Web Analytics Made Easy - Statcounter

کابل - ایرنا - دولت افغانستان و آموزش و پرورش ترکیه توافق کردند تا مدیریت مدارس افغان - ترک که در این کشور فعال هستند از دست تشکیلات وابسته به «فتح الله گولن» خارج شود و اداره آنها به نهادی های دولت ترکیه واگذار شود.

به گزارش ایرنا، در آیینی که روز دوشنبه در کابل پایتخت افغانستان برگزار شد این تفاهمنامه بین «عصمت یلماز» وزیر آموزش و پرورش ترکیه با «محمد ابراهیم شینواری» وزیر آموزش و پرورش افغانستان امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یلماز در این مراسم اعلام کرد که افرادی هستند که در تلاش آسیب زدن به روابط افغانستان و ترکیه هستند و به آنها اجازه داده نخواهد شد و این افراد از مدارس افغان - ترک اخراج می شوند.
وی گفت که دوستی افغانستان و ترکیه ابدی است، زیرا این دوستی دوستی ملت هاست نه دوستی شخص یا دولت از این روز پایدار خواهد ماند.
وزیر آموزش و پرورش ترکیه به خانواده های دانش آموزان افغان که در مدارس افغان - ترک تحصیل می کنند اطمینان داد که در رابطه به کیفیت درس نگران نباشند، زیرا دولت ترکیه کیفیت را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
وی گفت که تعداد این مدارس به 28 مدرسه افزایش می یابد و شمار دانش آموزان این مدارس که در حال حاضر حدود 8 هزار تن است به بیش از 20 هزار دانش آموز خواهد رسید .
یلماز همچنین افزود که پرداختی دانش آموزان نسبت به گذشته کاهش می یابد و درآمد حاصل از آن نیز در بخش آموزش و پرورش افغانستان به مصرف خواهد رسید.
به گفته یلماز، حدود 10 درصد دانش آموزان ممتاز افغانستان از بورسیه آموزشی ترکیه استفاده خواهند کرد و همچنین به کودکان خانواده شهدا پدیرش رایگان عرضه می شود.
محمد ابراهیم شینواری سرپرست وزارت آموزش و پرورش افغانستان نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت که امروز مسئولیت این مدارس بطور رسمی به وزارت آموزش و پرورش ترکیه سپرده می شود و این تصمیم به خیر دولت و مردم این کشورش است.
وی گفت که وزارت اقتصاد، امور خارجه، اداره امنیت ملی و شورای امنیت ملی پس از بررسی های زیاد به این نتیجه رسیدند که مدیریت مدارس افغان- ترک به دولت ترکیه واگذار شود.
شینواری به مردم و خانواده های دانش آموزان مدارس افغان اطمینان داد که روند آموزش فرزندانشان نه تنها صدمه نخواهد دید بلکه کیفیت درس نسبت به گذشته بهتر خواهد شد.
دولت افغانستان پس از نزدیک به 2 سال مقاومت در برابر این درخواست ، امروز تفاهم نامه انتقال این مدیریت را با دولت ترکیه امضا کرد.
حدود 4 ماه پیش دولت ترکیه فعالیت مدارس افغان - ترک را در افغانستان دارای ماهیت تروریستی خواند و از کابل تقاضا کرد این مدارس را تعطیل کند.
مدارس افغان - ترک تشکیلات آموزشی خصوصی است که تحت مدیریت نهادهای مدنی ترکیه است و این نهادها اغلب وابسته به تشکیلات فتح الله گولن هستند.
ترکیه پس از کودتای نافرجام 2016 که متهم اول آن را «فتح الله گولن» مقیم در آمریکا معرفی کرد؛ دنبال محدود کردن حوزه فعالیت گولن در داخل و خارج از این کشور است و از آمریکا نیز خواسته این فرد را تحویل ترکیه دهد.
البته بارها وزارت آموزش و پرورش افغانستان در برابر درخواست تعطیلی مدارس افعان - ترک مقاومت کرده بود و ضمن اعلام رضایت خود از فعالیت این مدارس تصمیم گیری برای سرنوشت آن را به تصمیم رئیس جمهوری افغانستان حواله کرده بود.
این مدارس در شهرهای کابل، قندهار، مزارشریف، هرات، ننگرهار و جوزجان افغانستان فعالیت دارند.
آساق*291*1104*1663**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان آمار مدارس تخریبی این استان را اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید جمال وزیری محبوب عصر امروز در نشست مدیران و معاونان آموزش و پرورش استان سمنان در سالن جلسات این اداره کل اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود بین 33 تا 35 درصد مجموع مدارس استان سمنان تخریبی است.

