Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:07:49 GMT

تحریم های نفتی بیشتر آمریکا علیه کره شمالی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۴۷۶۵

تحریم های نفتی بیشتر آمریکا علیه کره شمالی

تهران - ایرنا - جهان انرژی در 24 ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله هشدار ترامپ در باره تحریم های نفتی بیشتر آمریکا علیه کره شمالی، آغاز ساخت خط لوله تاپی در افغانستان، احتمال کاسته شدن از شدت اجرای توافق اوپک در سال 2019، پیشنهاد هند به عربستان برای تخفیف قیمت نفت وکاهش چشمگیر صادرات سوخت چین به کره شمالی در ماه ژانویه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری انگلیسی رویترز، دولت آمریکا اعلام کرد: در صورت ناکارآمدی تحریم های کنونی علیه کره شمالی، مرحله دوم این تحریم ها را عملیاتی خواهد کرد.
به اعتقاد ترامپ، با فشار به صنعت نفت کره شمالی، این کشور مجبور به کنار گذاشتن برنامه های موشکی و هسته ای خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا مرحله دوم تحریم ها را « شدید و برای جهان بسیار بسیار نامطلوب» خواند.
ایالات متحده، فهرست سیاه جدیدی از اشخاص حقیقی و حقوقی کره شمالی به موجب تحریم های جدید آماده کرده است که در صورت اعمال آن، همه فعالیت های قاچاق دریایی این کشور را برای واردات نفت و فروش ذغال سنگ متوقف خواهد کرد.

**احتمال کاهش در شدت اجرای توافق اوپک در سال 2019
به گزارش رویترز، «خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان امیدوار است که سازمان اوپک و متحدان غیراوپکی با انقضای مدت توافق کاهش تولید در پایان سال 2018 میلادی، بتوانند سال آینده میلادی از شدت اجرای آن بکاهند و چارچوب دائمی برای تثبیت بازارهای جهانی نفت ایجاد کنند.
الفالح افزود: اعضای اوپک و غیراوپک متعهد شده اند که توازن و ثبات را به بازار برگردانند و معتقدم که سال آینده میلادی این محدودیت تولید کاهش ادامه خواهد یافت.

**ساخت خط لوله تاپی در افغانستان کلید خورد
رویترز گزارش داد که در مراسمی با حضور اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، قربا‌نقلی بردی‌ محمداف، رئیس جمهوری ترکمنستان، شهید خاقان عباسی، نخست وزیر پاکستان، و ام جی اکبر، وزیر خارجه هند، عملیات ساخت خط لوله تاپی آغاز شد.
اشرف غنی گفت: جنوب آسیا پس از بیش از یک قرن جدایی، دوباره از راه افغانستان به آسیای مرکزی وصل می‌شود. نخست وزیر پاکستان نیز اظهار کرد: تاپی از یک خط لوله گاز به یک مجرای انرژی و تعامل رهنمون خواهد شد.
خط لوله هزار و 800 کیلومتری تاپی سالانه 33 میلیارد مترمکعب گاز ترکمنستان را از میدان «گالکینیش» به شهر «فزیلکا» در مرز هند و پاکستان منتقل خواهد کرد.

**پیشنهاد هند به عربستان برای تخفیف قیمت نفت
به گزارش رویترز، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در نشست خود با «خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان، از این کشور عضو اوپک خواست تا قیمت معقول و مناسبی برای فروش نفت خود بدهد تا ریاض بتواند دوباره سهم خود را از بازار این کشور که سومین مصرف کننده نفت جهان است، بدست آورد.
به گفته پرادهان، باید تدابیری اتخاذ شود تا قیمت نفتی که برای هر دو کشور مناسب است، تعیین شود.
عراق در سال 2017 میلادی به جای عربستان به عنوان تامین کننده اصلی نفت هند شناخته شد.

**صادرات سوخت چین به کره شمالی در ماه ژانویه نزدیک به صفر رسید
به گزارش رویترز، آمار اداره گمرک چین نشان داد که این کشور در ماه ژانویه در پی ادامه مخالفت ها به برنامه موشکی و هسته ای کره شمالی، به ندرت سوخت به کشور همسایه خود صادر کرده است.
بنا بر آمار، ماه ژانویه چهارمین ماه متوالی است که چین هیچ محموله گازوئیل، بنزین و سوخت کوره به کره شمالی نفروخته است اما پیش تر منبع اصلی تامین سوخت این کشور بوده است.
تنها محموله ارسال شده از چین به کره شمالی در این مقطع 201 تن «ال. پی. جی» (گاز مایع) بود.

**روسیه همچنان در جایگاه تامین کننده اصلی نفت چین
رویترز به نقل از اداره کل گمرک چین نوشت: روسیه در ماه ژانویه نیز با توجه به توسعه خط لوله ترنس - سیبری و افزایش تقاضای نفت در چین، همچنان جایگاه خود را به عنوان بزرگترین عرضه کننده نفت به این کشور آسیای شرقی حفظ کرد. روسیه برای دومین سال متوالی است که عنوان بزرگترین تامین کننده نفت چین را حفظ می کند.
عرضه نفت روسیه به چین در مقطع یاد شده، با 23.4 درصد افزایش سالانه، یک میلیون و 340 هزار بشکه در روز ثبت شد. این رقم در ماه دسامبر، یک میلیون و 194 هزار بشکه در روز بوده است. آنگولا و عراق جایگاه دوم و سوم در عرضه نفت به چین را داشتند.

**چساپیک تولید نفت خود را افزایش می دهد
به گزارش رویترز، شرکت آمریکایی «چساپیک انرژی» انتظار دارد که سطح تولید نفت خود را در سال جاری میلادی برخلاف 12 درصد کاهش در سرمایه گذاری ها، سه درصد افزایش دهد.
میانگین تولید نفت این شرکت در سه ماه چهارم 2017 میلادی با 3.3 درصد رشد سالانه، 593 هزار بشکه معادل نفت در روز بود.
این شرکت مانند همتایان خود در صنعت انرژی با فشار از سوی سرمایه گذاران روبروست و به همین دلیل مشاغل و سطح سرمایه گذاری خود را کاهش داده است.
درآمد خالص چساپیک در سه ماه چهارم سال گذشته میلادی 309 میلیون دلار گزارش شد در حالی که در سال پیش از آن با ضرردهی 740 میلیون دلاری داشت.

**سود پالایشی پالایشگاه های هند در سال 2018 افزایش می یابد
به گزارش رویترز، مدیران ارشد شرکت های پالایشی هند و تحلیلگران انتظار دارند، با توجه به تثبیت قیمت نفت و رکوردشکنی سرمایه گذاری 93 میلیارد دلاری هند در زیرساخت های جاده ای که منجر به رشد تقاضا برای فرآوردهای نفتی می شود، سود پالایشی پالایشگاه های دولتی این کشور در سال 2018 میلادی افزایش یابد.
موسسه اعتبارسنجی آمریکایی فیچ انتظار دارد که رکوردشکنی فروش خودرو و موتورسیکلت در هند در سال جاری میلادی و از سویی، ساخت بزرگراه های جدید و اتصال روستاها به شهرها سبب شود رشد تقاضا برای فرآورده های نفتی از جمله بنزین و گازوئیل در این کشور 7.5 درصد افزایش یابد.
این میزان در سال گذشته میلادی 5.4 درصد بود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام **1070**6075

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902679

دیگر خبرها

  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • بازداشت هزاران دانشجو در آمریکا دروغ آزادی بیان را اثبات کرد
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد