Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@21:02:28 GMT

روایت نیلوفر شادمهری از مصائب تحصیل در فرانسه

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۰۰۸۶۴

روایت نیلوفر شادمهری از مصائب تحصیل در فرانسه

نیلوفر شادمهری - دکترای طراحی صنعتی از انسم فرانسه در گفتگو با خبرنگار سرویس دانشگاه ایسکانیوز درباره تحصیل در فرانسه و تفاوت های علمی و فرهنگی و مشکلات یک زن محجبه در دانشگاه های فرانسه گفت: تفاوت امکانات در فرانسه نسبت به ایران بسیار متفاوت بود خصوصا در رشته طراحی صنعتی، کارگاه های آموزشی در ایران در رشته طراحی صنعتی در مقطع لیسانس حتی فوق لیسانس، شیوه کار آموزی و دستگاه هایی که آنها دارند و نحوه کارکردنشان بسیار متفاوت است، وقتی قرار است کار یاد بدهند سفارشات را دانشگاه انجام می دهد که یک درآمدی هم برای دانشگاه دارد، دانشجو کنار دست استاد کار می ایستد و این چیزی است که در دانشگاه های طراحی صنعتی ما وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ حجاب و مشکلات زندگی و تحصیل در فرانسه

وی در ادامه تصریح کرد: درفضای دانشگاه و زندگی در فرانسه بدلیل داشتن حجاب یک تضاد زیادی را با دیگران حس می کردم، وقتی در اجتماع قرار می گری و مدام قرار باشد با یک جمعیت و گروهی برای دفاع از عقایدت وارد بحث شوی فشار هنجاری زیادی را برایت به ارمغان می آورد، دوستان فرانسوی هم داشتم که مسلمان بودند و سه نفر از اینها می گفتند که بعد از اتمام تحصیل شان به انگلستان خواهند رفت چون امکان کار برای زنان محجبه در فرانسه نیست و حتی در دوران تحصیل شان هم بسیار اذیت شده اند.

شادمهری افزود: شرایط در فرانسه طوری بود که هر از چند گاهی با نگاه و با کلام مورد بازخواست قرار می گرفتم و به شکل مکرر باید پاسخگو بودم که اینها خودش فشار زیادی را به من وارد می کرد، جدای از اینها چون خیلی از مسائل اسلامی و اخلاقی را رعایت می کردم زیاد مورد تذکر و بازخواست قرار می گرفتم که مثلا چرا در یک سری مراسمات دست ندادید خیلی برای ما بد شده است، چرا شما یک سری آداب و رسوم ما را زیر پا گذاشتید، به هر شکل با این موارد مواجه بودم مدام تذکر می گرفتم و فشار زیادی به من وارد می کردند و با وجود پیشنهاد تدریس در دانشگاه های فرانسه، به دلیل فشار زیادی که بابت حجاب به من وارد کرده بودند و همچنین ارائه دانش و تخصصم به مردم وطنم بعد از اتمام تحصیلاتم به ایران بازگشتم.

مهم ترین انگیزه بازگشت به وطن

عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران خاطر نشان کرد: بعد از بازگشت به وطن مشغول تدریس در دانشکده هنر شدم و ارتباط صمیمانه و خوبی با دانشجویانم دارم، خیلی مواقع تضاد فکری بینمان وجود دارد و بحثهای عقیدتی هم قطعا داریم، اما آنچه که بین ما وجود دارد فضایی صمیمانه و توام با احترام به افکار و عقاید یکدیگر است.

شادمهری درباره مهم ترین انگیزه اش برای تحصیل در دکتری طراحی صنعتی در فرانسه و بازگشت به وطن گفت: در کشور دکترای طراحی صنعتی نداشتیم و حتی هنوز هم نداریم و شاید در کل ایران 15 نفر دکتری طراحی صنعتی داشته باشیم که اصلا قابل قیاس با رشته های انسانی و فنی و پزشکی نیست که قطعا فارغ التحصیلان زیادی دارد.

وی افزود: طراحی صنعتی در بحث تدریس و اساتید متخصص در ایران فقر جدی دارد و آرزوی من برای بازگشت به وطن، این بود که بتوانم دکتری طراحی صنعتی را راه اندازی کنم چرا که خیلی از دانشجویان طراحی صنعتی بعد از مقطع کارشناسی ارشد نمی توانند در رشته طراحی صنعتی ادامه تحصیل دهند یا باید از ایران بروند یا اگر بخواهند در ایران ادامه تحصیل دهند باید تغییر رشته دهند.

فارغ التحصیل دکترای طراحی صنعتی از انسم فرانسه تصریح کرد: هنوز به شکل تخصصی طراحی صنعتی در مقطع دکتری را نداریم البته مدتی است که دانشگاه تهران در تلاش برای ایجاد رشته طراحی صنعتی در مقطع دکتری است و امیدوارم بزودی و در سال آینده بتوانیم رشته طراحی صنعتی در مقطع دکترا را راه اندازی کنیم اما برای داشتن رشته طراحی صنعتی در مقطع دکتری حداقلش این است که باید استادی داشته باشیم که دکتری را تدریس کند و قطعا کسی با مدرک ارشد نمی تواند در مقطع دکتری تدریس کند و باید اساتیدی داشته باشیم برای تدریس در این مقطع و این بزرگترین انگیزه من برای بازگشت به وطن بود و من یقین داشتم که جایی که باید این کار را انجام دهم قطعا وطنم ایران است.

گفتنی است نیلوفر شادمهری به‌عنوان دانشجوی ممتاز، موفق به دریافت بورس دوره دکتری در رشته طراحی صنعتی شده بود و بعد از بازگشت به ایران با انتشار کتابی با نام "خاطرات سفیر" تمام مصائب و مشکلات پشت سر گذاشته خود از تحصیل و زندگی در فرانسه را به رشته تحریر درآورده است.

خبرنگار:ندافراهانی

نیلوفر شادمهری عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران حفظ حجاب فرانسه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۰۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • امشب، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • امروز ، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد
  • امروز، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تمدید شد