وی با اشاره به اهمیت نوسازی مدارس تخریبی استان سمنان تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش فعلی این‌مجموعه مدارس و فضاهای آموزشی تخریبی و فرسوده در غرب استان سمنان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای شناسایی و اولویت‌بندی نوسازی مدارس این استان عنوان کرد: بیش‌تر عمده مدارس تخریبی استان سمنان مربوط به حاشیه شهرها است.

وزیری محبوب با بیان اینکه در سال گذشته، مبلغ اعتبارات ویژه بهسازی فضاهای آموزشی استان سمنان حدود 2 هزار میلیارد ریال بوده است تصریح کرد: میزان اعتبارات این بخش امسال به 10 هزار میلیارد ریال رسیده است.

وی با اشاره به سفر وزیر آموزش و پرورش به استان سمنان در حاشیه حضور رئیس‌جمهور در این استان خاطرنشان کرد:‌ در جریان این سفر، مشکلات و دغدغه‌های موجود در حوزه آموزش و پرورش به مسئولان مربوطه، ارائه و در آینده‌ای نزدیک با مساعدت لازم، برخی از این مسائل، رفع و حل خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از 375 هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل اجرای مولدسازی اموال و دارایی‌های مازاد آموزش و پرورش استان سمنان جذب شده است گفت: در تلاشیم تا نهضت مدرسه‌سازی را با کمک دولت، مجمع خیران در استان راه‌اندازی و محقق سازیم.

وزیری محبوب به آخرین وضعیت نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت استان سمنان اشاره و بیان کرد: در سال تحصیلی آینده با استخدام جدید و تأمین نیروی انسانی، مشکلی در بحث ساماندهی نیروها نخواهیم داشت، اما سازماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و فرایند پروژه مهر تابستان امسال انجام می‌شود.

وی  ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره 124 شهید فرهنگی و 622 شهید دانش‌آموز و شهید استاد مرتضی مطهری، در توصیف جایگاه معلم اظهار داشت: واژه معلم، ماندگارترین واژه در هستی و نام معلم قرین با علم‌آموزی است.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان به درپیش بودن روز و هفته گرامیداشت مقام معلم اشاره و با تأکید بر این‌که معلم باید دانش‌آموزان خود را بر مبنای استعدادهای ذاتی به شکوفایی برساند افزود: مدرسه، دالان دانشگاه نیست؛ بلکه محلی برای کارآفرینی است و کار معلم در واقع تحویل دادن انسان توانمند به جامعه است

وزیری محبوب تصریح کرد: معتقدیم نجات یک دانش‌آموز در مسیر رشد طبیعی خود نجات یک جامعه است و از نگاه ما هر دانش‌آموزی که در مدرسه شکوفا می‌شود تحول‌گر یک جهان خواهد بود.

وی نقش معلم در جامعه را به‌عنوان یک تسهیل‌گر دانست و افزود: معلم تنها نقش یاددهی را ندارد و سیاست اصلی آموزش و پرورش هم آموزش علم نافع و رساندن فرد به بلوغ شخصیتی است.

وزیری یادآور شد: کار معلم این است که انگیزه را در وجود دانش‌آموزان بی‌انگیزه، شعله‌ور کند و علاوه بر نیاز  علمی به نیازهای اخلاقی و معنوی آن‌ها توجه ویژه داشته باشد.

وی هم‌چنین با اشاره به عملکرد و اقدامات اجرایی آموزش و پرورش استان در یک‌سال اخیر، حفظ آرامش، گسترش هم‌دلی و هم‌افزایی بین کارکنان و انسجام درون‌سازمانی را مهم‌ترین دستاورد این‌مجموعه، عنوان کرد و اظهار داشت: احساس رضایت معلم برای حضور در سر کلاس ازجمله موضوعاتی است که در نتیجه آرامش و هم‌دلی بین کارکنان این حوزه به دست آمده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم