Web Analytics Made Easy - Statcounter

کویته - ایرنا - 'جاوید اقبال'رئیس دانشگاه دولتی ایالت بلوچستان در خصوص انجام اقدامات لازم برای گسترش زبان فارسی در این دانشگاه و دانشکده های زیرمجموعه این دانشگاه قول مساعد داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'محمد رفیعی'سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان با 'جاوید اقبال'رئیس دانشگاه دولتی ایالت بلوچستان و چهار تن از مدیران ارشد این دانشگاه از جمله معاون امور دانشجویی، معاون اداری مالی و رییسان دانشکده های زبان فارسی و دارو سازی دیدار و گفت و گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این ملاقات در آستانه سفر 'جاوید اقبال' و هیات همراه وی به استان سیستان و بلوچستان و گفت و گو و تبادل نظر با مدیران دانشگاه سیستان و بلوچستان در زاهدان برگزار شد.
سرکنسول کشورمان در کویته پاکستان در این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت روابط دوجانبه و سفرهای مقامات ایالتی به کشورمان طی چند ماه گذشته، بر لزوم ارتقاء سطح همکاری ها با اولویت روابط تجاری و اقتصادی، افزایش سفرهای مقامات دو کشور تاکید کرد.
'محمد رفیعی' همچنین، هماهنگی و تعامل برای ارتقای همکاری علمی و آموزشی میان دو کشور به ویژه ایالت بلوچستان با استان های همجوار ایران را خواستار شد.
این دیپلمات تصریح کرد: ایران و پاکستان طی یکسال گذشته در تمامی زمینه ها روابط خوبی داشته اند، ولی درخصوص توسعه روابط علمی و آموزشی هنوز راه طولانی در پیش داریم.
در این نشست همچنین در خصوص اجرای توافق های پیشین دانشگاه های ایران و پاکستان با موضوع تبادل دانشجو، استاد و گسترش فرصت های مطالعاتی به ویژه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تاکید شد.
در این نشست مقرر شد که آموزش زبان فارسی در ایالت بلوچستان نسبت به گذشته گسترش یابد، که رئیس دانشگاه دولتی ایالت بلوچستان تصریح کرد که پس از بازگشت از سفر زاهدان، اقدامات و بسترهای لازم برای افزایش تعداد دانشجویان آموزش زبان فارسی در این دانشگاه و دانشکده های زیرمجموعه را فراهم کند.
'جاوید اقبال' اضافه کرد: این سفر می تواند نقطه عطفی برای اجرای توافق های پیشین میان دانشگاه های ایران و پاکستان به ویژه این ایالت با دانشگاه سیستان و بلوچستان تلقی شود.
به گزارش ایرنا سفر هیات دانشگاه ایالت بلوچستان به زاهدان چهار روزه است.
زبان فارسی نزدیک به یک هزار سال در کشورهای شبه قاره از جمله پاکستان زبان رسمی بود، تا اینکه انگلیسی ها در قرن هجدهم میلادی با دستوری دولتی به رسمیت آن خاتمه دادند و زبان انگلیسی را به جای آن رایج کردند.
درعین حال فارسی تاکنون از بین نرفته است و اقشار مختلف از ارباب علم و دانش و شعر و ادب آنرا فرا می گیرند.
در دانشکده ها و دانشگاه های مختلف تدریس می شود و دیوان های فارسی همچنان چاپ شده و مجلات و کتب فارسی نیز از سوی دولت و بخش خصوصی چاپ می شود.
فارسی گویان و فارسی زبانان در ایالت های مختلف پاکستان به فارسی شعر می سرایند و اساتید زبان فارسی به تدریس و تحریر ادامه می دهند.
نسخه های خطی فارسی در کلیه مناطق، در موزه ها، کتابخانه های دولتی و خصوصی نگهداری می شود.
بر اساس این گزارش، 60 تا 70 درصد اشعار علامه اقبال لاهوری، شاعر ملی پاکستان به زبان فارسی است، همچنین حدود 70 درصد کلمات و واژه های زبان اردو، فارسی است.
آساق*274*6125**1144

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۶۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان

ایمانی پور به منظور توسعه روابط فرهنگی، آموزشی، علمی و هنری بین ایران و ارمنستان، راهی این کشور شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سفارت کشورمان در ایروان، در سفری رسمی به دعوت ژانا آندریاسیان وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان، محمد مهدی ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور توسعه روابط فرهنگی، آموزشی، علمی و هنری بین دو کشور، راهی ارمنستان شد.

ایمانی پور از یکی از مدارس شهر ایروان که در آن زبان فارسی به دانش آموزان مقاطع مختلف تدریس می‌شد، بازدید کرد.

وی در جریان این بازدید، از روند آموزش زبان فارسی در مدارس ارمنستان ابراز خرسندی و از مقامات دولتی، مسئولان مدرسه و آموزگاران آن تقدیر و تشکر کرد.

ایمانی‌ پور با حضور در وزارت امور خارجه ارمنستان به همراه سفیر کشورمان با معاون وزیر خارجه ارمنستان دیدار و گفتگو کرد.

واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • کشته‌شدن ۱۰ تروریست در درگیری با نیروهای امنیتی پاکستان
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!