Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@23:30:19 GMT

وظایف مدیریت شهری آقای شهردار!

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۲۰۸۷۸

وظایف مدیریت شهری آقای شهردار!

شهرداری ها در سطح جهانی ازجمله سازمانهایی هستند که نقش اساسی در توسعه کشورها و پویایی جامعه دارند،این سازمانها در ایران از جایگاه اصلی خود که برنامه ریزی و مدیریت امور شهری است، دور مانده اند و تبدیل به سازمانهایی با نیروی انسانی ناکارآمد و خدمات نه چندان با کیفیت بویژه در شهر های کوچک و متوسط شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کوهرنگ خبر؛ بهروز طاهری میرقائد کارشناس ارشد مدیریت دولتی در یادداشتی نوشت:

شهرداری ها در سطح جهانی ازجمله سازمانهایی هستند که نقش اساسی در توسعه کشورها و پویایی جامعه دارند،این سازمانها در ایران از جایگاه اصلی خود که برنامه ریزی و مدیریت امور شهری است، دور مانده اند و تبدیل به سازمانهایی با نیروی انسانی ناکارآمد و خدمات نه چندان با کیفیت بویژه در شهر های کوچک و متوسط شده اند.

ازجمله مشکلاتی که مدیران شهری امروز با آن مواجهه هستند، افزایش انتظارات و نیازهای مردم و شهروندان، کاهش منابع مالی و تخریب محیط زیست، پیچیدگی های اجتماعی و کالبدی شهر و... می باشند که شهرها و شهرداری ها را از نظر مدیریتی با شرایط متغیری روبرو کرده است.

از این رو ارتقاء شرایط مدیریت شهری و بهبود شرایط شهرداری ها باید در جهت بهبود اداره شهر و عملکرد شهرداری ها مورد توجه قرار گیرد و انتخاب مدیر واجد شرایط و مجرب برای شهرداری ها می تواند از مهمترین عوامل موثر در بهبود اداره یک شهر محسوب شود.

یک مدیر شهری باید بتواند در دنیای رقابتی نقاط قوت و ضعف شهر خود را شناسایی کند و درصدد مزایای رقابتی آن برآید. از این طریق است که یک شهر می تواند نقطه قابل اتکایی در شبکه جهانی شهر ها بیابد و کارکرد خود را در نظام سرمایه داری بین‌الملل بهبود بخشد. بنابراین یک شهردار "مدیر شهر " است و نه "مدیر شهرداری " زیرا مدیر شهرداری صرفاً یک مجری است که در مقابل نحوه عملکرد پاسخگو خواهد بود و نه نتایج و پیامدها.

با توجه به اینکه پیش بینی می شود جامعه آینده یک جامعه شهرنشین باشد بنابراین شهرها بجای اینکه مکان های بی ثمر برای سرمایه گذاری های اقتصادی یا تراکم کارگران بیکار با انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی باشند باید به مراکز رشد و پویایی اقتصادی و اجتماعی در چارچوب ملی،  بدل شوند. باید خالق فرصتهای ارزنده برای رفاه و توسعه جمعیت ساکن و نیز کل کشور شوند.

وظایف کنونی مدیریت شهری تنها مواردی از قبیل برنامه ریزی، خدمات رسانی، مدیریت فرهنگ محلی، انجام پروژه های عمرانی و... نیست بلکه جهت دهی فعالیت های شهری، ترسیم چشم انداز شهر در راستایی دستیابی به توسعه پایدار، شناخت نقاط قوت و ضعف شهر خود و نیز تلاش در جهت تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف،  در جهت کسب مزیت رقابتی و...  می باشد.

یکی از مهمترین کارهایی که مدیران شهری باید انجام دهند، جلب اعتماد شهروندان است، شهرداری با شفاف سازی امور و اطلاع رسانی دائم و به موقع به شهروندان، درباره درآمد ها و هزینه‌های اداره شهر، می تواند سهم شهروندان را در اقتصاد شهر توسعه دهد.

پرداخت جوایز خوش حسابی، تخفیف عوارض و دیگر مشوق ها نیز از راهکارهای مشارکت شهروندان در راستایی پرداخت عوارض می باشد.

یکی دیگر از وظایف مدیران شهری آشنا ساختن  شهروندان با نقش خود در توسعه و آبادانی شهر می باشد.

مدیران شهری باید تعامل و توازنی بین دخل و خرج شهر ایجاد کنند، همه علت رونق برخی از شهرها، مشارکت شهروندان در تأمین هزینه های شهری نیست بخصوص در کشور ما و در شهرهای کوچک ( روستا _ شهر: شهرهایی که غالباً دارای جمعیت روستایی و کمی می باشند) که فقط نام شهر را یدک می‌کشند باید به این نکته توجه داشت که بخش زیادی از درآمد های شهرداری نباید از شهروندان تامین شود،  بلکه باید از منابع دیگری تأمین شود که با تدبیر و ادراک مدیران شهری قابل اجرا خواهد بود.

وظیفه شهرداری،  تنها یک وظیفه خدماتی و عمرانی نیست، بلکه شهرداری یک نماد اثرگذار است که تمامی تعاملات اجتماعی و فرآیند های یک شهر را در بر می گیرد.

پنج وظیفه اصلی مدیران شهری را می توان به صورت ذیل نام برد:

1_ آماده سازی زیرساخت های اساسی برای عملکرد کارآمد شهرها
2_ آماده سازی خدمات لازم برای توسعه منابع انسانی، بهبود بهره وری و بهبود استانداردهای زندگی شهری
3_ تنظیم فعالیت های تأثیر گذار بخش خصوصی بر امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی شهری
4_آماده ساختن خدمات و تسهیلات لازم برای پشتیبانی فعالیت های مولد و عملیات کارآمد مؤسسه های خصوصی در نواحی شهری
5_ برنامه ریزی استراتژیک

موفقیت شهرداران و مدیران شهری، مرهون یک سری مطالعات دقیق و درک صحیح از وضعیت و واقعیات موجود و با بکارگیری تفکرات سیستمی و متناسب با ساختارهای اجتماعی و فرهنگی شهرها می باشد. و مهمترین پارامتر موفقیت آنان را می توان در توجه به خرد جمعی و پرهیز از نظرات شخصی و جهت گیری های سیاسی و اجتماعی دانست.

((به امید داشتن شهری آباد و ایرانی آباد تر))
 

بهروز طاهری میرقائد

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است

رییس شورای اسلامی شهر مهاباد گفت: حاکمیت، مردم و بخش خصوصی در کنار هم چرخه‌های مهم و هم‌افزا برای تقویت مدیریت بحران جامعه‌محور در رویارویی با سوانح طبیعی و صنعتی هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، آرش شهابی امروز _پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در کارگروه هماهنگی همکاری‌های مردمی قرارگاه عملیاتی سلام اظهار کرد: حاکمیت، مردم و بخش خصوصی در کنار هم چرخه‌های مهم و هم‌افزا برای تقویت مدیریت بحران جامعه‌محور در رویارویی با سوانحی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و سوانح صنعتی هستند و می‌توان با برجسته‌سازی مسئولیت اجتماعی نقشی اساسی در این راستا ایفا کرد.

وی افزود: شناسایی ظرفیت‌های موجود برای واکنش سریع از جمله شناسایی و تهیه بانک اطلاعاتی، سازماندهی نیرو، تجهیزات و ماشین‌آلات، تجهیز و ارتقاء امکانات و تجهیزات، آموزش متناسب با نیازمندی‌های سطح شهرستان، تمرین برگزاری مانورهای واکنش‌های سریع در تعامل با بخش دولتی می‌تواند در کاهش ریسک‌ها موثر، واقع شود.

رئیس شورای اسلامی شهر مهاباد گفت: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی توسط هلال احمر، آتش‌نشانی، اورژانس و فوریت‌های پزشکی، حتی از طریق شبکه شاد برای دانش آموزان و رسانه ملی، همچنین ظرفیت‌سازی و به کارگیری بخش خصوصی در میزام افزایش تاب‌آوری جامعه در مواجه با بحران‌ها موثر واقع شود.

شهابی تصریح کرد: تمامی این اقدامات برای پیشگیری، آمادگی، مقابله با بحران است اما مهم‌تر از آن بازسازی و بازتوانی و آسیب‌شناسی بعد از بحران است که لازم بود بعد از بحران‌هایی که در مهاباد تجربه شد از جمله سیل، کرونا و آتش سوزی مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گیرد و نیازمندی‌ها برطرف شوند و این امر نیاز به تامین اعتبار و منابع مالی به شهرداری، دهیاری‌ها و بخش‌ها و ادارات ذی‌ربط دارد.

وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد لزوم می توان به توسعه زیرساخت‌های شهری، ارتقاء ایمنی مدارس و بیمارستان‌ها، تشدید رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان و شهرسازی، تقویت آمادگی موثر و سیستم هشدار و واکنش سریع اشاره کرد.

شهابی عنوان کرد: همچنین ایجاد پایگاه‌های پشتیبانی در مناطق پرجمعیت و خطرپذیر و توانمندسازی شهروندان، وضعیت اسکان اضطراری در شرایط حین و پس از بحران، ایمن‌سازی مراکز درمانی و ظرفیت درمانی و دارویی، تهیه طرح جامع ایمنی، تجهیز امکانات آتش‌نشانی و فوریت‌های پزشکی و بهداشت و درمان و لایروبی رودخانه از جمله مواردی‌است که در این راستا می‌توان مطرح کرد.

در ادامه این جلسه کوروش کریمی به عنوان دبیر قرارگاه سلام معرفی و مقرر شد که تیم واکنش سریع در تمامی شرکت و سازمان‌ها تشکیل شود.

کد خبر 750110

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • تقدیر شهردار گناباد از مجموعه مدرسه فنی حرفه ای شهید عباسپور
  • انتظار موج جدیدی از خدمت به منظور رضایتمندی شهروندان
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • فعالیت کارگران سرزندگی و زیبایی را به شهر و شهروندان هدیه می‌دهد
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد