Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-05@02:25:03 GMT

انگیزه ناسا از «بازگشت به ماه» چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۶۰۱۴

در سال‌های اخیر تلاش‌های جدیدی برای سفر دوباره انسان به ماه آغاز شده و تلاش می‌شود پایگاهی در تنها قمر زمین ساخته شود. به اعتقاد پژوهشگران این پایگاه می‌تواند محل سوخت‌گیری و سکوی پرتاب انسان برای سفرهای فضایی باشد.


به گزارش شریان نیوز، به نقل از سیناپرس، به‌تازگی سازمان فضایی ناسا سفرهای فضایی میان‌سیاره‌ای را در کانون توجه خود قرار داده و در همین راستا، دولت ایالات‌متحده آمریکا در اکتبر ۲۰۱۷ (مهر ۱۳۹۶) اعلام کرد که هدف اصلی این کشور، تبدیل‌شدن به قطب اصلی و پیشرو در سفرهای فضایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازجمله مهم‌ترین اهداف اعلام‌شده در این برنامه، سفر به ماه و انجام نخستین مأموریت اعزام انسان به مریخ است.

وزیر بازرگانی ایالات متحده، «ویلبر راس» (Wilbur Ross) هم در این مورد گفته است: «موفقیت‌های آینده ما تا حد زیادی به رفتن به ماه، تبدیل این قمر به یک ایستگاه سوخت‌گیری و ایجاد یک کلنی در آن بستگی دارد. من اعتقاد دارم میزان موفقیت طرح‌های فضایی ما بستگی مستقیمی به پروژه تبدیل ماه به یک ایستگاه سوخت‌گیری دارد و به‌این‌ترتیب، ما می‌توانیم از این محل به‌عنوان ایستگاهی برای سفرهای فضایی دورتر استفاده کنیم. نقشه موردنظر ما در این مسیر نیز شکستن لایه‌های یخ موجود در ماه باهدف تجزیه آن‌ها به هیدروژن و اکسیژن برای تولید سوخت است.»

بر اساس سناریویی که وزیر بازگانی آمریکا ارائه می‌دهد، راکت‌های فضاپیما از زمین به‌جای سفر مستقیم به دیگر سیارات، ابتدا به ماه سفر می‌کنند و پس از توقفی کوتاه و پر کردن مخازن سوخت، بخش دوم مأموریت خود را به مقصد مریخ یا بخش‌های دوردست فضا انجام می‌دهند. پرواز ثانویه بسیار ساده‌تر از پرواز نخستین از زمین خواهد بود، زیرا ماه اتمسفر ندارد و علاوه بر آن، میزان نیروی جاذبه ماه بسیار کمتر از زمین است.

 

خصوصی‌سازی ایستگاه بین‌المللی فضایی

دولت ایالات‌متحده علاوه بر برنامه تبدیل ماه به یک ایستگاه پایلوت برای سفرهای فضایی، قصد دارد اداره و بهره‌برداری از ایستگاه فضایی بین‌المللی را نیز به بخش خصوصی واگذار کند. دلیل اصلی این موضوع نیز هزینه‌های سرسام‌آور تعمیر و نگهداری ایستگاه بین‌المللی فضایی است که بالغ‌بر میلیون‌ها دلار در سال است و درصورتی‌که این هزینه از گردن سازمان فضایی آمریکا برداشته شود، می‌توان بودجه آن را صرف پژوهش‌ها و پروژه‌های جدید فضایی کرد.

ویلبر راس در مورد نحوه خصوصی‌سازی ایستگاه بین‌المللی فضایی گفت: «درصورتی‌که قرار شود ایستگاه بین‌المللی فضایی به بخش خصوصی واگذار شود و شرکت‌های خصوصی راکت‌های اختصاصی خود را برای ارسال ماهواره‌هایشان به این ایستگاه بفرستند، قوانین و مقررات زیادی باید وضع و تصویب شوند. در صورت نیاز، باید ابزارهایی برای نگهداری از بقایای زباله‌های فضایی نیز در اختیار داشته باشیم.»

او در ادامه توضیحات خود بر این موضوع تأکید کرد که هرچه بر میزان ماهواره‌ها و تجهیزات فضایی افزوده شود، دیر یا زود بخشی از آن‌ها به پایان عمر خود می‌رسند و از رده خارج می‌شوند؛ موضوع بسیار مهمی که باید برای آن فکری کرد.

شورای ملی فضایی ایالات‌متحده (NSC) که به‌تازگی تجدید ساختار کرده است و جلسات خود را تشکیل می‌دهد، اخیرا دومین نشست عمومی خود را در ماه فوریه (بهمن) برگزار کرد. ویلبر راس از اعضای این شورا اعلام کرد که در آخرین نشست، تصمیم گرفته شد تا برای اصلاحات متعددی ازجمله صدور مجوز برای فضاپیماها، ادغام دفاتر و ایجاد توصیه‌هایی برای کنترل صادرات، راهکارهایی مفید ارائه شوند.

