و کارفرمایان است.

ایشان، آموزش و پرورش را هم در کمک به مهارت‌افزایی در کشور، بسیار مؤثر دانستند و گفتند: مدارس، دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها می‌توانند در کنار آموزش‌های نظری، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هم ارائه و با دادن گواهینامه مهارتی، به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند.

کشف استعداد‌های درخشان در میان کارگران و فراهم‌آوردن میدان و مجال نوآوری و خلاقیت برای آنها، توصیه دیگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مسئولان و کارفرمایان و کارآفرینان بود.

رهبر انقلاب پس از تبیین وظایف مسئولان، به وظایف جامعه کارگری پرداختند و با اشاره به مسائلی همچون امانت دانستن کار، انجام محکم و متقن کار، و انضباط و احساس مسئولیت در محیط کار، گفتند: کارگران عزیز، کار را ارزش بدانید؛ چرا که با کار شما کشور آباد و برای ایران آبرو و سرافرازی و قدرت ایجاد می‌شود.

ایشان تبدیل شدن کار به ارزش در اذهان عمومی را موجب افزایش میل و اشتیاق به کار دانستند و گفتند: در این صورت هر کارگری در نگاه مردم، یک انسان ارزشمند می‌شود و جوانان هم در فرآیند تولید بهتر نقش‌آفرینی می‌کنند؛ در حالی که امروز متأسفانه برخی جوانان نه میل به کار دارند نه در جستجوی آن هستند و برخی هم فقط پشت میزنشینی را کار می‌دانند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به شعار سال، یکی از وظایف مهم مسئولان را شناسایی و تبیین زمینه‌های مشارکت مردم در تولید همچون ایجاد شرکت‌های تعاونی، کمک به تولیدات خانگی و صنایع دستی، مساعدت در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت فعالیت‌های کشاورزی و دامداری خواندند و گفتند: صاحبنظران اقتصادی در دولت و خارج دولت راه‌های فراوان مشارکت در تولید را به مردم نشان دهند و مسئولان، زمینه مشارکت را فراهم و آسان کنند.

ایشان هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید را ضروری برشمردند و گفتند: این کار به درستی انجام نمی‌شود که مسئولان بانکی باید توجه و اقدام کنند.

تحریم ها 

رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان، صحبت از مسائل اقتصادی بدون توجه به تحریم‌های به گفته آمریکا و اروپایی‌ها بی‌سابقه را غیرممکن دانستند و گفتند: غربی‌ها درباره هدف از وضع تحریم‌ها علیه ایران به دروغ مسائلی مانند سلاح هسته‌ای، حقوق بشر و حمایت از تروریسم را مطرح می‌کنند.

ایشان در تبیین تناقض و بهانه‌های دروغین غربی‌ها به نمونه غزه اشاره کردند و افزودند: از نظر آنها مردمِ تحت بمباران غزه تروریست هستند، اما دولت خبیث و جعلی و بی‌رحم صهیونیستی که ظرف شش ماه نزدیک به ۴۰ هزار نفر از جمله چند هزار کودک را قتل عام کرده، تروریست نیست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، هدف واقعی بدخواهان ایران از تحریم را در تنگنا گذاشتن جمهوری اسلامی برای تبعیت از خطوط استعماری و استکباری و تسلیم در مقابل زورگویی‌های آنها دانستند و افزودند: برخی -ان‌شاءالله خیرخواهانه- دائم توصیه می‌کنند که یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود؛ در حالی که توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارند.

ایشان با اشاره به سخنرانی چند سال قبل خود در موضوع هسته‌ای و بیان این مسئله که «آمریکایی‌ها مشخص کنند که به چه حدی از عقب‌نشینی ایران در مسئله هسته‌ای قانع خواهند شد»، گفتند: آنها هرگز حاضر نیستند این حد را مشخص کنند چرا که می‌خواهند با پیشروی قدم به قدم، در نهایت تجهیزات هسته‌ای کشور را مانند آن کشور شمال آفریقا جمع‌آوری و صنعت هسته‌ای ایران را تعطیل کنند؛ در حالیکه بخش‌های مختلف کشور همچون سلامت، پزشکی و دیگر عرصه‌ها به نتایج فعالیت‌های هسته‌ای نیاز دارند.

رهبر انقلاب با تأکید مجدد بر هدف اصلی آمریکایی‌ها از تحریم یعنی تبعیت و تسلیم محض ملت ایران و جمهوری اسلامی در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی، گفتند: آنها می‌خواهند ثروت، آبرو و سیاست‌های ایران مانند برخی کشورها، در دست آمریکا باشد، اما نظام اسلامی و غیرت اسلامی و ملت بزرگ و ریشه‌دار ایران محال است که تسلیم زورگویی آنها شوند.

ایشان، تحریم‌ها را باعث صدمه زدن به اقتصاد کشور و ایجاد مشکلات اقتصادی خواندند، اما افزودند: همین تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها و بروز ظرفیت‌های داخل کشور هم شده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرصت‌سازی از دشمنیِ دشمن را خاصیت یک ملت زنده برشمردند و افزودند: توصیه همیشگی بنده به جوانان و مسئولان و مردم غیور و متدین کشور همین است.

ایشان، پیشرفت‌های تسلیحاتی را نمونه‌ای از تبدیل تحریم‌ها به فرصت خواندند و افزودند: این پیشرفت که یک جایی خود را نشان داد، همه دشمنان را متعجب کرد که ایران اسلامی چگونه توانسته است در شرایط تحریم این تعداد سلاح پیشرفته را تولید کند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ان‌شاءالله بیشتر و بهتر و پیشرفته‌تر از این سلاح‌ها نیز تولید خواهد شد، البته پیشرفت‌ها منحصر به تسلیحات هم نیست و در بخش‌های مختلف پزشکی، سلامت و بعضی بخش‌های صنعتی و مهندسی، ایران جزو پیشتازان و برجستگان جهانی است؛ ضمن اینکه در بعضی بخش‌ها هم عقب هستیم که در صورت همت و تلاش، در آنها هم پیشرفت خواهیم کرد.

ایشان تحریم‌ها را رو به کم‌اثر شدن دانستند و افزودند: اخیراً در یکی از گزارش‌های منابع بین‌المللی، به افزایش تولید ناخالص ملی ایران اشاره شده بود که این، یعنی در کشور بیشتر و بهتر کار می‌شود، دل به کمک بیرون از مرز‌ها بسته نشده و تحریم‌ها نتوانسته ایران را از پا درآورد و این روحیه باید در کشور تقویت شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به راهپیمایی و تظاهرات ملت‌ها در حمایت از فلسطینی‌ها و برافراشتن پرچم‌های فلسطین و حزب الله در خیابان‌های اروپا و آمریکا، متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تروریسم به بهانه حمایت از مظلومان غزه را موجب رسوایی اتهام‌زنندگان خواندند و افزودند: اکنون نه تنها ملت ایران بلکه همه ملت‌ها از فلسطین حمایت می‌کنند.

ایشان پرسیدند: آیا آن فلسطینی که در مقابل ظلم شهرک‌نشین غاصب برای غصب خانه خود ایستادگی می‌کند تروریست است؟ آیا جبهه ظلم‌ستیز و با غیرت مقاومت تروریست است یا آنها که با بمباران مردم فاجعه‌آفرینی می‌کنند؟ و البته به جایی نرسیدند و نخواهند رسید.

ایشان در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان، گفتند: برای ملت ایران معلوم باشد و معلوم هم هست که علت دشمنی زورگویان با آنها، دروغ‌هایی که سر هم می‌کنند نیست بلکه این است که ایران مستقل زیر بار زورگویی آنها نمی‌رود و حاضر نیست دنباله‌رو سیاست‌های شکست‌خورده، عقب‌مانده، ناکام و خلاف ارزش‌های الهی و فطرت بشری آنها باشد؛ سیاست‌هایی که به اعتراف برخی تحلیلگران غربی، در حال نابود کردن اعتبار ۲۰۰ ساله آمریکا است.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه توقع پیروی ملت با سابقه و ریشه‌دار ایران از این سیاست‌های شکست‌خورده، بیهوده است، گفتند: ملت ایران، ایستاده و محکم است که البته باید ایستادن را در عمل، کار، تحقیقات و اتحاد ملی خود نشان دهیم که در این صورت و با شرط پرهیز از تنبلی و کاهلی، از دل سختی‌ها و گرفتاری‌‎های تحمیلی بدخواهان، فرصت‌ها و گشایش‌های بیشتری برای پیشرفت ظهور خواهد کرد و ملت ایران، به فضل الهی، به افق روشن آینده خواهد رسید.

در ابتدای این دیدار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در گزارشی، کاهش نرخ بیکاری به ۸.۱ درصد و تحقق واقعی ایجاد یک میلیون شغل در سال ۱۴۰۲ را از مهمترین دستاورد‌های دولت در حوزه اشتغال خواند.

توسعه بیمه‌های همگانی، طرح کالابرگ الکترونیکی با استقبال بیش از ۵۰ میلیون نفر، پرداخت مستمری بازنشستگان بدون استقراض از بانک‌ها، پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حوزه تولید و تشکیل حدود ۳۰۰ تعاونی مسکن کارگری در سراسر کشور از دیگر عناوینی بود که آقای سید صولت مرتضوی در گزارش خود به بیان آنها پرداخت.

دیگر خبرها

  • نماز جمعه پایگاه مردمی است
  • شورا‌ها یکی از ظرفیت‌های مهم نظام اسلامی
  • همراهان منطقه‌ای آمریکا و اسرائیل صحنه را در «وعده صادق» باختند
  • تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • حمله موشکی و راکتی مقاومت به مواضع نظامیان رژیم صهیونیستی
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • مراسم نکوداشت امام جمعه فقید بجنورد برگزار می‌شود
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!