در حال حاضر، فضاپیماهای تجاری که در کشور دیگری فرود می‌آیند، مشمول قوانین صادرات ایالات‌متحده محسوب می‌شوند و هزینه‌های مرتبط با این سیاست، اعتراض شرکت‌های فضایی را به همراه داشته است.

در این میان، سیاست‌گذاری و هدایت این مسیر توسط شورای ملی فضایی بسیار بااهمیت است و اگر ایالات‌متحده بخواهد به این اطمینان برسد که سازمان‌هایی مانند ناسا و شرکت‌هایی مانند SpaceX می‌توانند راه را برای رسیدن به مقاصد دوردست فضایی هموار کنند، تنها از طریق شورا می‌توان سیاست‌های جدیدی را ایجاد کرد که ضامن تأمین نیازهای این شرکت‌ها باشد.

دسته بندیاجتماعي

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۶۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار ناسا به المپیک پاریس می‌رود!

یک سوپرپلیمر جدید که با توجه به ایده ناسا ساخته شده است، در رقابت‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ بر تن وزرشکاران خواهد بود.

به گزارش ایسنا، لحظه‌ای که علاقه‌مندان به ورزش سه سال منتظر آن بودند، با آغاز بازی‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ در ۲۶ ژوئیه بالاخره فرا می‌رسد.

به نقل از دیلی میل، در طول این رویداد ۱۹ روزه، ۱۰۵۰۰ ورزشکار از ۲۰۶ کشور جهان در ۳۲۹ زمینه از دو و میدانی گرفته تا اسکیت‌بورد با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

اگر بازی‌ها را تماشا کنید، احتمالا متوجه خواهید شد که لباس ورزشی چند ورزشکار دارای یک الگوی چرخشی است. این لباس‌ها با یک ابرماده الهام‌گرفته‌شده از ایده ناسا توسط شرکت «رئون لبز»(Rheon Labs) ساخته شده‌اند که پیشتر به تعدادی از ورزشکاران کمک کرده است تا رکوردها را بشکنند.

«اولگا کراوچنکو»(Olga Kravchenko)، مدیر طراحی شرکت رئون لبز، گفت: فناوری ما سال‌ها پژوهش بیومکانیکی را با شیمی پیچیده ترکیب کرده است تا دنیای جدیدی را از پتانسیل ورزشکاران به نمایش بگذارد و دوره جدیدی از عملکرد را برای دوندگان شکل دهد.

کراوچنکو ادامه داد: فناوری ما یک سوپرپلیمر جذب‌کننده انرژی حساس به کشش، سبک‌وزن و عملکردمحور است. این پلیمر را می‌توان به عنوان ماده تشکیل‌دهنده لباس‌های فعال برای بهینه‌سازی عملکرد استفاده کرد.

پلیمر در حالت طبیعی خود، نرم و انعطاف‌پذیر است، اما هنگامی که تحت فشار قرار می‌گیرد، انرژی را جذب می‌کند و سفت می‌شود. کراوچنکو این رفتار را با ماسه مرطوب مقایسه کرد. وی افزود: پلیمر مانند ماسه خیسی است که در حال دویدن روی آن هستید، فقط در اثر ضربه خوردن سفت می‌شود و سپس دوباره به حالت نرم و انعطاف‌پذیری بازمی‌گردد. این قابلیت منحصربه‌فرد بدین معناست که می‌تواند بدون این که راحتی کاربر را به خطر بیندازد، در صورت نیاز پشتیبانی شود و عدم کارآیی انرژی را کاهش دهد.

این ماده از نظر عملی، عضلات را در کارآمدترین موقعیت قرار می‌دهد و تضمین می‌کند که انرژی ورزشکار هنگام مسابقه از بین نمی‌رود.

چندین برند مشهور از جمله «رافا»(Rapha)، «هارلی دیویدسون»(Harley Davidson) و «روروک»(Ruroc) در حال حاضر از این سوپرپلیمر در محصولات خود استفاده می‌کنند. «آدیداس»(Adidas) نیز از این ماده در محصولات مجموعه «تکفیت»(Techfit) و «آدیزیرو»(Adizero) خود استفاده می‌کند که در میان بسیاری از ورزشکاران برجسته محبوبیت دارند.

در هفته‌های اخیر، چندین رکورد جهانی توسط ورزشکارانی شکسته شده است که سوپرپلیمر شرکت رئون لبز را به تن داشته‌اند.

کراوچنکو گفت: دیدن ورزشکارانی که سوپرپلیمر را در المپیک پاریس می‌پوشند، یک لحظه بسیار غرورآفرین برای همه گروه شرکت رئون لبز خواهد بود. ما مفتخریم که نوآوری‌های حوزه فناوری در ورزش جدی گرفته می‌شوند و در چنین بازی‌های معتبری حضور پیدا می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پنج بازی مهم برای مهاجم با انگیزه پرسپولیس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • ابتکار ناسا به المپیک پاریس می‌رود!
  • با انگیزه‌ترین بازیکن علیه رویاهای تراکتور
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم